MTI Gazdaság

Oroszország új űrállomást építhet a BRICS-országokkal

Utasítást kapott a Roszkoszmosz orosz állami űrkutatási vállalat annak tanulmányozására, hogy a BRICS-tömörülésen belül hozza létre a Nemzetközi Űrállomás (ISS) alternatíváját - közölte Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes.

hvg.hu Világ

Fejünkre zuhanhat az első Mennyei Palota

Valószínűleg irányíthatatlanná vált az első kínai űrállomás, amely „valamikor” 2017-ben zuhan majd be a Föld légterébe. Az sem kizárt, hogy egyes darabjai lakott területen hullanak le.

MTI Instant tudomány

Saját űrállomást akarnak az oroszok

Oroszország saját űrállomás létrehozását fontolgatja, amire úgy tekintenek, mint az orosz holdprogram űrbázisára. A Roszkoszmosz igazgatója bejelentette azt is, hogy már beérkeztek három űrkutatási vállalattól az új, szupernehéz hordozórakéta tervei, és a hivatal januárban választja ki közülük a legmegfelelőbbet.

hvg.hu Instant tudomány

Vagány GoPro-videó az űrből

Az űrben csomó minden vicces dolgot lehet csinálni, mert ugye nincs gravitáció. Az asztronauták rendszeresen ki is használják ezt, töltik fel az összevissza pörgős, hülyén öltözködős, levegőben úszós videókat. Most egy vízbuborékba tettek egy GoPro kamerát, de csak kívülről néz ki jól.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk