MTI Világ

Kész az új űrutasszállító

Bemutatta új utasszállító űrhajóját a Virgin Galactic amerikai vállalat, amely szerint ez az űrjármű sokkal biztonságosabb elődjénél, amely 16 hónappal ezelőtt, próbarepülés közben darabjaira hullott szét.

Balla István Kult

Holdat foghatunk a Millenárison

Két hónapig látható a Gateway to Space című, az űrutazás történetét bemutató nagyszabású kiállítás a Millenárison. A téma iránt érdeklődőknek kötelező, a gyerekek imádni fogják a „kiképző” részleget, kiderül, mit esznek, hogyan vécéznek az űrben, és beléphetünk a MIR űrállomásra is, de mi azért hiányoltuk valódi interaktivitást.

hvg.hu Vállalkozás

Kávécserjét lőttek az űrbe a magyarok

Gagarin a hivatkozási alap arra, hogy a Holdra készülő Puli Space kilövési programot hajtott végre vasárnap. 36 ezer méterre lőttek fel egy kávécserjét, ami meg úgy került a képbe, hogy ha annak fogyasztását így folytatjuk, az tényleg elérhetetlen luxuscikké válik.

hvg.hu Én és a Cégem

Az Amazon-vezér is beszáll az űrbizniszbe

A SpaceX alapító Elon Musk, és a Virgin Galactic tulajdonos Richard Branson mellé Jeff Bezos, Amazon vezérigazgató is csatlakozik, akinek Blue Origin nevű cége a tervek szerint már idén turistákat szállíthat majd az űrbe.

Bicsérdi Ádám Kult

Ember a Holdon: ma is minden ötödik amerikai kamunak tartja

Az 1969-es holdra szállás máig az egyik legtöbbet vitatott történelmi eseménynek számít, szinte lehetetlen összeszámolni a különböző összeesküvés-elméleteket a témában. Egy friss kutatás szerint az amerikaiak húsz százaléka gondolja úgy, hogy Neil Amstrong soha nem is lépett a Hold felszínére. Negyvenöt éve, ezen a napon indult a nagy Apollo 11 sztori.

Szabó M. István Vállalkozás

Most dől el, ki privatizálhatja az űrt

A világ egyik legjelentősebb technológiai versenyére, az űr civil meghódítására szerveződött Hold-expedíciós csapatok ellepték szerdán délelőtt a Magyar Tudományos Akadémiát. Az egy magyar és több mint egy tucat nemzetközi csapat három napig tanácskozik – vélhetően az utolsó közös fórum a tényleges indulások előtt. Ha mindenki odaérne, akár falut is alapíthatnának.

MTI Plázs

Ketten már jelentkeztek a 2015-ös kínai űrtúrára

Két kínai üzletember már jegyet foglalt egy 2015-re meghirdetett űrutazásra, amelynek óradíja legkevesebb 95 ezer dollár (20,7 millió forint) lesz – jelentette a China Daily című angol nyelvű napilap hétfőn.

hvg.hu Élet+Stílus

90 perc alatt a Föld körül – élő közvetítés az űrből HD minőségben

Márciusban kerül képernyőre a brit Channel 4 televízió legújabb vállalkozása, mely egy valós idejű, másfél órás Föld körüli űrutazásra invitálja nézőit. A Live from Space: Lap of the Planet című műsorban egy nemzetközi űrállomás felvételeit láthatjuk majd, miközben az kb. 400 km-es magasságban 28000 km/h-s sebességgel kerüli meg a Földet.

1 2 3 4
A címlapról ajánljuk