hvg.hu Itthon

Tarlós: mi több liftet építünk a metróba, mint az örökösen handabandázó szájhősök tették

A főpolgármester szerint nincs anyagi fedezetük a metró teljes körű akadálymentesítésére, de megvizsgálják még egy állomáson a lift beépítésének lehetőségét. Tarlós István elmondta pénteken azt is, pontosan hány új troli és villamos érkezik Budapestre, illetve felvetette, hogy a Római-partra épített védmű a patakok bevédése után akár okafogyottá is válhat.

hvg.hu Itthon

Metrófelújítás: feljelentik az államot a mozgáskorlátozottak

Az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál kezdeményez eljárást a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ). A szervezet szerint a magyar állam, Budapest Főváros Önkormányzata és BKV Zrt. megsérti az egyenlő bánásmód követelményét, amiért a felújítás során csak részlegesen akadálymentesíti a 3-as metrót.

hvg.hu Gazdaság

Újra próbálkozik a BKV, két metrótender is jön év végén

Várhatóan az év végén jelenik meg az M3-as vonal középső és déli szakaszának felújítására vonatkozó két közbeszerzési kiírás – közölte a Világgazdasággal a BKV. E szakaszokon akkor indulna a munka, amikor végeznek az északi szakasszal, azaz 2018 végén.

hvg.hu Itthon

Így indult a metrópótlás – sok fontos információ a Váci útról

Ott voltunk az őszi szünet utáni első munkanap reggelén az Árpád hídnál, amikor elindult az M3-as metró felújítása. Először kellett munkanapon pótolni buszokkal Magyarország legforgalmasabb vasútvonalát. Az élő közvetítésünkben szakértőink voltak Kelemen Tamás, a Közlekedő Tömeg egyesület és Halász Áron, a Magyar Kerékpáros Klub munkatársai.

MTI Itthon

Holnaptól metrókáosz: menekülőutakat ajánl a köztévé

A közösségi és az autóközlekedésben is nagy fennakadások várhatók a következő egy évben a 3-as metróvonal északi szakaszának felújítása miatt - hangzott el a köztévében vasárnap kora este. Az M1 csatornán menekülő útvonalakat is ajánlottak.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk