Zelki Benjámin Gazdaság

Hamarosan jön a metrókáosz, nagyobb lehet, mint gondoltuk

Másfél hónap múlva megindul a 3-as metró felújítása, pótlóbuszok közlekednek majd Újpest-központ és a Lehel tér között. Az alagútfelújítás miatt esténként és hétvégente a metró teljes vonalát lezárják. A BKK a pótlóbuszok mellett többlet kapacitást is ígér, ám a szakmai szervezetek szerint nem eleget.

hvg.hu Itthon

Mégis légkondis lehetne a 3-as metró?

A főpolgármester régebben sokat utazott a vonalon, neki nem hiányzott a légkondicionálás, a BKV és az orosz gyártó azonban vizsgálja, miként lehetne légkondit szerelni az orosz metrókocsikba. Ehhez jelentős átalakításokra lenne szükség a karosszériában.

MTI Itthon

Megvan, mikor indulhat a 3-as metró felújítása

Hetek, hónapok kérdése, és lezárják a metró északi részét az Árpád hídtól kezdve. A középső és a déli szakasz állomásainak rekonstrukciójára új közbeszerzési pályázatot írnak ki.

Szalai Anna Itthon

Kezdődhet az M3-as metró felújítása

Szerződést köthet BKV a hármas metró északi szakaszának felújítására kiírt tender győztesével. A Strabag 24,1 milliárdért végzi el a munkát.

hvg.hu/MTI Gazdaság

A héten visszatérhetnek a felújított metrók

A BKV vezérigazgatója az M1-en leadott nyilatkozatában elmondta, hogy az orosz mérnökök kijavították a hibákat, így a hét második felére újra közlekedhetnek a felújított metrókocsik.

hvg.hu Itthon

Alákérdez a Tv2: a metróbalhé csak „bagatell hibák miatti hisztériakeltés”

Egymilliárd forint felett jár a metrókat felújító cégtől követelt kötbér, a BKV-vezér szerint mégis csak hisztériakeltésről van szó. Ő már csak tudja, a Tv2-n a biztonság kedvéért többször elismételték, hogy nála nincs hitelesebb ember a kérdésben. A szerelvényeket éjszakánként tesztelik, az ajtók állítólag már csak akkor nyílnak ki, amikor kell. És a héten visszatérhetnek a forgalomba, bár még hétfőn is érkeznek újabb orosz mérnökök a megjavításuk érdekében.

hvg.hu Itthon

Tarlós a hármas metróról: menjen innen!

Azt szerettük volna megtudni a főpolgármestertől, még mindig pletykának tartja-e a hármas metró műszaki hibáit. Ehelyett ízelítőt kaptunk Tarlós István ritka kifinomult stílusából.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk