hvg.hu Gazdaság

Demszky szerint nyilvánossá kell tenni a 4-es metró korrupciós jelentését

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 2012 februárja és 2016 novembere között folytatott nyomozást a 4-es metró ügyében. A beruházás szerződéseinek összköltsége 452 milliárd 554 millió 224 ezer forint volt, az OLAF szerint a korrupcióval és szabálytalansággal érintett szerződések összege ebből 272 milliárd 823 millió 488 ezer 215 forintot tett ki.

MTI Gazdaság

Többet lophattak a 4-es metrónál, mint amit visszafizettethet az EU

Mintegy 167 milliárd forintos károkozást tárt fel a 4-es metró beruházása során jelentésében az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF), az Európai Bizottság pedig 76,6 milliárd forintos büntetés megfizetésére kötelezheti Magyarországot – közölte Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

hvg.hu Itthon

Kormányinfó 75: metrós gigabírság, sorosozás, megértést Németh Szilárdnak

Visszaállítjuk az EU által már egyszer eltörölt menekültügyi őrizet intézményét. A nemzetközi baloldal bűncselekményt követett el a 4-es metró építésekor, állítja Lázár. És azt is, Soros György szervezte le a sok százezer menekültet a magyar határra. Lázár nem ért egyet Németh Szilárd terminátori stílusával, a kormány nem tekinti ellenségnek a civileket. Hirtelen őszinteség: a vagyonnyilatkozat Lázár szerint sem oldja meg a politikusoknál a valódi vagyonosodás megismerésének kérdését. Putyinnal lesz találkozó, de nem kell túlmisztifikálni a kérdést. Trumppal nem lesz. Budapest valamikor mindenképp megrendezi az olimpiát, ha nem 2024-ben, akkor később. Az ORÖ-féle tartozás visszafizetése: a lónak négy lába van, mégis megbotlik. A körmendi menekülttábort vélhetően bezárják.

hvg.hu Itthon

Remízbe gurult a metró az utasokkal: vizsgálat indult, senki sem volt veszélyben

Egy járművezető vette észre a kocsiszínben, hogy utasokkal együtt gurult be péntek reggel az épületbe a 4-es metró egyik szerelvénye, ő segített visszavinni azt a kelenföldi végállomásra. A Metróért Egyesület szerint az utasok nem voltak veszélyben, a BKV vizsgálja az esetet – hangzott el a szombati RTL Híradóban. A BKV-tól egyelőre senki sem nyilatkozott.

hvg.hu Gazdaság

93 milliárd forintot követelhet vissza az EU a 4-es metró támogatásából

Súlyos szabálytalanságokat – csalást és lehetséges korrupciót – tárt fel az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) a 4-es metró kivitelezése során. A szervezet azt javasolja, hogy Magyarország fizessen vissza 93 milliárd forintot az építkezésre felvett uniós támogatásból – értesült a Politico.

1 2 3 4 5 6 7
19
A címlapról ajánljuk