hvg.hu Világ

Atombomba kibiztosítva: az EP megszavazta a lengyelek ellen a 7-es cikkelyt

Orbán Viktor picit elkezdhet szorongani, mert a lengyelek egy lépéssel közelebb kerültek az EU-ban atombombának nevezett 7-es cikkely réméhez – ennek végén a szavazati jogukat is elveszthetik. A 7-es cikkely élesítéséhez még két lépcsőt kell megugrani. Magyarország ellen hasonló eljárás folyik.

hvg.hu Itthon

"Ébredj, Európa" – Elindulhat a Magyarország elleni kezdeményezés Brüsszelben

Korábban még soha nem indítottak polgári kezdeményezést a hetes cikk életbe léptetéséről, most mégis megtörtént az EUrologus szerint. A brüsszeli székhelyű Európai Humanista Föderáció szerint azért indítják az akciót, mert attól tartanak, hogy más országokra is átterjed "az a fajta politizálás, ahogyan a magyar kormány eltávolodik az európai alapértékektől". A bizottság elnöki kabinetjének szóvivője cáfolja, hogy döntés született volna.

MTI Itthon

"Megalázó" - ellenzéki reakciók a Bizottság javaslatára

A Jobbik elnöke szerint az Európai Bizottság szerdai döntése a kohéziós támogatások felfüggesztésének lehetőségéről Magyarország nagyon súlyos és durva megalázása. Az LMP szerint azonban az Európai Bizottság (EB) zárolási javaslata egyértelműen a magyar kormány hibája miatt született meg.

MTI Itthon

Varga Mihály szerint lehet, hogy példát akarnak statuálni Magyarországgal

Ha az Európai Bizottság felfüggeszti a kohéziós alapokból való támogatást, azzal példát akar statuálni, jelezve, hogy azok az országok, amelyek nem szorítják le a hiányt 3 százalék alá, úgy járhatnak, mint Magyarország - mondta Varga Mihály, a miniszterelnökséget vezető államtitkár az m1 Ma reggel című műsorában kedden reggel.


A címlapról ajánljuk