hvg.hu Kult

Szolgálati közlemény!

Perceken belül élőben jelentkezünk a hvg.hu Facebook-oldalán a ma nyíló ARC-kiállításról, amelyet elsőként Kovács Gergellyel, a Kutyapárt elnökével néz meg Tóta W. Árpád.

hvg.hu Kult

Olimpiai karikák, NATO-szögesdrótból – íme, az idei ARC győztesei

A menekültválság mellett is bőven találtak fogást a magyar közéleten és aktuálpolitikán az ARC idei pályázói – a "Magyar álom" jeligére érkezett plakátok közt a tömegközlekedési káosztól a korrupcióig rengeteg témát feldolgozó mű van, de Orbán-, Vona- és Habony-arcmásokkal is üzentek a jelentkezők. Megnyílt a 15. ARC kiállítás az Ötvenhatosok terén, mutatjuk a nyertes plakátokat.

BI Kult

Simicska, Habony és Geszti Péter álmai - élesben megvalósult az ARC

Elindult az idei ARC-pályázat, ám a másfél évtizede indult plakátverseny lényege az elmúlt hetekben tulajdonképpen országszerte már élesben megvalósult - válaszlépésként a bevándorlásellenes kormányzati palátokra. Gesztiék közösségi finanszírozással próbálják összegyűjteni a szükséges pénzt az őszi kiállításhoz.

hvg.hu Kult

Egy ifjú gárdista Magyarország feltámadásában hisz - megnyílt az ARC

Gárdista ruhában pózoló kisgyerek „Hiszek Magyarország feltámadásában” feliratú táblával. Krétával körberajzolt országtérkép Russia megjelöléssel. A 7-es buszon kifent kaszával utazó Dózsa-parasztfelkelők. Pénteken 11-kor megnyílt az Ötvenhatosok terén 14. ARC kiállítás. Nézegessen plakátokat, a díjazottak pedig videóban magyarázzák el, mit akartak üzenni a képeikkel.

Bodnár Zsolt Kult

"Hazugságra, korrupcióra, félelemre nem lehet egy új Magyarországot építeni"

A Simicska-birodalom kihátrálása után szinte minden cég fél támogatni az ARC-kiállítást, de az egyik alapító, Bakos Gábor szerint ez a hatalomtól való félelem már az életünk minden területén észrevehető. Szerinte a "baloldali bénaságot" még ütni sem érdemes, a magyarok legnagyobb bűne a közönyösség. A képzőművésszel a magyar valóságról, az ARC jövőjéről és Tereskova Orbán-szerelméről is beszélgettünk.

Lukács Andrea Kult

"Trafikmutyi-őrület van"

Tavaly a Simicska-cég miatt cenzúrázták önmagukat, ám így sokkal több emberhez jutott el az ominózus, a Mahir Cityposterről szóló plakát üzenete. Idén viszont a trafikmutyi a slágertéma, de lesz olyan pályamű is, ami egyszerűen annyit állít, hogy a szomszéd plakát sz*r. Az idén szeptember 6. és 22. között megrendezendő ARC-kiállítás egyik szülőatyjával, Bakos Gáborral beszélgettünk.

hvg.hu Kult

Újra lesz ARC plakátkiállítás

Egy év kihagyás után újra megtartják az ARC plakátkiállítást, amelynek témája: „…Jó kedvvel, bőséggel…”.

Index Kult

Idén elmarad: miért nem lesz ARC plakátkiállítás?

Nincs elég szponzor, 15 millió forint kéne ahhoz, hogy legalább jövőre megrendezhessék a 12. ARC-kiállítást. A szervezők szerint a lehetséges szponzorok félnek a szabad véleménynyilvánítástól – írja az Index.

hvg.hu Itthon

Közterületi sarcok: Tarlós többet kér

Bár a Sziget szervezőinek sikerült megállapodniuk Tarlós István főpolgármesterrel a közterület-használati díjról, annak tervezett szigorúbb behajtása más budapesti rendezvényeket is érzékenyen érinthet. Ráadásul továbbra is kérdéses, mennyit kellene fizetniük az ingyenesen látogatható kulturális rendezvényeknek.


A címlapról ajánljuk