MTI Világ

Több amerikai katona marad Afganisztánban, mint ahogy Obama eltervezte

Az Egyesült Államok csökkenti ugyan az Afganisztánban lévő csapatai létszámát, de jóval kisebb mértékben a tervezettnél: 2017 elejéig 8400 amerikai katona marad az közép-ázsiai országban – jelentette be szerdán Barack Obama amerikai elnök Ashton Carter védelmi miniszternek és Joseph Dunfordnak, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetőjének jelenlétében.

MTI Világ

Hosszabítás jöhet, 2020-ig maradhatnak a NATO-csapatok Afganisztánban

Afganisztánban meg kell hosszabbítani a NATO missziójának működését 2020-ig – így döntöttek a tagországok külügyminiszterei. Végső döntés a varsói csúcstalálkozón születhet – mondta Jens Stoltenberg főtitkár a NATO-tagországok külügyminisztereinek pénteki brüsszeli tanácskozása után.

MTI Világ

Megölte nyolc kollégáját egy afgán rendőr

Egyelőre nem tudni, miért végezte ki munkatársait a rendőr a dél-afganisztáni Zábul tartomány egyik ellenőrző pontján. Egy másik tartományban két kollégájával végzett egy rendőr, ott valószínűleg egy személyes konfliktus miatt.

MTI Közlekedés

73 ember halt meg egy afgán karambolban

Súlyos, a legfrissebb jelentések szerint 73 ember halálát okozó közúti baleset történt vasárnap Afganisztánban: két autóbusz egy üzemanyag-szállító teherautóval frontálisan ütközött, ami hatalmas robbanást idézett elő - közölték a hatóságok.

1 2 3 4 5 6 7
67
A címlapról ajánljuk