MTI Világ

Hosszabítás jöhet, 2020-ig maradhatnak a NATO-csapatok Afganisztánban

Afganisztánban meg kell hosszabbítani a NATO missziójának működését 2020-ig – így döntöttek a tagországok külügyminiszterei. Végső döntés a varsói csúcstalálkozón születhet – mondta Jens Stoltenberg főtitkár a NATO-tagországok külügyminisztereinek pénteki brüsszeli tanácskozása után.

MTI Világ

Megölte nyolc kollégáját egy afgán rendőr

Egyelőre nem tudni, miért végezte ki munkatársait a rendőr a dél-afganisztáni Zábul tartomány egyik ellenőrző pontján. Egy másik tartományban két kollégájával végzett egy rendőr, ott valószínűleg egy személyes konfliktus miatt.

MTI Közlekedés

73 ember halt meg egy afgán karambolban

Súlyos, a legfrissebb jelentések szerint 73 ember halálát okozó közúti baleset történt vasárnap Afganisztánban: két autóbusz egy üzemanyag-szállító teherautóval frontálisan ütközött, ami hatalmas robbanást idézett elő - közölték a hatóságok.

MTI Világ

Az afgán elnök nem rokonszenvez az országból elmenekülő honfitársaival

Bár az afgán menekültügyi miniszter vasárnap még felszólalt az Európába menekült afgánok érdekében, az elnök csütörtökön közölte, nem rokonszenvez azokkal, akik maguk mögött hagyták az országot, sőt felszólít mindenkuit, hogy térjen haza, és segítsen az ország újjáépítésében. Egy ország nem marad életben, ha a "legjobbak igyekeznek onnan elmenekülni" - üzente.

MTI Világ

Öngyilkos merénylet Kabulban - legalább kilenc halott

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát szombaton az afgán védelmi minisztérium kabuli épületénél néhány órával az után, hogy tizenegy halálos áldozatot követelő merénylet történt az ország keleti részén fekvő Aszadábádban - közölték a hatóságok.

1 2 3 4 5 6 7
67
A címlapról ajánljuk