Bejelentkezés  

Akik napi 1500 forintért lapátolják a szenet - Nagyítás-fotógaléria

Akik napi 1500 forintért lapátolják a szenet - Nagyítás-fotógaléria

Átlagosan napi nyolc órán át pakolják a szénszállító autókat a Kabulban dolgozó napszámosok, és ezért napi 7 dollárnak, körülbelül 1500 forintnak megfelelő összeget kapnak. A legtöbb munkás Afganisztán északi tartományaiból érkezett, hogy családjukat hátrahagyva próbáljanak szerencsét a fővárosban. Körülbelül 18-20 fő él egy szobában, a napi élelmiszeradagjuk teából és kenyérből áll - így próbálnak minél többet félretenni az egyébként is szerény keresetükből.

hvg.hu

Hosszan gratulált a választó afgánoknak az ENSZ-főtitkár

Fontos előrelépésnek nevezett az ország demokratikus átalakulása felé a szombati elnök- és helyhatósági választásokat Ban Ki Mun. Az ENSZ-főtitkár külön kitért a női választók jelentős részvételére.

MTI

Afganisztánban számolják a voksokat

Megkezdődött vasárnap az Afganisztánban előző nap rendezett elnök- és tartományi tanácsi választáson leadott szavazatok összeszámlálása.

MTI

Afganisztánban ma sokan mentek választani

A szélsőséges tálibok fenyegetései és támadásai ellenére nagy érdeklődés mellett tartották meg Afganisztánban szombaton az elnök- és a helyhatósági választásokat.

MTI

Robbantottak az afgán elnökválasztáson

Robbanás sebesített meg négy szavazót szombaton a kelet-afganisztáni Logar tartomány egyik szavazóhelyiségénél, néhány órával az afgán elnökválasztás kezdete után.

MTI

Rendőr lőtte le az AP német fotósát Afganisztánban

Rendőr lőtte le az AP német fotósát Afganisztánban

Egy rendőr lőtt le egy német háborús fotósnőt Afganisztán keleti részén. Egy kanadai újságírónő is megsebesült az incidensben.

hvg.hu

Félresikerült merénylet Afganisztánban: korábban robbantottak, mint tervezték

Véletlenül robbantottak fel egy pokolgépet kedden a kelet-afganisztáni Logar tartományban. Hat tálib vezető és egy öngyilkosjelölt merénylő meghalt – közölte az afgán titkosszolgálat.

MTI

Meghalt egy román katona a kabuli úton, öt társa megsérült

Életét vesztette a nemzetközi biztonsági erők (ISAF) egy román katonája, öt társa pedig megsebesült vasárnap Afganisztánban, miután járművüket házilag gyártott pokolgépes támadás érte - közölte a román védelmi minisztérium.

MTI

3 nő, aki vállalkozásával zavarba hozza a férfiakat

3 nő, aki vállalkozásával zavarba hozza a férfiakat

Erős ellenszélben építették fel vállalkozásaikat.

hvg.hu

Megtámadtak egy vendégházat Kabulban, minden külföldi megúszta

Öt tálib fegyveres támadott meg egy kabuli vendégházat, a támadók és egy afgán gyermek meghalt, húsz külföldit sikerült kimenekíteni.

MTI

HM: rendben fognak tudni szavazni a külföldön lévő magyar katonák

A Honvédelmi Minisztérium szerint a Magyar Honvédség külszolgálatot teljesítő katonái, magyarországi állandó lakóhellyel rendelkező magyar állampolgárokként a magyar külképviseleteken gyakorolhatják szavazati jogukat. Az Együtt-PM korábban azt kifogásolta, hogy a kabuli nagykövetség biztonságosan nem közelíthető meg, mozgóurna használatára és levélben való szavazásra pedig nincs törvényi lehetőség.

Öt lövést kapott egy kétéves kisfiú, de túlélte

Öt lövés ért egy kétéves kisfiút, mégis túlélte a kabuli terrortámadást.

MTI

Elítélte a magyar külügy a kabuli szálloda elleni támadást

A magyar kormány a leghatározottabban elítéli az Afganisztánban, egy kabuli szállodában csütörtök este elkövetett újabb véres merényletet, amelyben öt afgán és négy külföldi - köztük nők és gyermekek - vesztették életüket és többen megsebesültek - közölte a Külügyminisztérium pénteken.

MTI

Az AFP újságírója, felesége és két gyereke is meghalt a kabuli hotel elleni támadásban

Az AFP újságírója, felesége és két gyereke is meghalt a kabuli hotel elleni támadásban

Nem csak a négy támadó, hanem kilenc polgári személy, köztük négy külföldi is meghalt a kabuli Serena luxusszálloda elleni támadásban. Az AFP hírügynökség egyik újságírója, felesége és két gyermeke is életét vesztette.

MTI

Négy külföldi halottja is van a kabuli luxushotel elleni támadásnak

A Kabul központjában található Serena szállodába ismeretlen fegyveresek hatoltak be csütörtökön, a hotelben ENSZ-tisztségviselők és a közelgő elnökválasztásra érkezett megfigyelők is megszálltak. Az elsődleges hírekkel ellentétben nem csak a négy támadó halt meg.

MTI

Fegyveresek támadtak meg egy kabuli luxusszállodát

Ismeretlen fegyveresek támadtak rá a kabuli Serena szállodára, azt ott tartózkodó - elsősorban külföldi - vendégeket az alagsorban helyezték biztonságba, egyikük sem sebesült meg. A támadást követő lövöldözésben a négy támadó életét vesztette, az akcióért az afganisztáni tálibok vállalták a felelősséget.

MTI

Riksás robbantotta fel magát - 15 halott

Legalább 15 ember vesztette életét egy öngyilkos merényletben kedden az észak-afganisztáni Farjáb tartomány székhelyén, több mint húsz ember megsebesült - közölték a helyi hatóságok.

MTI

Egyre durvább elméletek terjednek az eltűnt repülőgépről

Egyre durvább elméletek terjednek az eltűnt repülőgépről

Egyelőre továbbra sincs nyoma a több mint egy hete eltűnt maláj repülőgépnek, de több teória is terjed: egy hobbipilóta szerint lehetséges, hogy a Boeing 777-es a Singapore Airlines repülőgépének radarárnyékában repült, így maradhatott észrevétlen, majd a gép Észak-Indiában, vagy Afganisztánban landolt, a maláj hatóságok pedig azt vizsgálják, hogy leszállt-e a gép egy iszlamista támaszponton valahol az afgán-pakisztáni határvidéken.

hvg.hu

Kanada kivonta az összes katonáját Afganisztánból

Kanada kivonta összes katonáját Afganisztánból, ahol 12 éven át voltak bevetésen.

MTI

Így néz ki a mobil, ami megmentette egy katona életét Afganisztánban

Így néz ki a mobil, ami megmentette egy katona életét Afganisztánban

Shaun Frank csak néhány méterre állt egy öngyilkos robbantótól, amikor az aktiválta a bombát. A katonát a véletlen és telefonja mentette meg a még komolyabb sérülésektől

hvg.hu
12358

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X