Törmelék- és sárlavina sodort el házakat Afganisztánban

Több mint ötvenen meghaltak egy földcsuszamlásban Afganisztán északi-keleti Badahsán tartományában – közölte a tartomány kormányzója kedden.

MTI

Tömeges mérgezés egy afgán iskolában: 100 gyerek került kórházba

Tömeges mérgezés miatt kórházba kellett szállítani szombaton száz iskolást Afganisztánban, a hatóságok vizsgálják, hogy a 10 és 14 év közötti fiúkat szándékosan mérgezték-e meg.

MTI

Ártatlan nőt lincseltek meg és égettek el Kabulban

Farhundát Korán-égetéssel vádolták, majd az afgán főváros központjában agyonverték és megégették. A lincselők közül 13 embert, köztük 8 rendőrtisztet őrizetbe vettek. Az ártatlanul kínhalált halt Farhunda koporsóját nők vitték a vállukon.

MTI

Újabb országban bukkant fel az Iszlám Állam

Hírszerzési jelentések szerint az Iszlám Állam megvetette a lábát Afganisztánban. Az afgán ENSZ-nagykövet szerint azonban a fő ellenségeik egyelőre még mindig a tálibok.

MTI

Megint Orbánék címkéjével dolgozik az MTI

Megint Orbánék címkéjével dolgozik az MTI

A súlyos konfliktusokkal terhelt Szíriából, Afganisztánból és Pakisztánból érkeztek migránsok Magyarországra. Minek nevezi őket az MTI? Megélhetési bevándorlóknak.

MTI

Már 200-nál is több ember halt meg az afganisztáni lavinaomlásokban

A hideg száraz telet követően az elmúlt napokban hatalmas hómennyiség zúdult a középázsiai ország négy tartományára, a halálos áldozatok száma kétszáz fölé emelkedett.

MTI

Felrobbant egy autó Kabul diplomáciai negyedében

A célpont a török nagykövetség egyik gépkocsija volt, amelynek a sofőrje is feltehetően meghalt a detonációban, és még egy ember megsebesült.

MTI

Lavina zúdult afganisztáni falvakra, sok a halott

Több tucatnyian haltak meg egy falvakra zúduló lavinában Afganisztánban. Abdul Ramán Kabiri, a Kabultól északra lévő Pandzsir tartomány kormányzója azt mondta, hogy eddig 31 holttestet találtak és még harminc ember van a hó fogságában.

MTI

Embertelen körülmények között csempésztek át a magyar határon 28 afgánt

Egy kisteherautó ülések nélküli raktérben huszonnyolc afgán állampolgár szorongott, voltak, akik egymáson feküdtek. Enni, inni, vécézni nem volt módjuk. A tunéziai férfit, aki átcsempészte őket, őrizetbe vették.

MTI

Afganisztánba látogatott az új amerikai védelmi miniszter

Kabulba vezetett a hivatalába négy napja beiktatott új amerikai védelmi miniszter, Ashton Carter első külföldi útja.

MTI

Öngyilkos merénylők rendeztek vérfürdőt egy afgán rendőrőrsön

Öngyilkos tálib merénylők támadtak egy rendőrőrsre kedden a kelet-afganisztáni Logar tartományban, legalább húsz ember meghalt – jelentették hivatalos források.

MTI
Hirdetés

Fiatal afgán politikusnőt öltek meg merényletben

Afganisztánban gyakran éri fenyegetés a női politikusokat mind saját családtagjaik, mind a tálib lázadók részéről, mert nőként közszereplőnek lenni az ország jelentős részében erkölcstelenségnek számít. Angiza Sinvari autóját a múlt héten robbantották fel. A politikusnő mindkét lábát amputálni kellett, majd napokkal később belehalt sérüléseibe.

MTI

Szövetkezett az Iszlám Állammal, felrobbant

Dróntámadásban végeztek egy afgán hadúrral, aki felesküdött nemrég az Iszlám Államra – írja a BBC.

hvg.hu

A Fehér Ház szóvivője szerint az afgán tálibok nem terroristák

Josh Earnest szerint az Afganisztánban harcoló vallási fundamentalista tálibok terroristaként viselkednek, rendszeresen civileket gyilkolnak, mint a terroristák, ám szavai szerint az elnöki hivatal nem minősíti terroristáknak őket.

MTI
Hirdetés

Lelőttek három amerikai kiképzőt a kabuli reptéren

A támadó valószínűleg az afgán biztonsági erők egyik tagja volt, tette után tűzharcban lelőtték őt is.

MTI

Blikk: Lelőtték Afganisztánban Britney Spears exét

Volt szerelmét gyászolja Britney Spears énekesnő, akit ismerősei szerint rettenetesen megrázott egykori kedvese elvesztése. John Sundahlt Afganisztánban érte a halál egy bevetés közben, a holttestét a napokban szállították haza Los Angelesbe.

hvg.hu

Asraf Gáninak nem tetszik a Charlie Hebdo újabb Mohamed-karikatúrája

Elítélte az afgán elnök, hogy a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrát jelentetett meg egy héttel az újság szerkesztőségét ért iszlamista merénylet után, amelyben 12-en haltak meg.

MTI

Az afganisztáni tálibok is rossz néven vették a Mohamed-karikatúrákat

Az afganisztáni tálibok is rossz néven vették a Mohamed-karikatúrákat

Több szélsőséges iszlamista szervezethez hasonlóan az afganisztáni tálibok is elítélték csütörtökön az előző nap a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilapban megjelentetett újabb, Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrákat, és üdvözölték a múlt héten a francia újság szerkesztősége ellen elkövetett véres merényletet.

MTI

Újabb országban bukkantak fel az Iszlám Állam katonái

Első ízben erősítették meg hétfőn afganisztáni tisztségviselők, hogy hazájukban is tevékenykedik az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista terrorszervezet. Ugyancsak hétfőn Kabulban bejelentették, hogy az afgán kormánynak hosszú huzavona után végre megvan az összes miniszterjelöltje.

MTI

Kandahárban megünnepelték a karikaturisták lemészárlását

A dél-afganisztáni Kandahárban, a szélsőséges iszlamista tálib mozgalom fellegvárában több száz felvonuló ünnepelte meg a Charlie Habdo című francia szatirikus lap szerkesztősége elleni merényletet, és hősnek nevezte a két támadót – közölték szombaton hivatalos források.

MTI
Hirdetés
12363

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X