Bodnár Zsolt Kult

Tízévesen férjhez adták volna, inkább illegális rapper lett

Az afgán Sonita Alizadeh még mindig csak 19 éves, de már kétszer ki akarták házasítani. Másodjára már a menekülést választotta. Iránban rappelni kezdett, pedig ott ez a férfiak privilégiuma. A róla szóló, jelenleg a Verzió fesztiválon vetített dokumentumfilm ráadásul a műfaji határokat is durván feszegeti.

MTI Világ

Nagy ajándékot kapott a hazatoloncolt "afgán lány"

A kabuli elnöki palotában fogadta szerdán Asraf Gáni afgán államfő Pakisztánból a szülőföldjére deportált "afgán lányt", és egy teljesen berendezett lakást ajándékozott a National Geographic magazin címlapjáról világhírűvé vált Sarbat Gulának.

MTI Világ

Amerikaiak és civilek is meghaltak egy afganisztáni támadásban

Két amerikai katona meghalt, további kettő pedig megsebesült Afganisztánban csütörtökön egy olyan akcióban, amelyet afgán katonákkal együtt hajtottak végre két tálib vezető és azok harcosai ellen. Az összecsapásban életét vesztette 26 afganisztáni civil is.

MTI Világ

Levágták az Iszlám Állam egyik fejét

Légicsapással végzett az Iszlám Állam (IÁ) afganisztáni és pakisztáni szárnyának vezetőjével egy drón Kelet-Afganisztánban - közölte Afganisztán pakisztáni nagykövete pénteken.

Világ

Rakétával támadtak turistákra Afganisztánban

Rakétatalálat ért két, külföldi turistákat szállító mikrobuszt csütörtökön Kelet-Afganisztánban. A rajtaütésben a legfrissebb jelentések szerint hatan megsebesültek - közölték helyi illetékesek.

MTI Világ

Több amerikai katona marad Afganisztánban, mint ahogy Obama eltervezte

Az Egyesült Államok csökkenti ugyan az Afganisztánban lévő csapatai létszámát, de jóval kisebb mértékben a tervezettnél: 2017 elejéig 8400 amerikai katona marad az közép-ázsiai országban – jelentette be szerdán Barack Obama amerikai elnök Ashton Carter védelmi miniszternek és Joseph Dunfordnak, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetőjének jelenlétében.

1 2 3 4 5 6 7
68
A címlapról ajánljuk