Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Megpróbáltak felrobbantani egy afgán képviselőnőt

Öngyilkos merényletet követtek el egy szókimondó afgán képviselőnő ellen, de miközben ő túlélte, három civil meghalt.

MTI

Pakisztán támogatásáról biztosítja az afganisztáni béketárgyalásokat

Navaz Sarif pakisztáni elnök támogatásáról biztosította szombaton afgán kollégájának azt az igyekezetét, hogy tárgyalóasztalhoz ültesse a tálib lázadókat, ragaszkodott hozzá ugyanakkor, hogy a tárgyalásokat Afganisztán maga irányítsa.

MTI

Képtelenség megfékezni az afgán mákbizniszt

Afganisztánban rekordnagyságúra nőtt idén az ópium és heroin alapanyagául szolgáló mák vetésterülete, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok az utóbbi években dollármilliárdokat áldozott a helyi mákföldek felszámolására – írta Kabulban közzétett éves jelentésében az ENSZ.

MTI

Gépkarabélyokkal végeztek ki rendőröket Afganisztánban

Öt rendőr meghalt, amikor fegyveresek támadták meg őket egy ellenőrzőpontnál az Afganisztán északkeleti részén fekvő Badahsán tartományában szerdára virradóra – közölték a helyi hatóságok.

MTI

Magyar csapatok kezdték meg a kivonulást Afganisztánból

A magyar, izlandi és olasz csapatok kedden megkezdték a kivonulást Afganisztánból, eleget téve annak a kötelezettségvállalásnak, hogy a NATO vezette afganisztáni katonai misszió, az ISAF 13 esztendővel ezelőtt kezdődött megbízatása december 31-én lejár - jelentette Kabulból a Prensa Latina kubai hírügynökség.

MTI

15 évet kaptak a Kabul Bank egykori vezetői

Egy afgán bíróság sikkasztás és csalás vádjával 15 év börtönbüntetésre ítélte kedden a néhány éve csődbe ment Kabul Bank két volt magas rangú vezetőjét. Az afganisztáni pénzintézet összeomlásához vezető korrupciós ügy annak idején sokkolta a közép-ázsiai országot és a nemzetközi közösséget.

MTI

Legalább tíz halott az afgán merényletsorozatban

Pokolgépes robbanások ráztak meg hétfő délelőtt három kelet-afganisztáni települést, köztük a fővárost, Kabult is. A támadássorozatban legalább 10 rendőr meghalt, és sok civil megsebesült – közölték helyi tisztségviselők.

MTI

Rendőregyenruhás öngyilkos merénylő robbantott Kabulban

Öngyilkos merénylet történt vasárnap az afgán főváros, Kabul rendőrségi székházában, egy rendőr meghalt, hatan megsebesültek.

Egyetemen gyilkoltak meg egy afgán politikust

Egyetemi előadáson meggyilkoltak egy afganisztáni tartományi alkormányzót.

MTI

Merénylet Afganisztánban: tízen meghaltak, sokan megsebesültek

Egy autóban robbant pokolgép.

Meghalt egy NATO-katona Afganisztánban, de nem harc közben

A NATO nem közölte a haláleset körülményeit és a katona állampolgárságát. Vele 59-re nőtt azoknak a NATO-katonáknak a száma, akik az idén haltak meg.

MTI

A brit hadsereg befejezte a harcot Afganisztánban

13 éve harcolnak Afganisztánban a brit katonák, 453-an haltak meg közülük, most véget ér az akció.

MTI

Száznál is több katonát, évi félmillió dollárt küldünk Afganisztánba

Az Afganisztánban jövő januárban kezdődő új NATO-misszióhoz Magyarország több mint száz katonával járul hozzá, 2015 és 2017 között pedig évi 500 ezer dollárral segíti az afgán biztonsági erők finanszírozását - mondta a honvédelmi miniszter csütörtökön egy budapesti konferencián.

MTI

Felakasztottak a négy nőt megerőszakoló álrendőröket

Felakasztottak öt férfit szerdán az afgán fővárosban, Kabulban, amiért korábban csoportos erőszakot követtek el négy nő ellen - közölték az afgán hatóságok.

MTI

Az erőszak megszüntetését ígérte az új afgán elnök

Az erőszak megszüntetését ígérte az új afgán elnök

Beiktatták hivatalába hétfőn Afganisztán új államfőjét, Asraf Gánit, aki Hamid Karzait váltja az elnöki poszton. A közép-ázsiai ország legújabb kori történetében ez lehet az első békés, demokratikus hatalomváltás, pár hónappal a nemzetközi biztonsági erők kivonulása előtt.

MTI

Esküvőről hazatérő nőket erőszakoltak meg rendőrnek öltözött afgánok

Csoportosan elkövetett nemi erőszakért és rablásért halálra ítélt öt embert hétfőn egy afgán bíróság.

MTI

Öngyilkos merénylet az afgán titkosszolgálat egyik hivatala ellen

Legkevesebb hat ember meghalt és több tucatnyi megsebesült, amikor szombaton egy autóban ülő öngyilkos merénylő és tálib fegyveresek megtámadták a titkosszolgálat regionális hivatalát a kelet-afganisztáni Dzsalálábádban - közölte egy helyi tisztviselő.

MTI

Turbánba rejtett pokolgéppel ölték meg az afgán elnök rokonát

A merénylő, egy fiatal fiú egy fogadáson jelent meg vendégnek álcázva magát. Magához ölelte az elnök unokatestvérét, majd felrobbantotta a bombát.

MTI

Csoportos kivégzést tartottak a tálibok Afganisztánban

15 embert, köztük három nőt és egy gyereket lőttek agyon a tálibok, mert egy útszéli "rutinellenőrzésen" síita vallásúnak vallották magukat.

MTI

Megtámadták a kabuli nemzetközi repteret

Fegyveres felkelők megtámadták az afgán főváros nemzetközi repülőterét csütörtökön – közölte a hadsereg egyik magas rangú képviselője, hozzátéve, hogy két lázadóval végeztek.

MTI
12361

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X