Durva merénylet egy NATO-konvoj ellen Kabulban

Robbanószerrel megrakott autóval rohantak a NATO egyik katonai konvojának kedden kora délután Afganisztán fővárosában, alig egy kilométerre az Egyesült Államok nagykövetségétől. A merénylőn kívül egy polgári személy meghalt, legalább 22-en megsebesültek – adta hírül az afgán rendőrség.

Megtámadták az afganisztáni parlamentet

Megtámadták az afganisztáni parlamentet

Fegyveresek nyitottak tüzet az afganisztáni parlamentre Kabulban magyar idő szerint hétfő reggel. Az épületet robbanások rázták meg, az eddig hírek kint pokolgépek léptek működésbe, köztük egy autóba rejtett bomba. A bejáratnál is robbantottak, de mint kiderült, nem tudtak bejutni a támadók.

hvg.hu

Afganisztánban egy népes család több tagjával végzett egy út menti pokolgép

Út menti pokolgép végzett szombaton egy népes család legkevesebb tizennégy tagjával és sebesített meg további nyolc családtagot Afganisztánban, amikor hazafelé tartottak otthonukba, ahonnan egy tervezett katonai hadművelet miatt menekültek el - közölték a hatóságok.

MTI

Tálibokat fejezett le az Iszlám Állam

Az IÁ harcosai Afganisztánban több területet elhódítottak már a táliboktól, és elkezdtek követőket toborozni uralmukhoz. Most egy Pakisztánnal szomszédos tartományban fejeztek le legalább tíz embert.

MTI

Megtámadtak egy szállodát Kabulban

A súlyos incidens Kabul egyik előkelőbb részében történt, ahol számos nagykövetség és szálloda található. A támadók a külföldiek által kedvelt Heetal szállodába próbáltak behatolni, de a biztonsági erők ezt sikeresen megakadályozták. Ezt követően tűzharc bontakozott ki köztük, amely a támadók halálával végződött.

MTI

Elvitték a rendőrök a pesti parkban letelepedő afgánokat

Elvitték a rendőrök a pesti parkban letelepedő afgánokat

Hét embert vittek be a rendőrök azok közül az afgán menekültek közül, akik a ferencvárosi Nehru parkban táboroztak le.

hvg.hu

Kilenc külföldi halt meg a kabuli vendégház megtámadásában

Tizennégy ember, köztük kilenc külföldi halt meg Kabulban, amikor tálibok támadtak meg egy vendégházat.

MTI

Túszdráma Kabulban: öt halott

Egy külföldiek látogatta vendégházra támadtak rá fegyveresek az afgán fővárosban. Egy amerikai és két indiai, valamint két másik vendég is meghalt a túszdrámában, aminek végül rendőrök vetettek véget. A robbanómellényt viselő támadók mindegyikét lelőtték a hét órán át zajló tűzpárbajban.

MTI

Négy férfit ítéltek halálra az ártatlanul meglincselt és elégetett fiatal nőért

Négy férfit ítéltek halálra az ártatlanul meglincselt és elégetett fiatal nőért

A huszonéves Farhunda kínhalála nagy indulatokat kavart Afganisztánban: nők vitték a koporsóját a hátukon, tüntettek is a halála miatt. Egy bíróság szerdán négy férfit halálra ítélt az ügyében, köztük azt az amulettárust is, aki sértettségből uszította rá a tömeget a nőre. Még nem tudni, mi lesz annak a 19 rendőrnek a sorsa, aki közbeavatkozhattak volna, de nem tették.

Itt az afgán szupermák, dörzsölik a tenyerüket a tálibok

A tálibok és az afgán termesztők idén még nagyobb bevételeket várnak egy új mákfajtától, amely az eddiginél több gyantát ad a heroin előállításához.

MTI

Törmelék- és sárlavina sodort el házakat Afganisztánban

Több mint ötvenen meghaltak egy földcsuszamlásban Afganisztán északi-keleti Badahsán tartományában – közölte a tartomány kormányzója kedden.

MTI
Hirdetés

Tömeges mérgezés egy afgán iskolában: 100 gyerek került kórházba

Tömeges mérgezés miatt kórházba kellett szállítani szombaton száz iskolást Afganisztánban, a hatóságok vizsgálják, hogy a 10 és 14 év közötti fiúkat szándékosan mérgezték-e meg.

MTI

Ártatlan nőt lincseltek meg és égettek el Kabulban

Farhundát Korán-égetéssel vádolták, majd az afgán főváros központjában agyonverték és megégették. A lincselők közül 13 embert, köztük 8 rendőrtisztet őrizetbe vettek. Az ártatlanul kínhalált halt Farhunda koporsóját nők vitték a vállukon.

MTI

Újabb országban bukkant fel az Iszlám Állam

Hírszerzési jelentések szerint az Iszlám Állam megvetette a lábát Afganisztánban. Az afgán ENSZ-nagykövet szerint azonban a fő ellenségeik egyelőre még mindig a tálibok.

MTI
Hirdetés

Megint Orbánék címkéjével dolgozik az MTI

Megint Orbánék címkéjével dolgozik az MTI

A súlyos konfliktusokkal terhelt Szíriából, Afganisztánból és Pakisztánból érkeztek migránsok Magyarországra. Minek nevezi őket az MTI? Megélhetési bevándorlóknak.

MTI

Már 200-nál is több ember halt meg az afganisztáni lavinaomlásokban

A hideg száraz telet követően az elmúlt napokban hatalmas hómennyiség zúdult a középázsiai ország négy tartományára, a halálos áldozatok száma kétszáz fölé emelkedett.

MTI

Felrobbant egy autó Kabul diplomáciai negyedében

A célpont a török nagykövetség egyik gépkocsija volt, amelynek a sofőrje is feltehetően meghalt a detonációban, és még egy ember megsebesült.

MTI

Lavina zúdult afganisztáni falvakra, sok a halott

Több tucatnyian haltak meg egy falvakra zúduló lavinában Afganisztánban. Abdul Ramán Kabiri, a Kabultól északra lévő Pandzsir tartomány kormányzója azt mondta, hogy eddig 31 holttestet találtak és még harminc ember van a hó fogságában.

MTI

Embertelen körülmények között csempésztek át a magyar határon 28 afgánt

Egy kisteherautó ülések nélküli raktérben huszonnyolc afgán állampolgár szorongott, voltak, akik egymáson feküdtek. Enni, inni, vécézni nem volt módjuk. A tunéziai férfit, aki átcsempészte őket, őrizetbe vették.

MTI

Afganisztánba látogatott az új amerikai védelmi miniszter

Kabulba vezetett a hivatalába négy napja beiktatott új amerikai védelmi miniszter, Ashton Carter első külföldi útja.

MTI
Hirdetés
12363

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X