Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Már 200-nál is több ember halt meg az afganisztáni lavinaomlásokban

A hideg száraz telet követően az elmúlt napokban hatalmas hómennyiség zúdult a középázsiai ország négy tartományára, a halálos áldozatok száma kétszáz fölé emelkedett.

MTI

Felrobbant egy autó Kabul diplomáciai negyedében

A célpont a török nagykövetség egyik gépkocsija volt, amelynek a sofőrje is feltehetően meghalt a detonációban, és még egy ember megsebesült.

MTI

Lavina zúdult afganisztáni falvakra, sok a halott

Több tucatnyian haltak meg egy falvakra zúduló lavinában Afganisztánban. Abdul Ramán Kabiri, a Kabultól északra lévő Pandzsir tartomány kormányzója azt mondta, hogy eddig 31 holttestet találtak és még harminc ember van a hó fogságában.

MTI

Embertelen körülmények között csempésztek át a magyar határon 28 afgánt

Egy kisteherautó ülések nélküli raktérben huszonnyolc afgán állampolgár szorongott, voltak, akik egymáson feküdtek. Enni, inni, vécézni nem volt módjuk. A tunéziai férfit, aki átcsempészte őket, őrizetbe vették.

MTI

Afganisztánba látogatott az új amerikai védelmi miniszter

Kabulba vezetett a hivatalába négy napja beiktatott új amerikai védelmi miniszter, Ashton Carter első külföldi útja.

MTI

Öngyilkos merénylők rendeztek vérfürdőt egy afgán rendőrőrsön

Öngyilkos tálib merénylők támadtak egy rendőrőrsre kedden a kelet-afganisztáni Logar tartományban, legalább húsz ember meghalt – jelentették hivatalos források.

MTI

Fiatal afgán politikusnőt öltek meg merényletben

Afganisztánban gyakran éri fenyegetés a női politikusokat mind saját családtagjaik, mind a tálib lázadók részéről, mert nőként közszereplőnek lenni az ország jelentős részében erkölcstelenségnek számít. Angiza Sinvari autóját a múlt héten robbantották fel. A politikusnő mindkét lábát amputálni kellett, majd napokkal később belehalt sérüléseibe.

MTI

Szövetkezett az Iszlám Állammal, felrobbant

Dróntámadásban végeztek egy afgán hadúrral, aki felesküdött nemrég az Iszlám Államra – írja a BBC.

hvg.hu

A Fehér Ház szóvivője szerint az afgán tálibok nem terroristák

Josh Earnest szerint az Afganisztánban harcoló vallási fundamentalista tálibok terroristaként viselkednek, rendszeresen civileket gyilkolnak, mint a terroristák, ám szavai szerint az elnöki hivatal nem minősíti terroristáknak őket.

MTI

Lelőttek három amerikai kiképzőt a kabuli reptéren

A támadó valószínűleg az afgán biztonsági erők egyik tagja volt, tette után tűzharcban lelőtték őt is.

MTI

Blikk: Lelőtték Afganisztánban Britney Spears exét

Volt szerelmét gyászolja Britney Spears énekesnő, akit ismerősei szerint rettenetesen megrázott egykori kedvese elvesztése. John Sundahlt Afganisztánban érte a halál egy bevetés közben, a holttestét a napokban szállították haza Los Angelesbe.

hvg.hu
Hirdetés

Asraf Gáninak nem tetszik a Charlie Hebdo újabb Mohamed-karikatúrája

Elítélte az afgán elnök, hogy a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrát jelentetett meg egy héttel az újság szerkesztőségét ért iszlamista merénylet után, amelyben 12-en haltak meg.

MTI

Az afganisztáni tálibok is rossz néven vették a Mohamed-karikatúrákat

Az afganisztáni tálibok is rossz néven vették a Mohamed-karikatúrákat

Több szélsőséges iszlamista szervezethez hasonlóan az afganisztáni tálibok is elítélték csütörtökön az előző nap a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilapban megjelentetett újabb, Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrákat, és üdvözölték a múlt héten a francia újság szerkesztősége ellen elkövetett véres merényletet.

MTI

Újabb országban bukkantak fel az Iszlám Állam katonái

Első ízben erősítették meg hétfőn afganisztáni tisztségviselők, hogy hazájukban is tevékenykedik az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista terrorszervezet. Ugyancsak hétfőn Kabulban bejelentették, hogy az afgán kormánynak hosszú huzavona után végre megvan az összes miniszterjelöltje.

MTI
Hirdetés

Kandahárban megünnepelték a karikaturisták lemészárlását

A dél-afganisztáni Kandahárban, a szélsőséges iszlamista tálib mozgalom fellegvárában több száz felvonuló ünnepelte meg a Charlie Habdo című francia szatirikus lap szerkesztősége elleni merényletet, és hősnek nevezte a két támadót – közölték szombaton hivatalos források.

MTI

Az ISAF-erők parancsnoka szerint rendbe tették Afganisztánt

Pozitív mérleget vont az Afganisztánból kivonuló, NATO-vezette nemzetközi biztonsági erők (ISAF) parancsnoka vasárnap a külföldi harcoló alakulatok ottani tevékenységéről. A nemzetközi erők 13 év után az év végén hagyják el az ázsiai országot, miközben a tálib lázadók felkelése továbbra sem veszít erejéből.

MTI

Tálibok helyett pásztorok haltak meg a NATO-támadásban

Három polgári áldozatot követelt egy NATO-erők által végrehajtott légitámadás Afganisztánban - közölték szombaton Kabulban.

MTI

Obama: Afganisztán nem lesz többé a terrorizmus forrása

Köszönetet mondott az amerikai katonák rendkívüli afganisztáni szolgálatáért Barack Obama amerikai elnök, aki kijelentette, a világ biztonságosabb lett, Afganisztánnak esélye van arra, hogy újjáépüljön.

MTI

10 év után most engedtek haza négy afgán foglyot Guantanamóról

Négy afgán foglyot engedtek vissza hazájukba az amerikai hatóságok a guantánamói amerikai katonai börtönből több mint tíz évnyi fogva tartás után - közölte szombaton az amerikai védelmi minisztérium.

MTI

Egyre több a polgári áldozat Afganisztánban

Nőtt a polgári áldozatok száma Afganisztánban 2014-ben, midőn a helyi erők átveszik az irányítást a biztonsági helyzet felett, és végéhez közeledik a NATO-vezette szövetséges erők kivonulása - jelentette be szombaton az ENSZ afganisztáni missziója (UNAMA).

MTI
Hirdetés
12362

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X