MTI Világ

Az afgán elnök nem rokonszenvez az országból elmenekülő honfitársaival

Bár az afgán menekültügyi miniszter vasárnap még felszólalt az Európába menekült afgánok érdekében, az elnök csütörtökön közölte, nem rokonszenvez azokkal, akik maguk mögött hagyták az országot, sőt felszólít mindenkuit, hogy térjen haza, és segítsen az ország újjáépítésében. Egy ország nem marad életben, ha a "legjobbak igyekeznek onnan elmenekülni" - üzente.

MTI Világ

Öngyilkos merénylet Kabulban - legalább kilenc halott

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát szombaton az afgán védelmi minisztérium kabuli épületénél néhány órával az után, hogy tizenegy halálos áldozatot követelő merénylet történt az ország keleti részén fekvő Aszadábádban - közölték a hatóságok.

hvg.hu Világ

Kiderült, kicsoda a Messi-nejlonzacskós kissrác

Egy hete az foglalkoztatja az internetezők egy részét - nem biztos, hogy a nagyobbikat -, hogy ki lehet az a kissrác, aki az argentin válogatott mezre hasonlító csíkos nejlonzacskó viselésével fejezi ki rajongását Lionel Messi iránt.

MTI Világ

Mostantól lelőhetünk bárkit – "fatvát" hirdettek az Iszlám Államra az USA-ban

A Pentagon felhatalmazást adott az Afganisztánban szolgáló katonáknak, hogy támadja a terrorszervezetet, sőt célpontnak tekinthetnek bárkit, aki kapcsolatban áll az Iszlám Állammal. "Mostantól lelőhetünk bárkit, aki például az Iszlám Államot népszerűsítő trikót visel, vagy a terrorszervezet zászlaját lobogtatja" – mondta egy minisztériumi tisztségviselő.

MTI Világ

Felújítják a béketárgyalásokat a tálibokkal?

A tálibokkal való béketárgyalások felújításával kapcsolatban folytatott megbeszélést Kaulban Asraf Gáni afgán elnök és a pakisztáni hadsereg főparancsnoka, Rahíl Saríf vasárnap, a két ország közti közelmúltbeli közeledés legfrissebb jeleként.

MTI Világ

Az éterben is terjed már az Iszlám Állam

Rádióállomást hozott létre az Iszlám Állam Kelet-Afganisztánban, hogy erősítse befolyását és a helyi szélsőséges tálib mozgalom helyébe lépjen – jelentette hétfőn a Reuters brit hírügynökség. Helyi tisztviselők aggódnak, mert a rádióműsorban radikalizálódásra ösztönzik a fiatalokat.

hvg.hu/MTI Világ

A németek tovább maradnak Afganisztánban

Németországban meghosszabbította a hadsereg afganisztáni küldetését és megemelte az ázsiai országban szolgáló katonák létszámát. A hosszútávú terv szerint a német kormány segíteni fogja az afgánokat a békés övezetek újjáépítésében.

hvg.hu Világ

Tálibok robbantottak Kabul diplomatanegyedében

Nagy robbanás történt péntek délután az afgán főváros központjában, közel a diplomata- és kormányzati negyedhez. Fegyverropogást is hallottak a környéken. Egy nagykövetség vendégháza lehetett a célpont. Hivatalos közlés szerint autóba rejtett pokolgép robbant.

1 2 3 4 5 6 7
67
A címlapról ajánljuk