Elvitték a rendőrök a pesti parkban letelepedő afgánokat

Elvitték a rendőrök a pesti parkban letelepedő afgánokat

Hét embert vittek be a rendőrök azok közül az afgán menekültek közül, akik a ferencvárosi Nehru parkban táboroztak le.

hvg.hu

Kilenc külföldi halt meg a kabuli vendégház megtámadásában

Tizennégy ember, köztük kilenc külföldi halt meg Kabulban, amikor tálibok támadtak meg egy vendégházat.

MTI

Túszdráma Kabulban: öt halott

Egy külföldiek látogatta vendégházra támadtak rá fegyveresek az afgán fővárosban. Egy amerikai és két indiai, valamint két másik vendég is meghalt a túszdrámában, aminek végül rendőrök vetettek véget. A robbanómellényt viselő támadók mindegyikét lelőtték a hét órán át zajló tűzpárbajban.

MTI

Négy férfit ítéltek halálra az ártatlanul meglincselt és elégetett fiatal nőért

Négy férfit ítéltek halálra az ártatlanul meglincselt és elégetett fiatal nőért

A huszonéves Farhunda kínhalála nagy indulatokat kavart Afganisztánban: nők vitték a koporsóját a hátukon, tüntettek is a halála miatt. Egy bíróság szerdán négy férfit halálra ítélt az ügyében, köztük azt az amulettárust is, aki sértettségből uszította rá a tömeget a nőre. Még nem tudni, mi lesz annak a 19 rendőrnek a sorsa, aki közbeavatkozhattak volna, de nem tették.

Itt az afgán szupermák, dörzsölik a tenyerüket a tálibok

A tálibok és az afgán termesztők idén még nagyobb bevételeket várnak egy új mákfajtától, amely az eddiginél több gyantát ad a heroin előállításához.

MTI

Törmelék- és sárlavina sodort el házakat Afganisztánban

Több mint ötvenen meghaltak egy földcsuszamlásban Afganisztán északi-keleti Badahsán tartományában – közölte a tartomány kormányzója kedden.

MTI

Tömeges mérgezés egy afgán iskolában: 100 gyerek került kórházba

Tömeges mérgezés miatt kórházba kellett szállítani szombaton száz iskolást Afganisztánban, a hatóságok vizsgálják, hogy a 10 és 14 év közötti fiúkat szándékosan mérgezték-e meg.

MTI

Ártatlan nőt lincseltek meg és égettek el Kabulban

Farhundát Korán-égetéssel vádolták, majd az afgán főváros központjában agyonverték és megégették. A lincselők közül 13 embert, köztük 8 rendőrtisztet őrizetbe vettek. Az ártatlanul kínhalált halt Farhunda koporsóját nők vitték a vállukon.

MTI

Újabb országban bukkant fel az Iszlám Állam

Hírszerzési jelentések szerint az Iszlám Állam megvetette a lábát Afganisztánban. Az afgán ENSZ-nagykövet szerint azonban a fő ellenségeik egyelőre még mindig a tálibok.

MTI

Megint Orbánék címkéjével dolgozik az MTI

Megint Orbánék címkéjével dolgozik az MTI

A súlyos konfliktusokkal terhelt Szíriából, Afganisztánból és Pakisztánból érkeztek migránsok Magyarországra. Minek nevezi őket az MTI? Megélhetési bevándorlóknak.

MTI

Már 200-nál is több ember halt meg az afganisztáni lavinaomlásokban

A hideg száraz telet követően az elmúlt napokban hatalmas hómennyiség zúdult a középázsiai ország négy tartományára, a halálos áldozatok száma kétszáz fölé emelkedett.

MTI
Hirdetés

Felrobbant egy autó Kabul diplomáciai negyedében

A célpont a török nagykövetség egyik gépkocsija volt, amelynek a sofőrje is feltehetően meghalt a detonációban, és még egy ember megsebesült.

MTI

Lavina zúdult afganisztáni falvakra, sok a halott

Több tucatnyian haltak meg egy falvakra zúduló lavinában Afganisztánban. Abdul Ramán Kabiri, a Kabultól északra lévő Pandzsir tartomány kormányzója azt mondta, hogy eddig 31 holttestet találtak és még harminc ember van a hó fogságában.

MTI

Embertelen körülmények között csempésztek át a magyar határon 28 afgánt

Egy kisteherautó ülések nélküli raktérben huszonnyolc afgán állampolgár szorongott, voltak, akik egymáson feküdtek. Enni, inni, vécézni nem volt módjuk. A tunéziai férfit, aki átcsempészte őket, őrizetbe vették.

MTI
Hirdetés

Afganisztánba látogatott az új amerikai védelmi miniszter

Kabulba vezetett a hivatalába négy napja beiktatott új amerikai védelmi miniszter, Ashton Carter első külföldi útja.

MTI

Öngyilkos merénylők rendeztek vérfürdőt egy afgán rendőrőrsön

Öngyilkos tálib merénylők támadtak egy rendőrőrsre kedden a kelet-afganisztáni Logar tartományban, legalább húsz ember meghalt – jelentették hivatalos források.

MTI

Fiatal afgán politikusnőt öltek meg merényletben

Afganisztánban gyakran éri fenyegetés a női politikusokat mind saját családtagjaik, mind a tálib lázadók részéről, mert nőként közszereplőnek lenni az ország jelentős részében erkölcstelenségnek számít. Angiza Sinvari autóját a múlt héten robbantották fel. A politikusnő mindkét lábát amputálni kellett, majd napokkal később belehalt sérüléseibe.

MTI

Szövetkezett az Iszlám Állammal, felrobbant

Dróntámadásban végeztek egy afgán hadúrral, aki felesküdött nemrég az Iszlám Államra – írja a BBC.

hvg.hu

A Fehér Ház szóvivője szerint az afgán tálibok nem terroristák

Josh Earnest szerint az Afganisztánban harcoló vallási fundamentalista tálibok terroristaként viselkednek, rendszeresen civileket gyilkolnak, mint a terroristák, ám szavai szerint az elnöki hivatal nem minősíti terroristáknak őket.

MTI

Lelőttek három amerikai kiképzőt a kabuli reptéren

A támadó valószínűleg az afgán biztonsági erők egyik tagja volt, tette után tűzharcban lelőtték őt is.

MTI
Hirdetés
12363

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X