Tényleg meghalt az afganisztáni tálibok vezetője

Tényleg meghalt az afganisztáni tálibok vezetője

Az afganisztáni tálibok is megerősítették csütörtök délután az iszlamista mozgalmat megalapító és vezető Omár molla haláláról szóló híreket.

MTI

Meghalt az afganisztáni tálibok vezetője

Meghalt az afganisztáni tálibok vezetője

Már 2013 óta halott lehet Omar molla, az afganisztáni tálibok vezetője – legalább is most közölték a halálhírét az afganisztáni hatóságok. A táliboktól ugyanakkor ezt egyelőre nem erősítették meg, közleményt ígértek későbbre.

Afgán lakodalomban tört ki lövöldözés, 21-en meghaltak

Egy négyszáz fős lagzin tört ki lövöldözés két vendégcsoport között, 14 és 60 év közötti emberek haltak meg Afganisztán keleti részén.

MTI

Nem hittek a megkínzott afgán fiúnak a magyar hatóságok

Nem hittek a megkínzott afgán fiúnak a magyar hatóságok

Egy fiatal afgán fiú történetén keresztül mutatja be a Helsinki Bizottság a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkájának felületességét – a hivatal először ugyanis elutasította egy vérbosszú miatt megkínzott és megerőszakolt fiú menedékkérelmét, mondván, hogy nem szavahihető. A hivatal döntését végül a bíróság írta felül.

hvg.hu

Tucatnyi civil meghalt egy afganisztáni piacon

Öngyilkos merényletben meghalt legalább tíz civil szerdán az észak-afganisztáni Farjáb tartomány székhelyének, Maimanának az egyik piacán – közölte a rendőrség.

MTI

Nem sikerült nőt juttatni az afgán legfelsőbb bíróságba

Az afgán parlament elutasította szerdán az első nő jelölését a legfelsőbb bíróságba, ami újabb kudarcot jelent a nők társadalmi felemelkedéséért küzdő Asraf Gáni államfőnek.

MTI

Durva merénylet egy NATO-konvoj ellen Kabulban

Robbanószerrel megrakott autóval rohantak a NATO egyik katonai konvojának kedden kora délután Afganisztán fővárosában, alig egy kilométerre az Egyesült Államok nagykövetségétől. A merénylőn kívül egy polgári személy meghalt, legalább 22-en megsebesültek – adta hírül az afgán rendőrség.

MTI

Megtámadták az afganisztáni parlamentet

Megtámadták az afganisztáni parlamentet

Fegyveresek nyitottak tüzet az afganisztáni parlamentre Kabulban magyar idő szerint hétfő reggel. Az épületet robbanások rázták meg, az eddig hírek kint pokolgépek léptek működésbe, köztük egy autóba rejtett bomba. A bejáratnál is robbantottak, de mint kiderült, nem tudtak bejutni a támadók.

hvg.hu

Afganisztánban egy népes család több tagjával végzett egy út menti pokolgép

Út menti pokolgép végzett szombaton egy népes család legkevesebb tizennégy tagjával és sebesített meg további nyolc családtagot Afganisztánban, amikor hazafelé tartottak otthonukba, ahonnan egy tervezett katonai hadművelet miatt menekültek el - közölték a hatóságok.

MTI

Tálibokat fejezett le az Iszlám Állam

Az IÁ harcosai Afganisztánban több területet elhódítottak már a táliboktól, és elkezdtek követőket toborozni uralmukhoz. Most egy Pakisztánnal szomszédos tartományban fejeztek le legalább tíz embert.

MTI

Megtámadtak egy szállodát Kabulban

A súlyos incidens Kabul egyik előkelőbb részében történt, ahol számos nagykövetség és szálloda található. A támadók a külföldiek által kedvelt Heetal szállodába próbáltak behatolni, de a biztonsági erők ezt sikeresen megakadályozták. Ezt követően tűzharc bontakozott ki köztük, amely a támadók halálával végződött.

MTI
Hirdetés

Elvitték a rendőrök a pesti parkban letelepedő afgánokat

Elvitték a rendőrök a pesti parkban letelepedő afgánokat

Hét embert vittek be a rendőrök azok közül az afgán menekültek közül, akik a ferencvárosi Nehru parkban táboroztak le.

hvg.hu

Kilenc külföldi halt meg a kabuli vendégház megtámadásában

Tizennégy ember, köztük kilenc külföldi halt meg Kabulban, amikor tálibok támadtak meg egy vendégházat.

MTI

Túszdráma Kabulban: öt halott

Egy külföldiek látogatta vendégházra támadtak rá fegyveresek az afgán fővárosban. Egy amerikai és két indiai, valamint két másik vendég is meghalt a túszdrámában, aminek végül rendőrök vetettek véget. A robbanómellényt viselő támadók mindegyikét lelőtték a hét órán át zajló tűzpárbajban.

MTI
Hirdetés

Négy férfit ítéltek halálra az ártatlanul meglincselt és elégetett fiatal nőért

Négy férfit ítéltek halálra az ártatlanul meglincselt és elégetett fiatal nőért

A huszonéves Farhunda kínhalála nagy indulatokat kavart Afganisztánban: nők vitték a koporsóját a hátukon, tüntettek is a halála miatt. Egy bíróság szerdán négy férfit halálra ítélt az ügyében, köztük azt az amulettárust is, aki sértettségből uszította rá a tömeget a nőre. Még nem tudni, mi lesz annak a 19 rendőrnek a sorsa, aki közbeavatkozhattak volna, de nem tették.

Itt az afgán szupermák, dörzsölik a tenyerüket a tálibok

A tálibok és az afgán termesztők idén még nagyobb bevételeket várnak egy új mákfajtától, amely az eddiginél több gyantát ad a heroin előállításához.

MTI

Törmelék- és sárlavina sodort el házakat Afganisztánban

Több mint ötvenen meghaltak egy földcsuszamlásban Afganisztán északi-keleti Badahsán tartományában – közölte a tartomány kormányzója kedden.

MTI

Tömeges mérgezés egy afgán iskolában: 100 gyerek került kórházba

Tömeges mérgezés miatt kórházba kellett szállítani szombaton száz iskolást Afganisztánban, a hatóságok vizsgálják, hogy a 10 és 14 év közötti fiúkat szándékosan mérgezték-e meg.

MTI

Ártatlan nőt lincseltek meg és égettek el Kabulban

Farhundát Korán-égetéssel vádolták, majd az afgán főváros központjában agyonverték és megégették. A lincselők közül 13 embert, köztük 8 rendőrtisztet őrizetbe vettek. Az ártatlanul kínhalált halt Farhunda koporsóját nők vitték a vállukon.

MTI

Újabb országban bukkant fel az Iszlám Állam

Hírszerzési jelentések szerint az Iszlám Állam megvetette a lábát Afganisztánban. Az afgán ENSZ-nagykövet szerint azonban a fő ellenségeik egyelőre még mindig a tálibok.

MTI
Hirdetés
12364

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X