Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Száznál is több katonát, évi félmillió dollárt küldünk Afganisztánba

Az Afganisztánban jövő januárban kezdődő új NATO-misszióhoz Magyarország több mint száz katonával járul hozzá, 2015 és 2017 között pedig évi 500 ezer dollárral segíti az afgán biztonsági erők finanszírozását - mondta a honvédelmi miniszter csütörtökön egy budapesti konferencián.

MTI

Felakasztottak a négy nőt megerőszakoló álrendőröket

Felakasztottak öt férfit szerdán az afgán fővárosban, Kabulban, amiért korábban csoportos erőszakot követtek el négy nő ellen - közölték az afgán hatóságok.

MTI

Az erőszak megszüntetését ígérte az új afgán elnök

Az erőszak megszüntetését ígérte az új afgán elnök

Beiktatták hivatalába hétfőn Afganisztán új államfőjét, Asraf Gánit, aki Hamid Karzait váltja az elnöki poszton. A közép-ázsiai ország legújabb kori történetében ez lehet az első békés, demokratikus hatalomváltás, pár hónappal a nemzetközi biztonsági erők kivonulása előtt.

MTI

Esküvőről hazatérő nőket erőszakoltak meg rendőrnek öltözött afgánok

Csoportosan elkövetett nemi erőszakért és rablásért halálra ítélt öt embert hétfőn egy afgán bíróság.

MTI

Öngyilkos merénylet az afgán titkosszolgálat egyik hivatala ellen

Legkevesebb hat ember meghalt és több tucatnyi megsebesült, amikor szombaton egy autóban ülő öngyilkos merénylő és tálib fegyveresek megtámadták a titkosszolgálat regionális hivatalát a kelet-afganisztáni Dzsalálábádban - közölte egy helyi tisztviselő.

MTI

Turbánba rejtett pokolgéppel ölték meg az afgán elnök rokonát

A merénylő, egy fiatal fiú egy fogadáson jelent meg vendégnek álcázva magát. Magához ölelte az elnök unokatestvérét, majd felrobbantotta a bombát.

MTI

Csoportos kivégzést tartottak a tálibok Afganisztánban

15 embert, köztük három nőt és egy gyereket lőttek agyon a tálibok, mert egy útszéli "rutinellenőrzésen" síita vallásúnak vallották magukat.

MTI

Megtámadták a kabuli nemzetközi repteret

Fegyveres felkelők megtámadták az afgán főváros nemzetközi repülőterét csütörtökön – közölte a hadsereg egyik magas rangú képviselője, hozzátéve, hogy két lázadóval végeztek.

MTI

Újra szolgál az amerikai katona, aki öt évig volt a tálibok foglya

A 31 éves Bowe Bergdahl, akit május végén öt év után szabadult ki az afganisztáni tálibok fogságából, egy San Antonió-i katonai bázison, Fort Sam Houstonban áll újra szolgálatba.

MTI

Merényletek Afganisztánban: több halott

Tíz ember meghalt, hét megsebesült három merényletben szombat reggel Afganisztánban - közölték a helyi hatóságok.

MTI

Obama megfenyegette az afgán elnökjelölteket

Barack Obama az amerikai elnököktől szokatlan módon telefonon beszélt egy külföldi ország elnökválasztásának jelöltjeivel, két afgán politikussal, és arra kérte őket: ne akadályozzák az első választási forduló állítólagos csalásainak kivizsgálását. Egyúttal figyelmeztette Afganisztánt, hogy Washington leállítja a segélyezést, ha alkotmányellenes intézkedések történnének az országban.

MTI

Afgán elnökválasztás - Fenyegetőzik a vesztésre álló jelölt

Abdulla Abdulla afgán elnökjelölt vasárnap arra figyelmeztette győzelemre álló riválisát, hogy nem fogadja el az elnökválasztás eredményét, amennyiben nem látja bizonyítottnak a voksolás tisztaságát.

MTI

Kilőtték az afgán elnök helikopterét

A tálibok rakétával megsemmisítették az afgán elnök reptéren álló helikopterét.

MTI

Katonákkal teli buszt robbantottak fel a kabuli egyetemnél

Katonákkal teli buszt robbantottak fel a kabuli egyetemnél

Katonákat szállító busznál robbantott pokolgépet egy öngyilkos merénylő szerdán Afganisztánban. Az utolsó hírek szerint nyolc katona meghalt, tizenhárman megsebesültek. A merénylet a kabuli egyetem közelében történt.

MTI

Megint vér folyik Afganisztánban

Több mint százötvenen meghaltak tálib felkelők és a hadsereg közötti összecsapásokban az utóbbi öt napban a dél-afganisztáni Hilmend tartományban – közölték szerdán az afgán hatóságok.

Kiszabadultak az Afganisztánban elrabolt egyetemi tanárok

Az afganisztáni tálibok szabadon engedtek 33 egyetemi tanárt és hallgatót, akiket két héttel korábban raboltak el az ország keleti részén lévő Gazni tartományban – jelentette be hétfőn a tartomány kormányzóhelyettese.

MTI

Újra társai között lehet a táliboktól szabadult amerikai katona

Kiengedték a kórházból azt az amerikai katonát, aki május végén szabadult ki öt év után az afganisztáni tálibok fogságából – jelentette a CNN amerikai hírtelevízió a hadseregre hivatkozva vasárnap este.

MTI

Ördöggé változó Bin Laden babákat akart gyártatni a CIA

Ördöggé átváltozó Oszama bin Laden-játékbábuk gyártását tervezte az Egyesült Államok az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet elleni propagandahadjárat részeként - adta hírül pénteken a The Washington Post (WP).

MTI

NATO-bázisra támadtak afganisztáni lázadók

Afganisztáni lázadók megrohamozták a NATO egyik logisztikai bázisát Torkham városában.

MTI

250 ember halt meg az afgán választások napján

Mintegy kétszázötven halálos áldozatot követelt az erőszak Afganisztánban az elnökválasztás második fordulójának napján - közölték vasárnap, a választás utáni napon az afgán hatóságok. Ugyanakkor a választási részvétel meghaladta a hatvan százalékot.

MTI
12360

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X