Tartálykocsi robbant fel egy gáztelepen Afganisztánban

Tartálykocsi robbant fel egy gáztelepen Afganisztánban

Tűz pusztított éjjel a nyugat-afganisztáni Herát városában, egy cseppfolyósított gázt raktározó telepen. A lángok átterjedtek a szomszédban található menekülttáborra. Tíz afgán gyermek és egy férfi meghalt. Tizennyolc sérültet vittek kórházba, néhányan közülük életveszélyes állapotban vannak.

MTI

"A háború egy elég stresszes dolog" – Magyarok az idegenlégióban

"A háború egy elég stresszes dolog" – Magyarok az idegenlégióban

Rejtő Jenő hősei, Csülök, Senki Alfonz vagy Tuskó Hopkins nagyon sokat tettek azért, hogy máig romantikus rokonszenv lengje körül a francia idegenlégiót. De hogy mit jelentett és mit jelent ma valójában, milyen a kiképzés, a frontszolgálat, arról keveseknek vannak valós információi. Volt és jelenlegi magyar légiósok a hvg.hu-nak beszéltek róla.

Nagy erejű robbanás volt az afgán fővárosban

Több ember meghalt a Kabul központjában történt detonációban.

MTI

Tálibok támadtak az afgán alelnökre

Tálibok támadtak az afgán alelnökre

Három órán át lőtték egymást a tálibok és az afgán alelnök, Abdul Rasid Dosztum testőrei. Dosztum megúszta, a támadók viszont nem.

6000 kilométert tett meg, Magyarországon szült egy afgán nő

6000 kilométert tett meg, Magyarországon szült egy afgán nő

Terhesen, férjével és kétéves gyerekével indult el otthonról egy afgán nő, aki végül Magyarországon szülte meg gyermekét. A nő történetét az RTL Klub kedd esti Híradójában mutatták be.

hvg.hu

Elraboltak egy német nőt Afganisztánban

Két fegyveres rabolt el egy német segélymunkást Afganisztánban.

MTI

Csendben lelépett az afgán nagykövetség Magyarországról

Csendben lelépett az afgán nagykövetség Magyarországról

Takarékossági okokra hivatkozva július elsején bezárt a budapesti afgán nagykövetség – tudta meg a hvg.hu. A nagykövetség bezárása azt jelenti, hogy a Magyarországon tartozkodó afgán menedékkérőknek nehezebb lesz iratokhoz vagy tolmácshoz jutniuk, de elsősorban azokat érintheti rosszul a bezárás, akik vissza akarnak térni Afganisztánba. Esetükben akár több héttel is meghosszabbodhat az ügymenet.

hvg.hu

Felrobbantotta magát valaki a kabuli repülőtérnél

A detonáció helyi idő szerint hétfő dél körül, csúcsforgalomban történt a közvetlenül a nemzetközi repülőtérre vezető út első ellenőrzőpontjánál, sok lehet a halálos áldozat.

MTI

Kadétok között robbantotta fel magát valaki Kabulban

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy kabuli rendőrakadémia kapujánál pénteken, a detonációban afgán tisztviselők szerint sok kadét meghalt.

MTI

Omár molla fia nem ismeri el az afganisztáni tálibok új vezetőjét

Jákub molla azt követeli, hogy hívják össze a nagytanácsot, a loja dzsirgát. Szerinte ugyanis a tálib parancsnokok mindegyikének részt kellene venni a szavazáson, azoknak is, akik jelenleg Afganisztánban harcolnak.

MTI

Tényleg meghalt az afganisztáni tálibok vezetője

Tényleg meghalt az afganisztáni tálibok vezetője

Az afganisztáni tálibok is megerősítették csütörtök délután az iszlamista mozgalmat megalapító és vezető Omár molla haláláról szóló híreket.

MTI
Hirdetés

Meghalt az afganisztáni tálibok vezetője

Meghalt az afganisztáni tálibok vezetője

Már 2013 óta halott lehet Omar molla, az afganisztáni tálibok vezetője – legalább is most közölték a halálhírét az afganisztáni hatóságok. A táliboktól ugyanakkor ezt egyelőre nem erősítették meg, közleményt ígértek későbbre.

hvg.hu

Afgán lakodalomban tört ki lövöldözés, 21-en meghaltak

Egy négyszáz fős lagzin tört ki lövöldözés két vendégcsoport között, 14 és 60 év közötti emberek haltak meg Afganisztán keleti részén.

MTI

Nem hittek a megkínzott afgán fiúnak a magyar hatóságok

Nem hittek a megkínzott afgán fiúnak a magyar hatóságok

Egy fiatal afgán fiú történetén keresztül mutatja be a Helsinki Bizottság a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkájának felületességét – a hivatal először ugyanis elutasította egy vérbosszú miatt megkínzott és megerőszakolt fiú menedékkérelmét, mondván, hogy nem szavahihető. A hivatal döntését végül a bíróság írta felül.

hvg.hu
Hirdetés

Tucatnyi civil meghalt egy afganisztáni piacon

Öngyilkos merényletben meghalt legalább tíz civil szerdán az észak-afganisztáni Farjáb tartomány székhelyének, Maimanának az egyik piacán – közölte a rendőrség.

MTI

Nem sikerült nőt juttatni az afgán legfelsőbb bíróságba

Az afgán parlament elutasította szerdán az első nő jelölését a legfelsőbb bíróságba, ami újabb kudarcot jelent a nők társadalmi felemelkedéséért küzdő Asraf Gáni államfőnek.

MTI

Durva merénylet egy NATO-konvoj ellen Kabulban

Robbanószerrel megrakott autóval rohantak a NATO egyik katonai konvojának kedden kora délután Afganisztán fővárosában, alig egy kilométerre az Egyesült Államok nagykövetségétől. A merénylőn kívül egy polgári személy meghalt, legalább 22-en megsebesültek – adta hírül az afgán rendőrség.

MTI

Megtámadták az afganisztáni parlamentet

Megtámadták az afganisztáni parlamentet

Fegyveresek nyitottak tüzet az afganisztáni parlamentre Kabulban magyar idő szerint hétfő reggel. Az épületet robbanások rázták meg, az eddig hírek kint pokolgépek léptek működésbe, köztük egy autóba rejtett bomba. A bejáratnál is robbantottak, de mint kiderült, nem tudtak bejutni a támadók.

hvg.hu

Afganisztánban egy népes család több tagjával végzett egy út menti pokolgép

Út menti pokolgép végzett szombaton egy népes család legkevesebb tizennégy tagjával és sebesített meg további nyolc családtagot Afganisztánban, amikor hazafelé tartottak otthonukba, ahonnan egy tervezett katonai hadművelet miatt menekültek el - közölték a hatóságok.

MTI

Tálibokat fejezett le az Iszlám Állam

Az IÁ harcosai Afganisztánban több területet elhódítottak már a táliboktól, és elkezdtek követőket toborozni uralmukhoz. Most egy Pakisztánnal szomszédos tartományban fejeztek le legalább tíz embert.

MTI
Hirdetés
12364

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X