MTI Világ

Lefejeztek egy férje nélkül bevásárló nőt Afganisztánban

A 30 éves nő férje távollétében egyedül merészkedett ki vásárolni a piacra az egyik tálib uralom alatt álló észak-afganisztáni tartományban. Az utcán egy csoport fegyveres férfi állította meg a nőt, majd megölték. Az iszlamisták tagadják, hogy közük lenne a nő lefejezéséhez.

Bodnár Zsolt Kult

Tízévesen férjhez adták volna, inkább illegális rapper lett

Az afgán Sonita Alizadeh még mindig csak 19 éves, de már kétszer ki akarták házasítani. Másodjára már a menekülést választotta. Iránban rappelni kezdett, pedig ott ez a férfiak privilégiuma. A róla szóló, jelenleg a Verzió fesztiválon vetített dokumentumfilm ráadásul a műfaji határokat is durván feszegeti.

MTI Világ

Nagy ajándékot kapott a hazatoloncolt "afgán lány"

A kabuli elnöki palotában fogadta szerdán Asraf Gáni afgán államfő Pakisztánból a szülőföldjére deportált "afgán lányt", és egy teljesen berendezett lakást ajándékozott a National Geographic magazin címlapjáról világhírűvé vált Sarbat Gulának.

MTI Világ

Amerikaiak és civilek is meghaltak egy afganisztáni támadásban

Két amerikai katona meghalt, további kettő pedig megsebesült Afganisztánban csütörtökön egy olyan akcióban, amelyet afgán katonákkal együtt hajtottak végre két tálib vezető és azok harcosai ellen. Az összecsapásban életét vesztette 26 afganisztáni civil is.

MTI Világ

Levágták az Iszlám Állam egyik fejét

Légicsapással végzett az Iszlám Állam (IÁ) afganisztáni és pakisztáni szárnyának vezetőjével egy drón Kelet-Afganisztánban - közölte Afganisztán pakisztáni nagykövete pénteken.

Világ

Rakétával támadtak turistákra Afganisztánban

Rakétatalálat ért két, külföldi turistákat szállító mikrobuszt csütörtökön Kelet-Afganisztánban. A rajtaütésben a legfrissebb jelentések szerint hatan megsebesültek - közölték helyi illetékesek.

1 2 3 4 5 6 7
68
A címlapról ajánljuk