Torontáli Zoltán Gazdaság

A kormány benézheti az Airbnb ügyét

Erős vita van a kabinetben arról, hogy a megosztásos gazdasági modell új szereplőit be kell-e tiltani, vagy alkalmazkodni kell-e a helyzethez, mert az előretörésük megállíthatatlan. Úgy tűnik, hogy a taxizós Ubert sikerült mederbe terelni, ám a szobakiadást szervező Airbnb felfutását más jelenségnek gondolják, és nem látják benne a szállodaiparra nehezedő nyomást.

hvg.hu Itthon

Mivel segítik az európai civilek a menekülteket?

Számos megoldással próbálják segíteni a civilek az Európába érkező menekülteket, ezek között megtalálni a szállást kínáló mobilapplikációkat és az ingyenes Uber szolgáltatást is. Az élelemiszer adományok és szálláshelyek mellett a legértékesebb dolog az információ szolgáltatása lett, amihez okostelefonjaikkal könnyebben hozzáférnek a menekültek.

MTI / hvg.hu Gazdaság

NAV-osok bukkanhatnak fel turistaként az Airbnb-n

Újra emlékeztette a lakásukat az Airbnb-n kiadó tulajdonosokat a NAV, hogy adószámra is szükségük van és számlát is kell adniuk. Most azt is közölték, hogy a júliusban indult ellenőrzések során NAV-osok vehetnek ki turistaként online meghirdetett szállásokat.

Mizsur András Itthon

Kisokos az olcsó albérlet-vadászathoz

Elszálltak a fővárosi albérletárak, a belső kerületekben akár 60 százalékkal is többe kerül egy lakás, mint egy éve, azonban az egyetemisták, főiskolások csak kis része jut kollégiumhoz. Adunk pár tippet a lakhatás megoldásához.

MTI Gazdaság

Rászállt az osztrák adóhatóság az Airbnb-re

Adatokat kért az Airbnb-től, és további magánszállásokat kínáló oldalak üzemeltetőitől az osztrák adóhivatal, amely a begyűjtött adatokból a keletkezett bevétel összegére kíváncsi, valamint majd arra, hogy a szállást hirdetők fizetnek-e adót a bérbeadás után. Az osztrák pénzügyminisztérium szerint a tárgyalások még tartanak, a bérbeadó vállalkozásokkal már közvetlen kapcsolatba léptek.

hvg.hu Gazdaság

És akkor tisztogatást rendeznek a NAV-nál

Mindig is mondtuk, hogy a pénz az élet regulája: a kormány olyan sokat szórt el a húsgyárakra, hogy az már Brüsszelnek is szemet szúrt, a NAV belső ellenőreinek meg az, hogy egy tucat vámos milyen üzleti lehetőséget talált a cigibizniszben. Papcsák Ferenc havi 1,2 milliót talált az MNB-ben, a Fidesz pedig azt a maguk által hozott törvényt, amivel akár százezer családnál is ugorhatna a gyerek után járó kedvezmény. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Torontáli Zoltán Gazdaság

A szemünk előtt zajlik az újabb géprombolás

Az Uber csatája a taxisokkal és az Airbnb összeütközései a városokkal egyaránt azt jelzi, hogy a megosztásra alapozott új gazdasági modell erős érdekcsoportok tyúkszemére lépett. A zsigeri válaszreakcióknál tartunk, megy a szétadóztatás, a különszabályokba kényszerítés és a jogi ellehetetlenítés, ami hosszabb távon zsákutcának tűnik.

hvg.hu Én és a Cégem

Ezeken bukhatnak nagyot a közösségi gazdaságot hirdető óriások

A megosztáson alapuló társadalom képét előrevetítő mamutok, mint az Uber vagy az Airbnb komplett iparágakat formálhatnak át, a befektetők pedig nem győzik önteni a pénzt az úgynevezett unikornisokba, azonban szakemberek figyelmeztetnek, hogy ezek a cégek sokkal sérülékenyebbek, mint sokan gondolnák.

Torontáli Zoltán Ingatlan

Tombol az Airbnb-láz: már a magyarok is milliókról álmodoznak

Óriási ingatlanpiaci lufi növekszik Budapesten: aki él és mozog, az rövid távú lakáskiadással akar foglalkozni az amerikai Airbnb-n keresztül. A hype alapja, hogy a korán ébredők az elmúlt években milliókat szakítottak viszonylag könnyű munkával. Ma ez már nem igaz, de ezt sokan nem látják, és belevágnak, így óriási bukások jöhetnek. Részben az esztelen Airbnb-láz az oka annak is, hogy Budapesten elszálltak a lakásárak és az albérleti díjak. Airbnb-zni vagy albérletet kiadni a nyerő?

hvg.hu Én és a Cégem

Turistáknak adja ki a lakást? Ezt jó, ha tudja!

A nyárral együtt érkeznek a bulizni vágyó turisták, amit kihasználva egyre többen tesznek szert egy kis mellékesre lakásuk rövid távú kiadásából. Egy blog összegyűjtötte, hogy mivel jár ez az internetes hirdetésen és a vendég utáni takarításon kívül.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával