MTI Világ

Kilőtték az alaszkai futógyilkos medvét

A gyilkos medve órákig ott maradt a 16 éves fiú holttesténél. A szakemberek nem értik, mi történhetett, mert a futóversenyek eddig általában elriasztották, és nem agresszívvé tették a medvéket.

MTI Világ

Csizmás lábat sodort partra a tenger

A láb olyan mértékben roncsolódott, hogy sem tulajdonosa neme, sem bőrszíne nem volt megállapítható. További vizsgálatokkal próbálják azonosítani, kihez tartozik.

MTI Élet+Stílus

Kígyópara egy repülőn: nagyon bátor volt ez a stewardess – fotó

Megvalósult a rémálom a Ravn Alaska légitársaság Aniak és Anchorage közötti járatán vasárnap. Elszabadult a fedélzeten egy kígyó, ami az előző járat egyik utasától szökött meg. A személyzetnek sikerült elkapnia és zsákba tennie a hüllőt. A szerdán közölt fotókon a gép egyik utaskísérője látható, aki bátran megragadta a kígyót és belepottyantotta a zsákba.

Erdélyi Eszkimó Péter Világ

Katonai bázist épít Oroszország az USA határánál

Csukcsföld legkeletibb partvidékére tervezi felépíteni az Orosz Védelmi Minisztérium a legújabb szupertitkos katonai bázisát, ez lesz a Norvégiától Japánig húzódó, majdnem 37 ezer kilométer hosszú, egységes védelmi határlánc legfontosabb láncszeme, amely árgus szemekkel fogja figyelni az USA 49. tagállamát, Alaszkát.

MTI Sport

Keresztbe tett az enyhe tél a világ legkeményebb kutyaszánversenyének

Az enyhe tél miatt hét tehervagonnyi havat kellett szállítani az alaszkai Anchorage-ba, hogy útjára indulhasson a világ legkeményebb kutyaszánversenye, az Iditarod. A verseny 43 éves történetében még soha nem soha nem fordult elő, hogy a helyszínt messziről hozott hóval kellett beborítani. Ráadásul a szervezőknek öt kilométerrel le kellett rövidíteniük a felvezető szakaszt a hóhiány miatt.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk