hvg.hu Gazdaság

A kétkezi melósok Amerikában is nagyot buktak a globalizáción

Hétezer dollárral kisebb az éves átlagjövedelem a választókerületemben, mint 1990-ben - kesereg Ohio állam egyik demokrata párti képviselője. A New York Times vitája a globalizáció következményeiről a legtöbb kattintást eredményezte az elmúlt napokban.

MTI Gazdaság

300 milliárdot fizetett a VW az amerikaiak kártalanítására

A Volkswagen bejelentette, hogy kártérítést fizet azoknak az amerikai autókereskedőknek, amelyeknek a forgalma visszaesett, miután kiderült, a német járműgyártó olyan szoftvereket telepített autóiba, amelyek segítségével kijátszhatók a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó amerikai előírások.

hvg.hu Gazdaság

Szénmentesítő pályán csúsznak az amerikaiak

Miközben Európában előfordul, hogy új szénerőműveket (és van, ahol atomot) vizionálnak az energiabiztonságra hivatkozva, az Egyesült Államokban továbbra is az a jellemző, hogy szinte kizárólag a korábbinál környezetkímélőbb energiatermelő technológiákat építenek. Annyit, hogy lassan átlépik vele a "Rubikont".

hvg.hu Gazdaság

Bizonyították: Ha emelik a minimálbért, nő az újszülöttek súlya

Obama elnök két éve rendeletet adott ki a minimálbér emeléséről. Ez átlagban, szövetségi szinten a legkisebb órabért 7,25 dollárról 10,40 dollárra emelte. Elvben. A valóságban ugyanis az egyes államoknak nagy az önállóságuk a gyakorlati bevezetésben, ezért óriásiak az eltérések.

hvg.hu Világ

Trump azt bizonygatta a tévében, hogy nagy a farka

Marco Rubio és Ted Cruz is tovább ostorozta Donald Trumpot, aki a komoly republikánus kritikák ellenére mégis vezeti az elnökjelölt-aspiránsok versenyét. A vita egy ponton olyan fordulatot vett, ami a showmanként ismert Trump számára szinte hazai pályát jelentett, nem is fogta vissza magát.

MTI / hvg.hu Világ

Clinton és Sanders fej-fej mellett küzdenek a kisebbségek támogatásáért

A New Hampshire-i előválasztást követően újra vitába bocsátkozott egymással a demokrata párti elnökjelöltségi versenyben Hillary Clinton egykori külügyminiszter és Bernie Sanders vermonti szenátor. A második előválasztást Sanders nyerte, a soron következő Nevadában és Dél-Karolinában mutatnia kell valamit Hillarynek, aki vezető pozícióból veszített támogatóiból, ezúttal az afroamerikai közösséget próbálják nyerni a felek.

MTI Világ

Az USA feloldotta, az EU is visszavonja az iráni szankciókat

Teherán eleget tett a nagyhatalmakkal tavaly nyáron kötött nukleáris megállapodásban foglalt kötelezettségeinek az amerikai diplomácia szerint is. Az Egyesült Államok elnöke elrendelte, az Európai Unió pedig megindította a perzsa állam elleni szankciók feloldását szombat este.

hvg.hu Világ

Iowa államban megelőzték Trumpot, ez az első komoly pofon

Hagyományosan Iowa államban kezdődik meg a republikánusok előválasztása, az itteni eredmények nagyban befolyásolják a későbbi előválasztási fordulókat. Trump két államban is vezetett az eddigi felmérések szerint, Iowa viszont másképp gondolja.

hvg.hu Itthon

Csúsztatásokkal lobbizik a kormány az USA-ban

A kormány által fizetett amerikai lobbicsoport rengeteg csúsztatással próbálja jobb színben feltüntetni az Orbán-kormány tevékenységét, például több olyan feladat megoldását is nekik tulajdonítja a menekültválságban, amelyeket valójában az önkéntesek végeztek el. Érdekesség, hogy míg az Orbán-kormány az oroszokkal szembeni túlzott és káros szankciókról kommunikált, az USA-ban már a szankciók iránti hajthatatlanságát hangsúlyozták a Connie Mackhez tartozó lobbisták.

1 2 3 4 5 6 7 8
A címlapról ajánljuk