hvg.hu Gazdaság

Szénmentesítő pályán csúsznak az amerikaiak

Miközben Európában előfordul, hogy új szénerőműveket (és van, ahol atomot) vizionálnak az energiabiztonságra hivatkozva, az Egyesült Államokban továbbra is az a jellemző, hogy szinte kizárólag a korábbinál környezetkímélőbb energiatermelő technológiákat építenek. Annyit, hogy lassan átlépik vele a "Rubikont".

hvg.hu Gazdaság

Bizonyították: Ha emelik a minimálbért, nő az újszülöttek súlya

Obama elnök két éve rendeletet adott ki a minimálbér emeléséről. Ez átlagban, szövetségi szinten a legkisebb órabért 7,25 dollárról 10,40 dollárra emelte. Elvben. A valóságban ugyanis az egyes államoknak nagy az önállóságuk a gyakorlati bevezetésben, ezért óriásiak az eltérések.

hvg.hu Világ

Trump azt bizonygatta a tévében, hogy nagy a farka

Marco Rubio és Ted Cruz is tovább ostorozta Donald Trumpot, aki a komoly republikánus kritikák ellenére mégis vezeti az elnökjelölt-aspiránsok versenyét. A vita egy ponton olyan fordulatot vett, ami a showmanként ismert Trump számára szinte hazai pályát jelentett, nem is fogta vissza magát.

MTI / hvg.hu Világ

Clinton és Sanders fej-fej mellett küzdenek a kisebbségek támogatásáért

A New Hampshire-i előválasztást követően újra vitába bocsátkozott egymással a demokrata párti elnökjelöltségi versenyben Hillary Clinton egykori külügyminiszter és Bernie Sanders vermonti szenátor. A második előválasztást Sanders nyerte, a soron következő Nevadában és Dél-Karolinában mutatnia kell valamit Hillarynek, aki vezető pozícióból veszített támogatóiból, ezúttal az afroamerikai közösséget próbálják nyerni a felek.

MTI Világ

Az USA feloldotta, az EU is visszavonja az iráni szankciókat

Teherán eleget tett a nagyhatalmakkal tavaly nyáron kötött nukleáris megállapodásban foglalt kötelezettségeinek az amerikai diplomácia szerint is. Az Egyesült Államok elnöke elrendelte, az Európai Unió pedig megindította a perzsa állam elleni szankciók feloldását szombat este.

hvg.hu Világ

Iowa államban megelőzték Trumpot, ez az első komoly pofon

Hagyományosan Iowa államban kezdődik meg a republikánusok előválasztása, az itteni eredmények nagyban befolyásolják a későbbi előválasztási fordulókat. Trump két államban is vezetett az eddigi felmérések szerint, Iowa viszont másképp gondolja.

hvg.hu Itthon

Csúsztatásokkal lobbizik a kormány az USA-ban

A kormány által fizetett amerikai lobbicsoport rengeteg csúsztatással próbálja jobb színben feltüntetni az Orbán-kormány tevékenységét, például több olyan feladat megoldását is nekik tulajdonítja a menekültválságban, amelyeket valójában az önkéntesek végeztek el. Érdekesség, hogy míg az Orbán-kormány az oroszokkal szembeni túlzott és káros szankciókról kommunikált, az USA-ban már a szankciók iránti hajthatatlanságát hangsúlyozták a Connie Mackhez tartozó lobbisták.

MTI Világ

Üzemkész a romániai rakétavédelmi rendszer

Műszakilag működőképessé vált a dél-romániai deveselui támaszpontra telepített amerikai rakétavédelmi rendszer, a román és amerikai tisztviselők szerint Oroszországot nem fenyegeti a rendszer.

hvg.hu/MTI Világ

Elavult haditechnikát kaphattak az ukránok az USA-tól

Elavult, halált nem okozó haditechnikai eszközöket szállíthatott az Amerikai Egyesült Államok Ukrajnának, mindezt 260 millió dollár értékben – írja a The Washington Post. Az amerikaiak továbbra sem szeretnének halálos fegyvereket szállítani a frontra, nehogy kivívják Oroszország ellenszenvét.

hvg.hu/MTI Világ

Putyin új fejlesztéssel védené atomfegyvereit, áttörné a rakétapajzsot is

Oroszország olyan csapásmérő fegyverek kifejlesztésén dolgozik, amelyek képesek áthatolni bármilyen rakétavédelmi pajzson. Vlagyimir Putyin orosz elnök ismét szemére vetve Washingtonnak, hogy az orosz nukleáris erők semlegesítésére törekszik globális rakétavédelmi rendszerének kiépítésével.

1 2 3 4 5 6 7 8
A címlapról ajánljuk