MTI Világ

Bírálja az EU migrációs politikáját az Amnesty International

Az Európai Unió migrációs politikáját bírálja csütörtökön közzétett, legújabb jelentésében az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet, részben Brüsszelt téve felelőssé amiatt, hogy egyre többen fulladnak vízbe, miközben átkelnek a Földközi-tengeren.

MTI Világ

AI: Drámai mértékben megugrott a kivégzések száma világszerte

1989 óta nem jutott az Amnesty International tudomására annyi kivégzés, mint tavaly. 2014-hez képest 54 százalékkal több elítélten hajtották végre a halálos ítéletet. Kínát nem számítva a kivégzések 89 százaléka Iránban, Pakisztánban és Szaúd-Arábiában történt.

hvg.hu Itthon

Belga iskolásokkal írattak levelet Orbán Viktornak

A múlt héten Amnesty International-napot tartottak több belgiumi iskolában, amelynek keretében lemásoltatták a diákokkal a szervezet Orbán Viktornak írt levelét - írta a Magyar Idők. A középiskolás diákok így a magyarországi menekültpolitika ellen tiltakoztak - kézírásos másolatban.

hvg.hu Itthon

"Kit érdekel, ha itt meghaltok, majd kidobjuk a hullátokat"

Az Amnesty International egyéves kutatássorozata kimutatta, hogy Orbán Viktor véleménye ellenére Görögország, Szerbia, Macedónia nem tekinthető biztonságos harmadik országnak a menekültek szempontjából. A nemzetközi jogvédő szervezet jelentése számos jogsértést tárt fel: verik, kirabolják, ok nélkül fogva tartják azokat a migránsokat is, akik menedékjogra jogosultak.

MTI/hvg.hu Világ

Amnesty: A második világháború óta nem volt ilyen menekültválság

Lesújtó jelentésben elemezte az Amnesty International a menekülthelyzetet. Mint írták, addig nem fog megoldódni a probléma, amíg az egyes kormányok fel nem fogják, hogy globális problémáról van szó. A jelentésben szót ejtettek az embercsempészekről és azokról a kormányokról is, amelyek a migránsokkal próbálják elterelni a figyelmet saját kudarcaikról.

MTI Világ

AI: Kivégzéseket tartottak a szakadárok Ukrajnában

A nemzetközi jogvédő szervezetnek videós bizonyítéka van arra, hogy az oroszbarát felkelők kivégeztek legalább négy ukrán hadifoglyot. A katonák holttestéről készült felvételeken a fejükre és testükre leadott lövések nyomai láthatók, amelyek "kivégzésszerű gyilkosságról" tanúskodnak. Egy szakadár parancsnok egy ukrán lapnak azzal dicsekedett, hogy egymaga 15 hadifogollyal végzett.


A címlapról ajánljuk