Tossenberger Tamás Élet+Stílus

„Ne hidd el anyunak, hogy a munka szar, hanem találd meg önmagad”

Mit csinálnak a mai fiatalok a startupoknál? Tényleg lustábbak, mint az idősebbek, vagy csak máshogy gondolkodnak a munkáról? Miért mennek el Magyarországról és mi motiválja őket, hogy visszajöjjenek? Mi az, hogy „értelmes munka” 2017-ben? Többek közt ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat a Bridge Budapest startup-ösztöndíjas tehetségeivel, és közben elképzeltük, hogyan lehetne élni és dolgozni egy utópisztikus Magyarországon. Riport.

hvg.hu Élet+Stílus

Még egy villamos is szivárványszínű lett az amszterdami Pride-ra – fotó

A szokottnál is többször feltűnik ezen a héten Hollandia fővárosában a szivárványszínű zászló. Most van ugyanis az Amsterdam Pride, és szombaton tartották a melegfelvonulást, a Pride Walkot. A város polgármestere a héten videóüzenetben köszöntötte a Pride-ot, és egy villamost is szivárványszínekbe öltöztettek, méghozzá egy Combinót, ami ismerős lehet a budapestieknek.

hvg.hu Élet+Stílus

Amszterdam polgármestere olyan tett a Pride előtt, ami Budapesten elképzelhetetlen

„A melegfelvonulás szerintem fontos, mert bizonyítja, hogy ebben a városban olyan lehetsz, amilyen vagy, és azt szerethetsz, akit akarsz. Eberhard van der Laan vagyok, Amszterdam polgármestere” – ezt a rövid, de velős videóüzenetet küldte csütörtökön a holland főváros polgármestere a szombaton, 11 órakor induló menet résztvevőinek az idei Amsterdam Pride-on. Budapesten lesz valaha ilyen üzenet?

G. Tóth Ilda Élet+Stílus

Nő a bűnözés, ha minden éjszakai klub egyszerre zár be

Amszterdam éjszakai polgármestere, Mirik Milan szerint ha a bárok reggelig nyitva lehetnének, nem özönlene az éjszaka közepén annyi ember az utcára, és kevesebb lenne a bűnözés, a zaj. 2014 óta működő hivatalának a fő célkitűzése a minél későbbi záróra. A holland főváros népszerű piros lámpás negyedében dolgozó prostituáltak és a féllegális coffeeshopok helyzetének a rendezéséhez azonban kevésnek érzi magát.

MTI / hvg.hu Kult

Visszavihetik Amszterdamba a maffia karmaiból kimentett Van Gogh-képeket

Van Gogh két festményét még 2002-ben lopták el az amszterdami múzeumból, ahol a festő képeit őrzik. Az olasz rendőrök tavaly jelentették be, hogy nápolyi maffiózóknál megtalálták a két műalkotást. Még nem tudni, pontosan mikor vihetik vissza azokat a holland fővárosba.

hvg.hu Gazdaság

És akkor már ingyen sörrel sem lehet szakembert találni

Miközben országszerte egyre jobban tombol a munkaerőhiány, a 10+10 milliós csoktámogatás gyakorlatilag behalt. A kormány a külföldi láncokra tüzelt, mégis egy nagy CBA-t lőtt ki, Hernádi Zsolt Mol-vezért viszont sikerült kivonni egy kellemetlen bosnyák perből. Amszterdam köszöni szépen, de nem kérne több turistát. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Világ

Nézze meg, mi történik az amszterdami kikötőben – timelapse videó

Évi csaknem 80 millió tonna áru fordul meg itt, csak idén majdnem ezek óceánjárót, illetve nagy folyami szállítót fogadtak, mintegy 35 ezer embert foglalkoztatnak – az amszterdami Nyugat-Európa negyedik legnagyobb kikötője. Nézze meg, hogy néz ki ott egy különös nap, az Amsterdam Sail, amikor mindenki kimegy a vízre, akinek valamilyen hajója van.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk