MTI Világ

Visszatér a politikába az unga-bunga partik királya

Hosszú távollét után hivatalosan visszatért a politikai életbe Silvio Berlusconi, és magát mérsékelt Európa-barátként pozicionálva felvázolta politikai elképzeléseit a jövő tavaszi olaszországi parlamenti választásokra készülve.

hvg.hu Világ

Sok hűhó, de miért: az eredeti jelölt nyerte az EP elnökválasztását

A néppárti Antonio Tajanit választották meg kedden az Európai Parlament elnökének a képviselők az uniós testület strasbourgi plenáris ülésén. Az olasz politikust a szavazás negyedik és egyben utolsó fordulójában választották meg a képviselői szavazatok 55,4 százalékával. A 751 képviselő közül 663 adta le a szavazatát érvényesen. Tajani 351 voksot kapott, riválisa, a szociáldemokrata Gianni Pittella 282-őt.

hvg.hu Vállalkozás

Nem kérnek a magyar Mercedesekből a franciák

Megtagadták több Mercedes modell forgalomba helyezését a francia hatóságok, mivel légkondicionálójukban olyan hűtőfolyadékot találtak, ami nem felel meg az Európai Unió előírásának. Az ügyben az A-osztály, a hazánkban is gyártott B-osztály és a kizárólag Magyarországon előállított CLA modell érintett.

Orosz Márta Gazdaság

"A cégek oda mennek, ahol hagyják őket profitot termelni"

Az Európai Unió a pénzügyi segélycsomagok és monetáris intézkedések tető alá hozását követően Európa újraiparosításán gondolkodik. Már tavaly ősszel kitűzték célul, hogy a termelő és feldolgozóiparnak a jelenlegi 15,2 százalékhoz képest 2020-ig az uniós GDP 20 százalékát kell megtermelnie. Ehhez nagyobb mobilitás, az üzleti környezetet jobban támogató közigazgatások, valamint kevésbé ambíciózus zöld célok kellenek.

hvg.hu Világ

Twitter-bejegyzése miatt tolhatják le a magyar EU-biztost

Büntetésre számíthat Andor László és Antonio Tajani biztosok, amiért az Európai Bizottság hivatalos álláspontjának nyilvánosságra hozása előtt három órával már a Twitter-oldalukon közölték, hogy országaik kikerülnek a túlzottdeficit-eljárás alól – írja a Wall Street Journal Real Time Brussels blogja.

Folk György / Brüsszel Nemzetközi gazdaság

Milyen dugasza legyen a jövő elektromos autóinak?

A roncsprémium és az európai autógyártók egyéb eszközökkel történt megsegítése után az Európai Bizottság az energiahatékony elektromos-, hidrogén- és alacsony széndioxid-kibocsátású robbanómotorok piacra jutását és széles körű terjedését segítené.


A címlapról ajánljuk