Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Szijjártó Bakuban adja el, amit az oroszok nem vesznek meg tőlünk

Szijjártó Bakuban adja el, amit az oroszok nem vesznek meg tőlünk

November elején a miniszter a kétoldalú kereskedelmi és politikai kapcsolatokat építi Azerbajdzsán fővárosában. A kieső orosz piac alternatíváját kereső magyar cégek nagy lehetőséget látnak az azerbajdzsáni piacban.

hvg.hu

Politikai foglyok kaptak amnesztiát Azerbajdszánban

Összesen 84 foglyot, köztük politikai foglyokat is kiengedtek Azerbajdzsánban, miután Aliyev elnök megkegyelmezett nekik.

MTI

Bakuban nyitna magyar intézetet a kormány

Három új magyar intézet létrehozásáról hozott elvi döntést a kormány - tájékoztatta Balatoni Monika kulturális diplomáciáért felelős államtitkár csütörtökön az MTI-t.

MTI

Híres jogvédő kerülhet börtönbe Azerbajdzsánban

Felforgató tevékenység, adócsalás, Örményországnak való kémkedés és okirathamisítás címén vádat emeltek Leyla Yunus azerbajdzsáni emberi jogi aktivista és férje, Arif Yunus politikai elemző ellen.

MTI

Öt évre ítéltek egy ellenzékit a baráti Azerbajdzsában

Omar Marmedov az ellenzéki Civil Szolidaritás párt tagja. Facebook-oldalát, amelyen folyamatosan kormányellenes szatirikus karikatúrákat és összeállításokat tett közzé, több mint 60 ezren követik. Kábítószer birtoklásáért ítélték el, ügyvédje szerint koholt vádak alapján. A Human Rights Watch azzal vádolja az azeri hatóságokat, hogy rendszeresen kábítószer-birtoklás koholt vádjával némítják el az eltérő véleményeket nyilvánító ellenzékieket.

MTI

Budai Gyula meglátogatja az azerieket

Bakuba utazik a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, ahol részt vesz a XX. Jubileumi Azerbajdzsáni Nemzetközi Élelmiszeripari Kiállítás és 8. Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításon.

MTI

Kiégett egy Maserati Quattroporte Azerbajdzsánban – fotók

Kiégett egy Maserati Quattroporte Azerbajdzsánban – fotók

Kigyulladt és leégett egy vadonatúj Maserati Quattroporte GTS múlt szombaton, az azerbajdzsáni fővárosban, Bakuban.

hvg.hu

Hosszú évekre a hűvösre küldtek nyolc jogvédőt Azerbajdzsánban

Fejenként hattól nyolc évig terjedő börtönre ítéltek kedden Bakuban nyolc fiatal jogvédő aktivistát – jelentette az ügyben érintett, Nida nevű civil szervezet. Halid Baguirov, az elítéltek ügyvédje azt mondta, hogy védenceit tömeges rendzavarásért, huliganizmusért és robbanószerek-, valamint kábítószer birtoklásáért ítélték el. Tavaly vették őrizetbe őket azután, hogy Bakuban békés tüntetést szerveztek a jogsértések és a korrupció elleni tiltakozásul.

MTI

Bakuban is lesz Forma-1

Azerbajdzsán illetékes minisztériuma csütörtökön bejelentette, hogy a kaukázusi állam fővárosa, Baku jövőre Forma-1-es futamot rendez.

Elítéltek két azeri ellenzékit, összesen 12 évet kaptak

Hosszú börtönbüntetésre ítélték Ilham Aliyev azeri államfő ellenzékének két vezetőjét hétfőn. Az Egyesült Államok bakui nagykövetsége szerint politikailag motivált döntés született.

MTI

Oroszok hallgathatták le a budapesti litván nagykövetet

Az orosz titkosszolgálatok állnak azoknak a telefonhívásoknak a kiszivárogtatása mögött, amelyek miatt tavaly nyáron visszahívták Budapestről a litván nagykövetet – derül ki a balti ország állambiztonsági szolgálata által közzétett jelentésből.

hvg.hu

Azeri teherjárat repül majd Ferihegyre

Megérkezett Budapestre szerda délelőtt az azerbajdzsáni Silk Ways West légifuvarozó társaság Boeing 767-300-as repülőgépe, amelyet vízsugárral köszöntöttek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A cég Baku és Budapest között létesít légi összeköttetést az árufuvarozásban.

MTI

2016-ban bőghetnek fel a Forma-1-es autók Azerbajdzsánban

Legkésőbb 2016-ban rendezhetik meg az első Forma-1-es Azeri Nagydíjat. A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone angol sajtóértesülés szerint erről írt alá kedden megállapodást Bakuban.

MTI

NGM: az azeriek hozzánk jönnek gyógyítani magukat

Magyarország fontos egészségturisztikai célpont lehet az Azerbajdzsánból érkező utazók számára - egyebek közt ez is szóba került a két ország gazdasági együttműködési bizottságának Bakuban tartott negyedik ülésén - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

MTI

Szijjártó vízumkönnyítéssel kedveskedik az azerieknek

Szijjártó vízumkönnyítéssel kedveskedik az azerieknek

Az uniós államok közül elsőként Magyarország speciális vízumkérelmi szabályokat vezet be az azeri polgároknak – írja az ABC című azeri hírportál.

hvg.hu

Paradoxon az olajparadicsomban

A Guruló Hordó Blog szúrta ki azt a fotósorozatot, ami az azerbajdzsáni olajparadicsom fényes és árnyékos oldalát bemutatva húzza meg a kontrasztot.

hvg.hu

Barátnője tett doppingszert az azeri erőemelő italába

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) törölte Gunduz Iszmajlov azeri erőemelő örökös eltiltását, miután a sportoló ex-barátnője beismerte, hogy ő tette a doppingszert volt párja italába.

MTI

Leváltotta az azeri elnök a befolyásos védelmi minisztert

Ilham Aliyev azeri elnök leváltotta befolyásos védelmi miniszterét, aki hosszú évek óta töltötte be a tisztséget.

MTI

"Súlyos hülyeség" – választási turistákként utaztak az EP-megfigyelők

A European Voice uniós ügyekkel foglalkozó brit hetilap szerint csorbát szenvedett az Európai Parlament (EP) jó hírneve mint a demokrácia letéteményese és őrzője, mert az uniós parlament több képviselője is kesztyűs kézzel bánt az októberi azeri elnökválasztással.

MTI

Azeri választások: az EU is felszólalt

Az Európai Unió felszólította csütörtök este Azerbajdzsánt, hogy pótolja azokat a hiányosságokat, amelyek a nemzetközi megfigyelők szerint jellemezték az elnökválasztást.

MTI
12313

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X