Bejelentkezés  

Elítéltek két azeri ellenzékit, összesen 12 évet kaptak

Hosszú börtönbüntetésre ítélték Ilham Aliyev azeri államfő ellenzékének két vezetőjét hétfőn. Az Egyesült Államok bakui nagykövetsége szerint politikailag motivált döntés született.

MTI

Oroszok hallgathatták le a budapesti litván nagykövetet

Az orosz titkosszolgálatok állnak azoknak a telefonhívásoknak a kiszivárogtatása mögött, amelyek miatt tavaly nyáron visszahívták Budapestről a litván nagykövetet – derül ki a balti ország állambiztonsági szolgálata által közzétett jelentésből.

hvg.hu

Azeri teherjárat repül majd Ferihegyre

Megérkezett Budapestre szerda délelőtt az azerbajdzsáni Silk Ways West légifuvarozó társaság Boeing 767-300-as repülőgépe, amelyet vízsugárral köszöntöttek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A cég Baku és Budapest között létesít légi összeköttetést az árufuvarozásban.

MTI

2016-ban bőghetnek fel a Forma-1-es autók Azerbajdzsánban

Legkésőbb 2016-ban rendezhetik meg az első Forma-1-es Azeri Nagydíjat. A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone angol sajtóértesülés szerint erről írt alá kedden megállapodást Bakuban.

MTI

NGM: az azeriek hozzánk jönnek gyógyítani magukat

Magyarország fontos egészségturisztikai célpont lehet az Azerbajdzsánból érkező utazók számára - egyebek közt ez is szóba került a két ország gazdasági együttműködési bizottságának Bakuban tartott negyedik ülésén - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

MTI

Szijjártó vízumkönnyítéssel kedveskedik az azerieknek

Szijjártó vízumkönnyítéssel kedveskedik az azerieknek

Az uniós államok közül elsőként Magyarország speciális vízumkérelmi szabályokat vezet be az azeri polgároknak – írja az ABC című azeri hírportál.

hvg.hu

Paradoxon az olajparadicsomban

A Guruló Hordó Blog szúrta ki azt a fotósorozatot, ami az azerbajdzsáni olajparadicsom fényes és árnyékos oldalát bemutatva húzza meg a kontrasztot.

hvg.hu

Barátnője tett doppingszert az azeri erőemelő italába

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) törölte Gunduz Iszmajlov azeri erőemelő örökös eltiltását, miután a sportoló ex-barátnője beismerte, hogy ő tette a doppingszert volt párja italába.

MTI

Leváltotta az azeri elnök a befolyásos védelmi minisztert

Ilham Aliyev azeri elnök leváltotta befolyásos védelmi miniszterét, aki hosszú évek óta töltötte be a tisztséget.

MTI

"Súlyos hülyeség" – választási turistákként utaztak az EP-megfigyelők

A European Voice uniós ügyekkel foglalkozó brit hetilap szerint csorbát szenvedett az Európai Parlament (EP) jó hírneve mint a demokrácia letéteményese és őrzője, mert az uniós parlament több képviselője is kesztyűs kézzel bánt az októberi azeri elnökválasztással.

MTI

Azeri választások: az EU is felszólalt

Az Európai Unió felszólította csütörtök este Azerbajdzsánt, hogy pótolja azokat a hiányosságokat, amelyek a nemzetközi megfigyelők szerint jellemezték az elnökválasztást.

MTI

Előre bejelentették az azeri elnökválasztás eredményét

Az azeri választási bizottság egy állítólagos technikai malőr folytán már egy nappal a szerdai elnökválasztás előtt bejelentette a győztest, az ázsiai országot immár tíz éve irányító Ilham Aliyevet – írta az amerikai hírügynökség bakui tudósítója.

MTI

Előre kitöltött cédulák, megfélemlített jelöltek az azeri választásokon

Súlyos hiányosságok jellemezték az azerbajdzsáni elnökválasztást, s nem teljesültek teljes mértékben az ország által vállalt, a hiteles és demokratikus választások megtartására vonatkozó kötelezettségek - foglaltak állást nemzetközi megfigyelők csütörtökön.

MTI

80 százaléknál is többel nyerhet újra az azeri elnök

Immár harmadszor is Azerbajdzsán elnökévé választották Ilham Aliyevet az első exit poll-felmérések szerint.

MTI

Azerbajdzsán is részt venne a 2020-as labdarúgó Eb rendezésében

Azerbajdzsán is pályázik a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság egyik helyszínére. Elhan Mammadov, az azeri sportági szövetség főtitkára az európai szövetség dubrovniki tanácskozásán jelentette be, hogy a kormány támogatását is megkapták már ehhez.

MTI

Magyar vállalkozóktól tanulnának az azeri gazdák

Vadhúst, vetőmagot, de elsősorban technológiát importálnának Magyarországról az azeriek.

hvg.hu

Litván–magyar botrány: hallgat az MTI, hazudik a Külügyminisztérium

A magyar kormány próbál újra jóban lenni a baltás ügy után az örményekkel, és ehhez a litvánok közvetítését kérte, hiába - derül ki annak a két litván diplomatának a lehallgatott, és Youtube-ra is kikerült telefonbeszélgetéséből, akiket most visszahív kormányuk. A magyar külügy szerint nincs közvetlen magyar szál a sztoriban, és az MTI is megpróbál így tenni.

Visszahívja budapesti nagykövetét Litvánia

Az Azerbajdzsánba és Magyarországra akkreditált nagykövetek telefonbeszélgetéseit lehallgatták és közzétették Youtube-on. Az örmény-azeri konfliktus volt a téma.

MTI

Több száz külföldit tiltott ki Azerbajdzsán

Az azerbajdzsáni kormány nemkívánatos személynek nyilvánított és kitiltott a területéről több száz külföldi politikust, újságírót és akadémikust azért, mert ellátogatott az örmény megszállás alatt álló Hegyi Karabahba.

MTI

Éljen és virágozzék!

Éljen és virágozzék!

A kósza hírek szerint azeri témaparkot építenek Budapesten, Nemleszünkgyarmatia büszke fővárosában.

12312

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X