MTI Sport

Fotók: Diktátorlátogatás a Forma–1-en

Díszvendégként viselkedett vasárnap az Azeri Nagydíjon llham Aliyev azerbajdzsáni elnök és felesége, Mehriban Aliyeva, az ország első alelnöke. A versenyt Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál pilótája nyerte.

Németh András Világ

Élet-halál örökös urai – keleti diktátormustra

Tovább konszolidálják hatalmukat az egykori Szovjetunió tagköztársaságiban uralmon lévő egyeduralkodók: Gurbanguly Berdimuhamedow a voksok 97 százalékát gyűjtötte be a februári elnökválasztáson, Ilham Aliyev pedig feleségét, Mehriban Aliyevát nevezte ki első elnökhelyettessé. Úgy tűnik, a helyi lakosság nagy részét nem zavarja, hogy különféle excentrikus diktátorok évtizedekig uralkodnak fölöttük.

MTI Sport

Ezek lesznek a magyar válogatott ellenfelei

A házigazda Azerbajdzsán csapata mellett Németország és Lengyelország nemzeti együttesével került egy csoportba a magyar női röplabda-válogatott a jövő évi Európa-bajnokságon.

MTI Világ

Azerbajdzsánban is üldözni kezdték a gülenistákat

"Törvénybe ütköző cselekedeteik megakadályozása érdekében" büntetőeljárást indítottak Azerbajdzsánban Erdogan ellenlábasa, Fethullah Gülen hívei ellen. A TASZSZ orosz hírügynökség szerint "Gülen követői államcsínyt terveztek Azerbajdzsánban is".

hvg.hu Gazdaság

Felcsúti kisvasút nagyban: Bakuba ment a Forma–1

Pénzügyileg nem éri meg, de nagyon nem, hogy Bakuban Forma–1-es futamot rendeznek a hétvégén. A megtérülés azonban nem azeri manatban, hanem politikai tőkében mérhető, a rezsim szalonképessé akarja tenni magát Európában. Az öreg kavarógép, Bernie Ecclestone erre magasról tesz, viszont Európa szépen asszisztál.

MTI Világ

Azeri-török-grúz hadgyakorlat

Azerbajdzsán vasárnap Törökországgal és Grúziával közös hadgyakorlatokat jelentett be, amelyek fokozhatják a feszültséget a szomszédos Örményországgal a hegyi-karabahi konfliktus rendezését szolgáló bécsi tárgyalások küszöbén.

MTI Világ

Medvegyev próbálja békíteni a héten Örményországot és Azerbajdzsánt

Ellentmondásos hírek érkeztek szerdán a hegyi-karabahi tűzszünet betartásáról. Azerbajdzsán szerint az örmény erők az elmúlt 24 órában 115 alkalommal sértették meg a fegyvernyugvást, míg a hegyi-karabahi védelmi minisztérium azt közölte, hogy a két ország általában tartotta magát az előző nap megkötött tűzszüneti megállapodáshoz.

MTI Világ

Régi seb szakadt fel újra Azerbajdzsán és Örményország között

Újabb tűzpárbaj robbant ki péntek éjjel az azeri és az örmény fegyveres erők között Hegyi Karabah határán. A két ország egymást vádolta a szombaton is folytatódó harcok elindításával. Vlagyimir Putyin orosz elnök azonnali tűzszünetre és önmérsékletre szólított fel.

1 2 3 4 5 6 7
16
A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával