MTI Világ

Azeri-török-grúz hadgyakorlat

Azerbajdzsán vasárnap Törökországgal és Grúziával közös hadgyakorlatokat jelentett be, amelyek fokozhatják a feszültséget a szomszédos Örményországgal a hegyi-karabahi konfliktus rendezését szolgáló bécsi tárgyalások küszöbén.

MTI Világ

Medvegyev próbálja békíteni a héten Örményországot és Azerbajdzsánt

Ellentmondásos hírek érkeztek szerdán a hegyi-karabahi tűzszünet betartásáról. Azerbajdzsán szerint az örmény erők az elmúlt 24 órában 115 alkalommal sértették meg a fegyvernyugvást, míg a hegyi-karabahi védelmi minisztérium azt közölte, hogy a két ország általában tartotta magát az előző nap megkötött tűzszüneti megállapodáshoz.

MTI Világ

Régi seb szakadt fel újra Azerbajdzsán és Örményország között

Újabb tűzpárbaj robbant ki péntek éjjel az azeri és az örmény fegyveres erők között Hegyi Karabah határán. A két ország egymást vádolta a szombaton is folytatódó harcok elindításával. Vlagyimir Putyin orosz elnök azonnali tűzszünetre és önmérsékletre szólított fel.

hvg.hu Itthon

Áder kitüntette Orbán javaslatára az azeri elnök feleségét

A miniszterelnök előterjesztésére a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetést adományozza a köztársasági elnök Mehriban Arif Kizi Aliyevának, a Heydar Aliyev Alapítvány elnökének, az UNESCO jószolgálati nagykövetének – olvasható a pénteki Magyar Közlönyben.

hvg.hu Gazdaság

Mínuszos lett a Keleti Nyitás

A kívánalmakkal szemben nem tudott érdemben növekedni a keleti országokba szállított magyar export, sőt, inkább a partnerállamoknak sikerült több terméket behozniuk rajtunk keresztül nyugatra, rontva Magyarország külkereskedelmi mérlegét. A nyugati országok változatlanul túlsúlyban vannak, és rekordra emelték exportunkat, a gyengélkedő keleti partnerektől aligha várható, hogy érdemben több magyar árut importáljanak a jövőben.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Orbán keleti nyitásának sztárországa megroggyanni látszik

Azerbajdzsán pénzügyi segítséget kért a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) és a Világbanktól a Reuters szerint. Az azeri gazdaság megroggyanása érzékeny fejlemény lehet a magyar kormánynak is, amely eddig a keleti nyitás egyik fő célországának tekintette Azerbajdzsánt.

MTI Gazdaság

Több halottja lehet az olajkút-tűznek, mint eddig gondolták

Tűz volt egy kaszpi-tengeri olajfúróplatformon, 30 munkás eltűnt, egy életét vesztette - közölte szombaton a SOCAR azerbajdzsáni állami olajvállalat, amely az eltűnt olajmunkások listáját is nyilvánosságra hozta. De elképzelhető, hogy sokkal többen vesztek oda.

hvg.hu Gazdaság

Már Azerbajdzsán is Orbánék ellen

A kormány által mostanában kissé feledtetni látszódó "keleti nyitás" egyik nagy barátkozása volt az azerbajdzsáni. Most azonban az utak egy területen biztosan kettéválnak az országok között...

MTI Világ

Hét évet kapott egy oknyomozó újságíró Azerbajdzsánban

Egy azerbajdzsán bíróság kedden hét és fél év börtönbüntetésre ítélt egy neves újságírónőt, aki az uralkodó elit korrupcióját leleplező írásaival vált ismertté. A 39 éves Khadija Ismayilova oknyomozó újságírót, az amerikai kormány által finanszírozott Szabad Európa Rádió munkatársát, a rádió helyi irodájának volt főszerkesztőjét decemberben tartóztatták le. A bakui bíróság sikkasztásban, törvénytelen üzleti tevékenységben, adóelkerülésben és hivatali visszaélésben találta vétkesnek.

1 2 3 4 5 6 7
15
A címlapról ajánljuk
Őszöd: Igazságbeszéd vagy morális szenny?

Őszöd: Igazságbeszéd vagy morális szenny?

Igazságbeszéd vagy morális kútmérgezés, ami 2006. május 26-án és utána történt? Szigetvári Viktor összeveszett Gyurcsánnyal, Lendvai Ildikó szerint elég volt ennyi, Kuncze Gábor sose mondaná el a legjobb beszédét, Schiffer András szerint pedig nincs is baloldal.

Gyurcsány: Elárultak!

A 10 éves őszödi beszédről szóló videóban kitér arra, hogy kik voltak az árulók. Szerinte nem volt eszük azoknak, akik a kiszivárogtatástól remélték a bukását.