MTI Gazdaság

Különleges tervvel álltak elő a pesti tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) a Magyar Nemzeti Bankkal (MNB) közreműködve három új jelzáloglevél-indexet hozott létre: egy teljes megtérülési indexet, és két hozamindexet, egy hároméves és egy ötéves futamidejűt.

MTI Gazdaság

Matolcsyék újabb nagy dobásra készülnek, most a tőzsdével

Budapesti Pénzügyi Akadémia (BPA) Zrt. néven, 80 millió forint alaptőkével leányvállalatot hoz létre a Magyar Nemzeti Bank (MNB) többségi tulajdonában működő Budapesti Értéktőzsde (BÉT). Az oktatással foglalkozó cég várhatóan már ősszel megkezdheti tevékenységét.

MTI Gazdaság

Történelmi csúcson zárta a hetet a budapesti tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX pénteken történelmi csúcson, 34 835,80 ponton zárta a hetet, ami 400,27 ponttal, 1,16 százalékkal haladja meg az előző hetit. A tőzsde forgalma enyhén emelkedett az egy héttel korábbihoz képest.

Gergely Zsófia Itthon

Gyanús trükközés miatt megtámadják Mészáros Lőrinc Opimus-bizniszét

Nem stimmel a részvények darabszáma, nem létező nyomtatványra hivatkoznak, Mészáros Lőrinc adatait és több ezer részvényt elnyelt valami rejtélyes tőzsdei feketelyuk – ilyen eljárási és tartalmi problémákat talált az Opimus részvényvásárlásánál a kisbefektetők érdekvédelmi szervezete. Sőt, szerintük még az összejátszás gyanúja is felmerül, ezért a felügyeletet ellátó Magyar Nemzeti Bankhoz fordulnak.

MTI Gazdaság

Kínai termékek jöhetnek nemsokára a pesti tőzsdére

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Bank of China, hogy a kínai befektetők is megismerjék a magyar vállalatokban rejlő lehetőségeket, növeljék befektetői aktivitásukat, és hogy a Magyarországon és a Kelet-Közép-Európában aktív kínai vállalatok a magyar tőkepiacot válasszák forrásbevonás céljából.

1 2 3 4 5 6 7
168

A címlapról ajánljuk