MTI Világ

Menekülteket szállító autó balesetezett Bécsben

Balesetet szenvedett egy iraki illegális bevándorlókat szállító személyautó szombatra virradóra az A23-as bécsi városi autópályán, egy migráns bordatörést szenvedett, a három feltételezett embercsempészt az osztrák rendőrség őrizetbe vette.

hvg.hu Világ

Két vonat ütközött Bécs közelében

Többen megsérültek, a balesetnek halálos áldozata nincs. A baleset egy állomás közelében történt, a két vonat így nem ment gyorsan. A közlekedési miniszter szerint emberi mulasztás történhetett, de az okokat még vizsgálják. A két szerelvényen összesen 150 ember utazott.

G. M. Itthon

Schilling Árpád: Magányosak és lúzerek vagyunk, ezért kapaszkodunk Orbán Viktorba

Ne szégyenkezz, okádd csak ki magadból – Schilling Árpád értelmezésében erre szólította fel a félelemben, egymást utálva élő magyarokat Orbán Viktor az őcsényi botrány során. A rendező Bécsben minden pesszimizmusa mellett kifejezetten szórakoztatóan adta elő, mitől lett globális példa Magyarország, és belőle személy szerint az állam ellensége. Van jóslata 2018-ra is.

hvg.hu Élet+Stílus

Ilyen is lehet a karácsonyi vásár

Környezettudatos, takarékos és szólhat leginkább az adakozásról – Bécs példát mutat. A városi köztisztasági vállalat, az MA 48 zsibvásárán például másodkézből vásárolhatók különleges ajándékok, a Fair Teiler ételmegosztó közösségi hűtőkbe pedig akár a karácsonyi süteményekből, sültekből is kerülhet a rászorulóknak.

Bicsérdi Ádám Kult

Tiéd a világ legjobb állása, ne panaszkodj, hanem játszd azokat a rockhimnuszokat

Halálközeli élmény, saját démonjainak dalba fojtása és barátai koncertjét félbeszakító terrortámadás után Josh Homme úgy döntött, újra arra koncentrál, ami a dolga: minden dallal és minden koncerttel újra és újra bizonyítani, hogy a Queens Of The Stone Age az egyik legjobb dolog, ami a gitárzenében történt az elmúlt 20-25 évben. Bécsben nem minden körülmény kedvezett a zenekarnak, azért így is olyan műsort adtak, amibe még egy nadrágletolás is belefért.

hvg.hu Kult

Nyit a bécsi Világmúzeum

Nagyszabású átalakítási munkálatok után október 25-én végre újra megnyitja kapuit a bécsi Világmúzeum (Weltmuseum Wien), a régi Néprajzi Múzeum (Museum für Völkerkunde). A három évig tartó átépítés után 14 megújult teremben ismerheti meg a közönség a világ kultúráit.

hvg.hu Élet+Stílus

Bécsnek lesz saját YouTube-sztárja

Feltörekvő YouTube-sztárok számára hirdetett pályázatot az osztrák főváros. November végéig olyan fiatalokat keresnek, akik Bécs véleményvezérei szeretnének lenni. A győztesek egy évig viselhetik a címet.

hvg.hu Autó

Durva villamosgázolós videóval rettentik el a figyelmetlen utasokat Bécsben

Várja meg, amíg a villamos elhagyja a megállót, csak utána keljen át a síneken – erre hívják fel a figyelmet a Wiener Linien videójában, hogy megelőzzék a baleseteket. A villamos takarásából lelépő figyelmetlen utasokat könnyen elcsaphatja a másik vágányon érkező villamos, még akkor is, ha a vezető azonnal vészfékez. És mindezt persze nemcsak Bécsben, hanem minden, villamossal rendelkező városban mindig szem előtt kellene tartani.

1 2 3 4 5 6 7
34

A címlapról ajánljuk