Szalai Anna Itthon

Tombor András cége besöpri a pénzt a BKV-tól, Tarlós csak leshet

Hiába próbálta távol tartani fővárostól a Tombor–Rogán–Habony triászt Tarlós István főpolgármester. A BKV egyszer már eredménytelennek nyilvánított, majd tavaly újból meghirdetett milliárdos takarítótenderének győztesei között Tombor András érdekeltsége is megtalálható.

hvg.hu Itthon

Elavult módszerrel hozzák rendbe a nagykörúti villamospályát?

Egyes vélemények szerint már nem korszerű megoldás az úgynevezett nagypaneles villamospálya-építés, a nemrég indul nagykörúti rekonstrukciónál mégis ezt választották. A BKV szerint csak átmeneti megoldásról van szó – derül ki a Fonódó blogról.

hvg.hu Gazdaság

Index: mutyigyanús az újabb fővárosi használtbusz-tender

Az Index szerint a semmiből bukkant elő hirtelen az a közvetítőcég, amellyel használt buszok vásárlásáról írt alá szerződést a napokban a BKV. Kétmilliárdos üzletről van szó, és üzleti körökben meglepetést keltett a győztes pályázó kiválasztása.

hvg.hu Itthon

Újra elindult délután a felújított szovjet metró

A hétfői avatás óta meglehetősen kalandos volt az Oroszországban felújított metrószerelvény sorsa. Hol kivonták a forgalomból különböző okok miatt, hol visszaengedték. Az utolsó hírek szerint csütörtök délután újra lehetett utazni vele.

Zelki Benjámin Itthon

Több hibája is lehet az új metrókocsiknak, mégis kapkodni kellett velük

A hétfőn forgalomba állt új metrónak több problémája is volt az ajtók záródásával, emiatt végül ki is kellett vonni a forgalomból. Gondok lehettek viszont a szellőztetőrendszerrel is, és ezeknek bizony a teszt közben mindnek ki kellett derülniük. Forrásaink szerint azonban a BKV a kisebb ellenállás felé haladva választhatta azt, hogy szemet hunynak az apró hibák felett, és így is forgalomba küldik az első vonatot, különben a városvezetést haragították volna magukra.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Április végén sztrájkolhatnak a BKV-sok

Ha áprilisig nem oldódik meg a tömegközlekedési dolgozók helyzete, sztrájkot jelentenek be a hónap végére – mondta Gulyás Attila szakszervezeti elnök az ATV-ben.

1 2 3 4 5 6 7
109
A címlapról ajánljuk