Hamis BKV-bérlettel kapták el a Nyugatinál, vádemelést javasolnak ellene

Március végén bukott le a metrókijáratnál a 27 éves fiatalember. Hamis magánokirat felhasználásával gyanúsítják, az ügye most az ügyészségre kerül.

hvg.hu

Bérlethamisító került előzetesbe

Bérlethamisító került előzetesbe

Előzetes letartóztatásba került egy férfi, aki a gyanú szerint általa hamisított bérleteket 4-6 ezer forintért árulta a neten.

hvg.hu

Már biztos: tíz százalékkal olcsóbb lesz a BKV-bérlet

Csaknem tíz százalékkal csökkennek a Budapesti Közlekedési Központ bérleteinek árai, miután a Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag, 33 igen szavazattal elfogadta az erről szóló előterjesztést csütörtökön.

MTI

Az "aljas módszerű ellenőrzések" megszüntetését követelik a buszvezetők

Az egyik BKV-buszvezetői szakszervezet szerint a BKK hazudik, amikor azt állítja, hogy a sofőrök tízórás képzésben részesülnek. Semmi sem készíti fel a járművezetőket a jegyekkel kapcsolatos tennivalókra, viszont rájuk küldik az ellenőröket – panaszolja a Fürst szakszervezet elnöke.

MTI-OS

A jegypénztárban nyomtathatják a BKV-jegyeket és -bérleteket

A jegypénztárakban nyomtathatják a jövőben a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jegyeit és bérleteit, és ingyenes lesz a Soroksár-busz, miután elfogadták a képviselők az ezekről szóló előterjesztést a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén.

MTI

Május 1-től hétvégéken fizetni kell a BKV-hajóért

Május 1-től hétvégéken fizetni kell a BKV-hajóért

Május 1-jétől hétvégenként csak önálló, 750 forintos hajójeggyel vehetőek igénybe a BKK hajójáratai. A gyermekjegyek 550 forintba kerülnek. Hétköznaponként továbbra is lehet BKV-bérlettel utazni.

hvg.hu

Újfajta, ötnapos BKV-bérlet jelenik meg

Egy hónapon belül öt napon jogosít korlátlan utazásra a BKV járatain az az új tipusú jegy/bérlet, amelyet júliustól lesz kapható 4550 forintért – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

hvg.hu

BKV-s egyenruhában árul hamis bérleteket egy csaló Budapesten

BKV egyenruhában árul hamis éves BKK-bérleteket egy férfi Budapest különböző közintézményeiben - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

MTI

Közérdekű munkára ítélték az elfogott budapesti jegyhamisítót

180 óra közérdekű munkára ítélte a bíróság azt a fiatalembert, aki hamis BKV-jegyeket árult Budapesten a Nyugati téri aluljáróban.

Megbüntették a BKK ellenőrei, mert másképp nézett ki

Megbüntették a BKK ellenőrei, mert másképp nézett ki

Érvényes bérlettel utazott, mégis megbüntettek egy nőt a BKK ellenőrei, mert már másképp néz ki, mint évekkel korábbi fényképén - írja a BKV Figyelő blog.

hvg.hu

Döntöttek: 10 500 forintra emelik a BKV-bérlet árát

A közösségi közlekedés tarifájának emeléséről döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés. 2013. január elsejétől egy vonaljegy 350 forintba, a havi teljes árú bérlet 10 500 forintba kerül majd.

MTI

Bekeményítenek a BKV-ellenőrök

Januártól bekeményít a BKK, a BKV-járatokon dolgozó ellenőrök munkáját jóval több közterület-felügyelő fogja segíteni, mint eddig. A közlekedési vállalat a diákbérleteket és a bérletre írt igazolványszámok ellenőrzését is egyre komolyabban veszi.

hvg.hu

A BKK szerint a szigorú ellenőrök a bérletvásárlást ösztönöznék

A BKK szerint a szigorú ellenőrök a bérletvásárlást ösztönöznék

A bérletvásárlásra motiválnák az ellenőrök az utazóközönséget - így magyarázta a Budapesti Közlekedési Központ azt a Blikk által pénteken kiszivárogtatott felhívást, amely szerint a BKV járatain dolgozó ellenőröket arra szólították fel, hogy büntessenek többet.

MTI

Két év múlva nemzeti kártyával metrózhatunk

A kormány tervei szerint személyi igazolvány és BKV-bérlet is lesz egyszerre a nemzeti kártyának nevezett plasztiklap, amelynek bevezetését 2014-re tervezik – írja a Blikk.

hvg.hu

Azonnali hatállyal kirúgták a BKV-bérletet árusító alvállalkozó céget

Azonnali hatállyal kirúgták a BKV-bérletet árusító alvállalkozó céget

Szerződést bontott a BKK azzal az alvállalkozó céggel, amelyik 2008 óta viszonteladóként vett részt a BKV-bérletek és menetjegyek árusításában. A Frear Kft. a BKK közleménye szerint félmilliárd forintnyi, bérletárusításból származó pénzzel nem tudott elszámolni.

hvg.hu

Fidesz: kormányrendeletben szabályozzák a munkába járás költségtérítését

Fidesz: kormányrendeletben szabályozzák a munkába járás költségtérítését

A munkába járással összefüggésben utazási költségtérítésre jogosultak körét, a költségtérítés számítását, a számítás során figyelembe vehető költségeket, továbbá a költségtérítés mértékét és az igénybevétel jogosultsági feltételeit a kormány rendeletben szabályozza - derül ki Fónagy János és Völner Pál fideszes képviselők javaslatából.

MTI

Blikk: brutálisan drágulhatnak a diák- és nyugdíjasbérletek

Blikk: brutálisan drágulhatnak a diák- és nyugdíjasbérletek

Duplájába kerülhet májustól a diák- és a nyugdíjas BKV-bérlet – írja a Blikk. A vasútra és a Volán-buszokra is hasonlóan drágábban szállhatnának fel a tanulók és az idősek, akik eddig nem fizették meg a teljesárú jegyet.

hvg.hu

Kedvezményes BKV-bérlet: van, aki Strasbourgig megy érte

Beadvánnyal fordul a strasbourgi emberi jogi bírósághoz, az ombudsmanhoz, az Alkotmánybírósághoz és az ENSZ-hez is a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége az utazási kedvezmények megszűnése miatt - írja a Magyar Nemzet hétfői számában.

Tízezrek veszítik el a kedvezményes BKV-bérletet áprilistól

Mintegy 47 ezer ember veszíti el jogosultságát március 31-étől arra, hogy nyugdíjas bérletet vehessen a BKV-nál – mondta a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke a Klubrádióban. A változás az öregségi nyugdíjkorhatár alattiakat érinti.

Íme a BKV új bérletrendszere

Új jegyfajtákat vezet be a BKV, megszűnik azonban a családi jegy és a mozgáskorlátozottaknak járó bérlet is. A jegyárak ugyan nem, de a pótdíjak harmadukkal nőni fognak.

hvg.hu
12

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X