Hamvay Péter Kult

Politikusok vitrin mögött – Prőhle Gergely a PIM főigazgatója

Prőhle Gergely egykori diplomata lesz január elsejétől a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója – mint ahogyan azt a HVG korábban megjósolta. Bemutatjuk, hogy került ide, illetve kis körképet rajzolunk fel múzeumba került politikusokról.

HVG Itthon

Múzeumba került politikusok

Prőhle Gergely helyettes államtitkár az esélyes a Petőfi Irodalmi Múzeum élére – írja az e heti HVG, amely összeszedte, hogy ki mindenki került a politikából a múzeumok élére.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor Lázár János úgy érezhette magát, mint az egyszeri ligetvédő

Egy nap, öt hír – amiről ma este beszélnek: Lázár János kapott egy jókora gyomrost Orbán Viktortól; a Városligetben a rendőrök, Baán László és a Fidesz-frakció szelleme szállt szembe a tüntetőkkel; elmeséljük egy nagyon ügyes magyar gyerek, illetve bátor családja történetét; Messit börtönre ítélték; mi már tudjuk, önök mit mondanak a kvótanépszavazáson.

hvg.hu Kult

Most már papír van róla, hogy zöldebb lesz a Liget

Több tízezer négyzetméternyi új zöldfelületet, több mint ezer új ültetésű fát, 2 kilométeres futókört, nagyobb játszótereket, kiterjesztett Csónakázó-tavat és rózsakertet ígér a Városliget Zrt., miután lezárult a tájépítészeti tervpályázat.

hvg.hu Gazdaság

Huth most a Liget-projekttel is lebukott

A Pestisrácok.hu-s Huth Gergely cége megint lebukott: havi 300 ezerért adott közre cikkeket a Liget-projekt népszerűsítéséért – derítette ki az Átlátszó.

Hamvay Péter Kult

Uszoda a Szépművészetiben

Ha arra nem is vennénk mérget, hogy a Ligetben felépülnek a tervezett közgyűjtemények épületei, egy új múzeum biztos lesz a választásokra: ez pedig a Szépművészeti, ami most épp darabokban van. Megnéztük.

Műértő Műértő

Kultpolkörkép / Kurzust építünk

Lapzártánkig nem mondott le Baán László. Igaz, a Szépművészeti főigazgatóját, a hazai múzeumpolitika sikeremberét, a Liget-projekt kormánybiztosát eddig nem is szólították fel erre sem felettesei, sem a múzeumlátogatók. A Power 50 szavazói azonban 2015-re talán nem adtak volna neki ennyire előkelő helyet a befolyásosak listáján, ha a szavazás idején tudtak volna mindarról, amitől most hangos a sajtó.

hvg.hu Kult

Baán László vezeti a Műértő listáját

A Műértő magazin összeállította a művészeti színtér legbefolyásosabb szereplőinek 2015-ös listáját. A 25 tagú titkos zsűri 281 személyt jelölt, ebből állították össze a Magyar Power 50-et.

1 2 3 4 5
A címlapról ajánljuk