BI Kult

Baán: Hetek óta itthon van a Seuso-kincs, a TEK hozta haza

A még június végén Magyarországra került újabb Seuso-kincsek jóval értékesebbek, mint a három éve hazahozott első hét műtárgy. Az állam csaknem 8,7 milliárd forintnyit fizetett a birtokjog megváltásáért – mondta Baán László a hvg.hu-nak.

Windisch Judit Itthon

Nem vettük meg, de fizettünk: évekig tartó tárgyalások után hazakerült a teljes Seuso-kincs

Évekig tartó tárgyalássorozat vezetett el odáig, hogy a közelmúltban Magyarországra szállították a Seuso-kincs újabb hét darabját. Ez azt jelenti, hogy hazakerült az eddig fellelt műtárgyak mindegyike. A kincsek megszerzésének a kormányfő olyan jelentőséget tulajdonított, hogy három éve az első, most pedig a második adag megszerzését is személyesen jelentette be.

Hamvay Péter Kult

Politikusok vitrin mögött – Prőhle Gergely a PIM főigazgatója

Prőhle Gergely egykori diplomata lesz január elsejétől a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója – mint ahogyan azt a HVG korábban megjósolta. Bemutatjuk, hogy került ide, illetve kis körképet rajzolunk fel múzeumba került politikusokról.

HVG Itthon

Múzeumba került politikusok

Prőhle Gergely helyettes államtitkár az esélyes a Petőfi Irodalmi Múzeum élére – írja az e heti HVG, amely összeszedte, hogy ki mindenki került a politikából a múzeumok élére.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor Lázár János úgy érezhette magát, mint az egyszeri ligetvédő

Egy nap, öt hír – amiről ma este beszélnek: Lázár János kapott egy jókora gyomrost Orbán Viktortól; a Városligetben a rendőrök, Baán László és a Fidesz-frakció szelleme szállt szembe a tüntetőkkel; elmeséljük egy nagyon ügyes magyar gyerek, illetve bátor családja történetét; Messit börtönre ítélték; mi már tudjuk, önök mit mondanak a kvótanépszavazáson.

hvg.hu Kult

Most már papír van róla, hogy zöldebb lesz a Liget

Több tízezer négyzetméternyi új zöldfelületet, több mint ezer új ültetésű fát, 2 kilométeres futókört, nagyobb játszótereket, kiterjesztett Csónakázó-tavat és rózsakertet ígér a Városliget Zrt., miután lezárult a tájépítészeti tervpályázat.

hvg.hu Gazdaság

Huth most a Liget-projekttel is lebukott

A Pestisrácok.hu-s Huth Gergely cége megint lebukott: havi 300 ezerért adott közre cikkeket a Liget-projekt népszerűsítéséért – derítette ki az Átlátszó.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk