hvg.hu Sport

Elszálltak Baji Balázs vb-esélyei

Baji Balázs nem jutott döntőbe a férfi 60 méteres gátfutásban a birminghami fedettpályás atlétikai világbajnokság vasárnapi versenynapján.

Horn Andrea Sport

Baji Balázs: Ezt csak nagyon kevesen élhetik át

Világbajnoki bronzérme 110 méter gáton a magyar futósport valaha volt legnagyobb eredménye. Emellett ötször javított magyar csúcsot és győzött az Universiadén. Mindezek nyomán a sportági szövetség az év legjobb atlétájának, a Magyar Sportújságírók Szövetsége pedig 2017 legjobb férfi sportolójának választotta. De nemcsak ezért volt számára különleges az elmúlt esztendő: átvehette végre állatorvosi diplomáját is, és bár még zöldfülűként, de már dolgozik is, miközben újabb nagy futásokra készül Baji Balázs. HVG-portré.

Windisch Judit Itthon

Baji Balázs: "Ez a siker a világot jelenti nekem"

Baji Balázs előtt még soha nem állt magyar sprintfutó világbajnoki dobogón, 30 éve döntőbe sem került senki. Baji tegnap bronzérmet szerzett. Még mindig eufóriában van, a siker után beszéltünk vele és edzőjével is telefonon.

MTI Sport

"Mélyről jöttem fel" – Baji a történelmi bronzról

Nagyon kemény verseny volt, de a végén már ő is érezte, hogy ott lehet a dobogón – mondta Baji Balázs, aki hétfőn bronzérmet nyert férfi 110 méteres gátfutásban a londoni atlétikai világbajnokságon.

hvg.hu Sport

Kajakos siker, vízilabda kudarc: ez a keddi nap mérlege - ÉLŐ

Egyetlen számban jutottak döntőbe kajak-kenusaink, de a világ- és Európa-bajnoki címvédő Szabó Gabriella–Kozák Danuta-kettős meg is szerezte az olimpiai aranyérmet az 500 méteres futamon. Birkózásban Lőrincz Tamás kiesett, Baji Balázs nem jutott döntőbe 110 gáton, és ismét játszott a Benedek-csapat, de Montenegró túl nagy falat volt. Kövesse a riói olimpiát percről percre a hvg.hu-val!

Gerlóczy Márton Sport

Gerlóczy Márton: Sikeredzés

Kezdem unni kicsit az olimpiát. No nem az írást, azt már régóta unom, hanem ezt a rengeteg sikert. Nem bírok el ennyi sikert, nem bírom már nézni, hogy mindig nyer valaki. Túl tömény ez nekem. A siker az olyan, mint a sebesvonat, hirtelen bukkan fel és óriási sebességgel száguld el melletted, itt azonban percenként jönnek ezek a vonatok, és én már teljesen elszédültem ettől a széltől és hangzavartól.

Sport

Videó: A gátfutó Baji Balázs felejthetetlen jelenete

Baji Balázs nem jutott tovább 110 méteres gátfutásban, de a legsportszerűbb jelenet az ő nevéhez fűződik. A sérült Liu Hsziang visszaugrált az egészséges lábán, ahol Balázs megvárta és a 2004-es olimpiai bajnok kezét a magasba emelte.

MTI Sport

Baji továbbjutott 60 méter gáton

Baji Balázs bejutott a vasárnapi középdöntőbe 60 méter gáton az Isztambulban zajló fedettpályás atlétikai világbajnokságon.

1 2

A címlapról ajánljuk