MTI Világ

Orbán támogatójának egyre inkább kifelé áll a rúdja

Tovább gyengült a Bajorországban kormányzó Keresztényszociális Unió (CSU) választói támogatottsága, és a német tartomány lakosságának csaknem négyötöde szerint Horst Seehofernek távoznia kell a CSU-elnöki és a kormányfői tisztségből - mutatta ki egy hétfőn ismertetett felmérés.

MTI Világ

Orbán bajor támogatója megint szembemegy Merkellel

Továbbra is korlátozni kell az oltalmazottak családegyesítési jogát Németországban, és erre garanciát kell vállalniuk a szeptember 24-i szövetségi parlamenti választásra készülő pártoknak - mondta Horst Seehofer bajor kormányfő, a bajor jobbközép CSU elnöke.

hvg.hu Autó

Kiégett egy turistabusz Bajorországban - 18 halott

A baleset az A9-es autópályán történt, Stammbachnál. A rendőrség délben megerősítette, hogy meghalt az a 18 ember, akiket a baleset után néhány órán át eltűntként tartottak nyilván.

MTI / hvg.hu Vállalkozás

Drón vitte ki postás helyett a csomagot Bajorországban

A világon elsőként sikeresen tesztelte a drónos csomagküldést a német posta. A felső-bajorországi Reit im Winklben kialakított SkyPort központon keresztül a feladók és a címzettek januártól márciusig drónok segítségével küldhették, fogadhatták csomagjaikat - közölte a német posta csomagküldő szolgálata, a DHL hétfőn Bonnban.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk