MTI Itthon

Kipucolták a Balmazújváros melletti méregtelepet

Véget ért a Hortobágyi Nemzeti Park szomszédságában lévő veszélyeshulladék-tároló felszámolása Balmazújváros-Lászlóházán, illetve a debreceni Határ úti telephelyen. Lászlóházáról 1893, Debrecenből 673 tonna szemetet vittek el ártalmatlanításra.

hvg.hu Bűnügy

Lázár meghallgatását is javasolják a balmazújvárosi polgármester büntetőperében

Veres Margit balmazújvárosi polgármester még jegyzőként 2012 végén négyszemközt átvett 5 millió forint készpénzt egy vállalkozótól, akinek a cége éppen aznap kapott 180 milliót a helyi önkormányzattól. A jegyző a pénzt másnap szintén négyszemközt átadta Tiba István akkori polgármesternek. Veres Margit csütörtökön állt bíróság elé hivatali vesztegetés miatt a Debreceni Törvényszéken, Tiba Istvánt viszont még csak ki sem hallgatta az ügyészség – írja a Népszabadság. A polgármester védője Lázár János meghallgatását javasolta az ügyben.

hvg.hu Bűnügy

Felesége indiai szerelme miatt irthatta ki családját az újvárosi férfi

Egy indiai férfi miatt akarta elhagyni férjét az 36 éves balmazújvárosi nő, akit két kisfiával együtt baltával mészárolt le a két hete a férje az otthonukban – írja a Blikk. A lap szerint április második felében kezdtek beszélgetni a Facebookon, és sosem találkoztak. A kapcsolat tehát nagyon friss volt és plátói, de állítólag házasságot terveztek.

hvg.hu Bűnügy

A gázcsapot is kinyitotta a családját lemészároló balmazújvárosi férfi

A Zsaru Magazin szerint a rendőröket és a bűnügyi technikusokat is megviselte a látvány, ami a kisfiait és feleségét megölő balmazújvárosi férfi házában fogadta őket. A családfő biztosra akart menni, és a gázcsapot is kinyitotta, mielőtt felakasztotta magát a padláson. A gyerekek és édesanyjuk holttestét a nagymama, az apjukat a mentők találták meg – írja a magazin cikke alapján a Dehir.hu.

hvg.hu Itthon

Újra ereszt a balmazújvárosi méregtelep

Semmi sem valósult meg az elmúlt egy évben azokból a kormányzati ígéretekből, amelyeket a Balmazújváros határában lévő méregteleppel kapcsolatban tettek – írja a Népszabadság. Illés Zoltán volt környezetügyi államtitkár egy tavalyi bejáráson azt mondta, hogy a telep felszámolásához szükséges 350-360 milliós forint előteremtéséhez pénzügyi alap létrehozását kezdeményezi, de azóta sincs ilyen alap. A lap szerint a helyszínen közben megtelt egy víztároló, amelyből a szennyeződés a vízbázisba kerülhetett.

1 2 3

A címlapról ajánljuk