MTI Világ

Több amerikai katona marad Afganisztánban, mint ahogy Obama eltervezte

Az Egyesült Államok csökkenti ugyan az Afganisztánban lévő csapatai létszámát, de jóval kisebb mértékben a tervezettnél: 2017 elejéig 8400 amerikai katona marad az közép-ázsiai országban – jelentette be szerdán Barack Obama amerikai elnök Ashton Carter védelmi miniszternek és Joseph Dunfordnak, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetőjének jelenlétében.

MTI Világ

Kis híján elmosta az eső a függetlenség napját

Megerősített biztonsági intézkedések mellett, az ország sok vidékén viharos időjárás közepette, de mindenütt parádékkal, felvonulásokkal, koncertekkel és tűzijátékokkal ünnepelték az Egyesült Államokban az ország függetlenné válásának 240. évfordulóját hétfőn.

MTI Világ

Obama: Nehéz lesz szétzúzni az Iszlám Államot, de már jó úton haladunk

Az amerikai kormány mindent megtesz azért, hogy hasonló támadások a jövőben ne fordulhassanak elő – ezt mondta Barack Obama kedden az orlandói terrortámadással kapcsolatban. Az elnök szerint az Iszlám Állam szétrombolása nehéz harc lesz, de úgy véli, hogy máris megfelelő mértékben haladtak előre.

MTI Világ

Obama üzent az amerikai muszlimoknak

A ramadán ünnepén kiadott közleményében Obama azt ígérte az amerikai muszlim közösségeknek, hogy megvédi őket az olyan emberektől, akik szerinte a vallási szabadságukat fenyegetik, és ezzel kimondatlanul is Donald Trumpra célzott a jelenlegi elnök.

hvg.hu Nagyítás

Tüntetés, autóverseny és tésztahíd a hét képein

Tüntettek a tejtermelők, buldózerrel mentek neki a menekülttábornak, avar síremléket mutattak be Kecskeméten, hazatértek a Gripenek, Obama az atomtámadás évfordulója alkalmából látogatott Hirosimába, majdnem 456 kilogrammot bírt a tésztahíd - képes összeállításunk a hét fontosabb eseményeiből.

1
4 5 6 7 8
100

A címlapról ajánljuk