MTI Világ

Sosem tett még olyat amerikai elnök, mint amire Obama készül

Barack Obama amerikai elnök még ebben a hónapban ellátogat Hirosimába, hogy lerója tiszteletét az atomtámadás áldozatai előtt - jelentette be kedden a Fehér Ház. Obama az első hivatalban lévő amerikai elnök, aki felkeresi az amerikai atomtámadás sújtotta japán várost.

MTI Világ

Obama Európa őrének nevezte Angela Merkelt

A Bild német napilap szombati számában megjelent interjúban méltatta Barack Obama amerika elnök Angela Merkel német kancellár bátor hozzáállását a menekültválsághoz.

MTI Kult

Obama is megemlékezett Prince-ről

A Fehér Ház közleményt adott ki, amelyben Obama "kreatív ikonnak" nevezi az 57 évesen csütörtökön váratlanul elhunyt énekest.

MTI Világ

Dróntilalommal védik Obamát londoni látogatása alatt

Patrick McLoughlin közlekedési miniszter rendeletét kedden jelentette be a brit légiközlekedést felügyelő hatóság, amelynek értelmében London légterében tilos lesz a távirányítású repülőeszközök használata. A tiltásra Barack Obama amerikai elnök hétvégi látogatása miatt van szükség.

hvg.hu Nagyítás

Tanárlázadás és atomcsúcs a hét képein

Budapest túl van a tanárok első nagy polgári engedetlenségi akcióján, Brüsszel még mindig sokkban van a terrortámadás után, a nukleáris terrorveszélyről tárgyaltak a világ országai Washingtonban, Szíriában visszafoglalták az Iszlám Államtól Palmürát, iszonyatos tömegkatasztrófa történt az indiai Kalkuttában.

hvg.hu/MTI Itthon

Fotók: Orbán csak bejutott a Fehér Házba

Barack Obama amerikai elnök fogadást és vacsorát adott a nukleáris biztonságról szóló csúcstalálkozón részt vevő delegációvezetők tiszteletére. Így Orbán Viktor miniszterelnököt is meghívták a washingtoni Fehér Házba, még ha nem is kétoldalú találkozóra.

MTI / hvg.hu Világ

Obama egyértelműen kiállt a szír elnök ellen

A Fehér Ház leszögezte, nem hajlandó elfogadni azt, hogy Aszad elnök részt vegyen egy szíriai egységkormányban, bár a szír elnök korábban arról beszélt, hogy egy ilyen kormányban a mostani vezetésnek is helyet kell kapnia.

MTI Világ

Fidel Castro: Kubának nincs szüksége a birodalom ajándékaira

Az agg kubai vezető nem tágít: szerinte Amerika bűnei megbocsáthatatlanok, a karibi országba látogató Obama elnök "mézesmázos szavai" pedig növelték az infarktus kockázatát a hallgatóságban. Fidel korábban sose ment nyíltan szembe fivére, Raul Castro békülékeny diplomáciájával.

1
5 6 7 8 9
99

A címlapról ajánljuk