MTI Világ

Obama Törökországba megy

Ankarában az iráni és afganisztáni helyzetet, valamint a közel-keleti rendezés lehetőségeit vitatta meg vendéglátóival szombaton Hillary Clinton amerikai külügyminiszter.

MTI Világ

Obama rákapott a súgógépre

Szinte tapodtat sem mozdul súgógépe nélkül Barack Obama, fellépésein ott áll karnyújtásnyira tőle a gép beszéde szövegével. Ez annál is meglepőbb, mivel Obama híres szónoki képességéről, és a korábbi amerikai elnökök egyike sem használt ennyiszer súgógépet - írta a Politico hírportál.

MTI Világ

Obama titkos levele Moszkvának

Titkos levélben tett ajánlatot az amerikai elnök orosz elnök kollégájának: Washington esetleg lemondhat a kelet-európai rakétapajzs telepítéséről, ha Moszkva segít az iráni rakétafejlesztés leállításában - írta a keddi The New York Times.

MTI Világ

Obama nagyobb szerepvállalásra biztatja az afroamerikaiakat

Az Egyesült Államok számára nehéz idők az afroamerikai lakosság számára gyakran még nehezebbek – jelentette ki Barack Obama amerikai elnök, aki ez utóbbit országos és helyi szinten is aktívabb szerepvállalásra buzdította.

MTI Világ

Obama: nem maradunk sokáig Afganisztánban

A csapaterősítés ellenére nem hosszú távra tervezi az amerikai hadsereg a jelenlétét Afganisztánban - jelentette ki Barack Obama pénteken egy televíziós interjúban.

MTI Világ

Nagy a tolongás a Nobel-békedíj körül

Rekordszámú, 205 jelöltje van az idei Nobel-békedíjnak, és a névsorban szerepel vélhetően Barack Obama amerikai és Nicolas Sarkozy francia elnök neve is.

MTI Világ

Murdoch személyesen kért bocsánatot a csimpánzos rajz miatt

Rupert Murdoch amerikai sajtómágnás, a New York Post elnöke kedden személyesen kért bocsánatot egy a bulvárlapban megjelent múlt heti karikatúra miatt, amely a bírálók szerint párhuzamot vont Barack Obama amerikai elnök és egy napokban lelőtt megvadult csimpánz között.

MTI Világ

Obama bekeményített Pakisztánban

Barack Obama amerikai elnök kiterjesztette a terroristagyanús csoportok elleni rakétatámadásokat Pakisztán területén - írta a The Washington Post.

hvg.hu Tech

Túllőtt a célon Obama: Amerika még többet akar

Szögesdróton keresztül kell vontatnia Obamának az amerikai szövetségi kormány bürokrata államigazgatását, ha tényleg a 21. századba akarja magával vinni őket, a web bevonása pedig számos társadalmi és törvényhozási hátulütővel jár. Az új elnöktől a csodát várják, az amerikai szakértők pedig számos publikus jótanáccsal látták el környezetvédelemtől a bombagyártásig. Összeállításunk a Wired cikkei alapján készült.

MTI Világ

Obama és Karzai telefonon egyeztetett

Első ízben beszélt egymással telefonon kedden Barack Obama amerikai és Hamid Karzai afgán államfő a Fehér Ház új lakójának beiktatása óta - közölte a kabuli elnöki hivatal.

MTI Gazdaság

Bill Clinton szerint Obama "jól indított"

Bill Clinton szerint utóda, Barack Obama "jól indította" elnökségét; dicsérte a gazdasági ösztönző csomagot, ugyanakkor figyelmeztetett, hogy a terrorizmus veszélye nem múlt el - a volt amerikai elnök az NBC televíziónak nyilatkozott hétfőn.

Gazdaság

Tovább gyengül a forint

Még mindig az Obama-csomag miatti csalódottság kínozza a forintot, amely szerdán tovább gyengült az euróhoz képest.

1
94 95 96 97 98 99 100

A címlapról ajánljuk