MTI Világ

"Példátlan hatalmat" kér az amerikai pénzügyminiszter

Az Obama-kormány "példátlan hatalmat" kér a kongresszustól az olyan bankokon kívül pénzintézetek, köztük nagy biztosítók, befektetési cégek és fedezeti alapok átvételére, amelyek összeomlása kárt okozna a gazdaságban - közölte Robert Gibbs elnöki szóvivő kedden több reggeli tévés interjúban.

MTI Világ

Irán vezetője elutasította Obamát

Irán legfőbb vallási és politikai vezetője szombaton kijelentette, hogy nem lát változást az országával szembeni amerikai politikában, elutasítva Barack Obama amerikai elnök előző napi kezdeményezését.

hvg.hu Shake

Obama titokban elvette a pilóták pisztolyait

A 2001. szeptember 11-i terrortámadások után az amerikai pilóták számára engedélyezték, hogy fegyvert viseljenek, ha elvégeznek egy szövetségi biztonsági kurzust. Az új amerikai elnök azonban visszavonta a rendelkezést, mivel ez ellentétben állt a fegyverviseléssel kapcsolatos nézeteivel - írja a Travelline.

MTI Világ

Bush nem hajlandó bírálni Obamát

George Bush nem hajlandó bírálni utódát - erről a korábbi amerikai elnök maga beszélt helyi idő szerint kedden a kanadai Calgaryban, ahol első ízben mondott beszédet nyilvánosság előtt a Fehér Házból való távozása óta.

MTI Világ

Obama üdvözletet írt a magyar nemzeti ünnepre

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc örökségét, valamint az Egyesült Államok és Magyarország közötti barátságot méltatta Barack Obama amerikai elnök a magyar nemzeti ünnep alkalmából írott üdvözletében.

MTI Világ

Obama Törökországba megy

Ankarában az iráni és afganisztáni helyzetet, valamint a közel-keleti rendezés lehetőségeit vitatta meg vendéglátóival szombaton Hillary Clinton amerikai külügyminiszter.

MTI Világ

Obama rákapott a súgógépre

Szinte tapodtat sem mozdul súgógépe nélkül Barack Obama, fellépésein ott áll karnyújtásnyira tőle a gép beszéde szövegével. Ez annál is meglepőbb, mivel Obama híres szónoki képességéről, és a korábbi amerikai elnökök egyike sem használt ennyiszer súgógépet - írta a Politico hírportál.

MTI Világ

Obama titkos levele Moszkvának

Titkos levélben tett ajánlatot az amerikai elnök orosz elnök kollégájának: Washington esetleg lemondhat a kelet-európai rakétapajzs telepítéséről, ha Moszkva segít az iráni rakétafejlesztés leállításában - írta a keddi The New York Times.

MTI Világ

Obama nagyobb szerepvállalásra biztatja az afroamerikaiakat

Az Egyesült Államok számára nehéz idők az afroamerikai lakosság számára gyakran még nehezebbek – jelentette ki Barack Obama amerikai elnök, aki ez utóbbit országos és helyi szinten is aktívabb szerepvállalásra buzdította.

MTI Világ

Obama: nem maradunk sokáig Afganisztánban

A csapaterősítés ellenére nem hosszú távra tervezi az amerikai hadsereg a jelenlétét Afganisztánban - jelentette ki Barack Obama pénteken egy televíziós interjúban.

1
94 95 96 97 98 99 100

A címlapról ajánljuk