MTI Világ

Obama és Medvegyev találkoznak Londonban

Biztonsági kérdésekről és a kétoldalú viszonyról tárgyal majd Londonban szerdán Barack Obama amerikai és Dmitrij Medvegyev orosz elnök - hangsúlyozta szombaton Moszkvában újságírók előtt Szergej Prihogyko orosz elnöki tanácsadó.

MTI Világ

Az Obama-kormány nem erőlteti a fegyverjog szigorítását

A több ezer halottat követelő mexikói drogháborúban használt fegyverek 90 százaléka az Egyesült Államokból származik, az Obama-kormány mégsem erőlteti az amerikai fegyvertartási jog szigorítását - olvasható a Newsweek magazin legfrissebb számában.

MTI Világ

"Példátlan hatalmat" kér az amerikai pénzügyminiszter

Az Obama-kormány "példátlan hatalmat" kér a kongresszustól az olyan bankokon kívül pénzintézetek, köztük nagy biztosítók, befektetési cégek és fedezeti alapok átvételére, amelyek összeomlása kárt okozna a gazdaságban - közölte Robert Gibbs elnöki szóvivő kedden több reggeli tévés interjúban.

MTI Világ

Irán vezetője elutasította Obamát

Irán legfőbb vallási és politikai vezetője szombaton kijelentette, hogy nem lát változást az országával szembeni amerikai politikában, elutasítva Barack Obama amerikai elnök előző napi kezdeményezését.

hvg.hu Shake

Obama titokban elvette a pilóták pisztolyait

A 2001. szeptember 11-i terrortámadások után az amerikai pilóták számára engedélyezték, hogy fegyvert viseljenek, ha elvégeznek egy szövetségi biztonsági kurzust. Az új amerikai elnök azonban visszavonta a rendelkezést, mivel ez ellentétben állt a fegyverviseléssel kapcsolatos nézeteivel - írja a Travelline.

MTI Világ

Bush nem hajlandó bírálni Obamát

George Bush nem hajlandó bírálni utódát - erről a korábbi amerikai elnök maga beszélt helyi idő szerint kedden a kanadai Calgaryban, ahol első ízben mondott beszédet nyilvánosság előtt a Fehér Házból való távozása óta.

MTI Világ

Obama üdvözletet írt a magyar nemzeti ünnepre

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc örökségét, valamint az Egyesült Államok és Magyarország közötti barátságot méltatta Barack Obama amerikai elnök a magyar nemzeti ünnep alkalmából írott üdvözletében.

MTI Világ

Obama Törökországba megy

Ankarában az iráni és afganisztáni helyzetet, valamint a közel-keleti rendezés lehetőségeit vitatta meg vendéglátóival szombaton Hillary Clinton amerikai külügyminiszter.

MTI Világ

Obama rákapott a súgógépre

Szinte tapodtat sem mozdul súgógépe nélkül Barack Obama, fellépésein ott áll karnyújtásnyira tőle a gép beszéde szövegével. Ez annál is meglepőbb, mivel Obama híres szónoki képességéről, és a korábbi amerikai elnökök egyike sem használt ennyiszer súgógépet - írta a Politico hírportál.

1
94 95 96 97 98 99 100

A címlapról ajánljuk