hvg.hu/MTI Világ

Újabb áldozat Barcelonában

Belehalt sérüléseibe az augusztus 17-i barcelonai gázolásos merénylet egy további áldozata, egy 51 éves német nő - jelentették be a spanyol egészségügyi hatóságok.

MTI Világ

Tízezrek vonultak Barcelonában a terrorizmus ellen

A katalóniai gázolásos merényleteket elítélve, a terrorizmus ellen tüntettek Barcelonában szombaton, miután augusztus 17-én terroristák járókelőket gázoltak el Barcelonában, utána pedig az ugyancsak katalóniai Cambrilsban 15 ember halálát okozva.

hvg.hu Világ

Barcelona - a helyi imám radikalizálta a terroristákat

A Barcelonához közeli katalán város, Ripoll imámja radikalizálta a barcelonai merényletet elkövető marokkói származású fiatalokat - állítja az AP amerikai hírügynökség spanyol rendőrségi forrásokra hivatkozva.

MTI Világ

Barcelona - több merényletre készültek a terroristák

A spanyolországi merényletek elkövetéséért felelős terrorsejt számos pokolgépes merényletet készített elő, 120 butánggázpalackot a rendőrség megtalált egy alcanari házban - jelentette be Josep Lluis Trapero katalán rendőrfőnök.

Ferenci Péter (Barcelona) Világ

Visca Barcelona! A város, amely nem adja meg magát a terroristáknak

Milyen érzés az, ha terrortámadás éri várost, amelyben élsz? Ha nem mersz lemenni az utcára, mert bárhol menekülő fegyveresek bújhatnak meg? Ha próbálsz visszaemlékezni, vajon minden ismerősödről kiderült-e már, hogy nem ő az egyik áldozat? Kérdések, melyekre sosem akartam tudni a választ, a barcelonai terrortámadás mégis megadta nekem.

hvg.hu Világ

"Láttam a furgont jönni a tömegen át, és ahogy elkaszálta az embereket"

Káosz, pánik, mindenfele repülő testek – erről számoltak be a csütörtök este a barcelonai terrortámadás helyszínén lévő szemtanúk. Egy olasz szemtanú szerint szakállas volt a furgon sofőrje. A Barcelonában vakációzó Rosella Petrella az olasz TG2 tévéhíradónak azt mondta, látta a furgon sofőrjét, szerinte vigyorgott, és hosszú szakállt viselt. Ő is sértetlenül megúszta a támadást, egy bárban kerestek menedéket.

1 2 3 4 5 6 7
30

A címlapról ajánljuk