hvg.hu Gazdaság

Korrupciós ügyekkel járatnák le a katalán szakadárokat a spanyolok

Katalónia mindenképp kiválik Spanyolországból. Erről beszélt a katalán parlament elnöke és Katalónia külügyminisztere a brit Guardian tudósítójának. A Brexit nem jó hír Európának és az egész európai elképzelésnek, így Katalóniának sem. De azt megmutatta: a demokrácia a problémák megoldásának útja- hangsúlyozta a két függetlenségpárti politikus.

MTI Gazdaság

Barcelonában a metró, Belgiumban a vasút utasai szívnak

Négynapos részleges sztrájkot kezdtek a metrósok Barcelonában hétfőn, béremelést és a határozott idejű munkaszerződések arányának növelését követelnek a városi közlekedési vállalattól. Belgiumban a vasutasok sztrájkolnak, Vallóniában gyakorlatilag teljesen leálltak a vonatok.

MTI Sport

Messi megsérült, pontos diagnózis még nincs

Lionel Messi, a Barcelona világsztárja megsérült és le kellett cserélni az argentin futballválogatott barátságos mérkőzésén, amelyet a Copa Americára készülő nemzeti csapat Honduras legjobbjaival vívott Buenos Airesben.

hvg.hu Sport

Bajnok a Barcelona

Luis Suárez mesterhármasának köszönhetően újra bajnok Spanyolországban a Barcelona. A második helyen – egy ponttal lemaradva – a Real Madrid végzett.

hvg.hu Gazdaság

Elképesztő pénzeket kaszáltak a top fociklubok

A Football Money League érdekes összeállítást tett közzé: összegyűjtötték a tavalyi szezon legnagyobb bevételeit generáló futballklubokat. A top tízes listán az angol klubok dominálnak, de az előző szezon legnagyobb nyertese mégis egy spanyol csapat volt. Mondanunk se kell, magyar klubok nem szerepelnek az összeállításban.

MTI Sport

Hirosima a harmadik

A Sanfrecce Hirosima a brazil Douglas két góljának köszönhetően 2-1-re legyőzte a kínai Guangzhou Evergrande csapatát a Japánban zajló labdarúgó-klubvilágbajnokság vasárnapi bronzmérkőzésén, Jokohamában.

hvg.hu Sport

Videó: döntse el, Messi direkt, vagy véletlenül rúgta-e fejbe Piquét

Lionel Messi edzés közben küldte meg elegánsan a labdát, ami éppen Gerard Piquét kólintotta fejbe hátulról. Míg a hórihorgas Piqué meg se rezzent a találattól, Messi kissé behúzta a nyakát. A Barcelona klasszisa pénteken ismét társaival edzett, miután csütörtökön a klub engedélyével kihagyta az edzést.

Torontáli Zoltán Gazdaság

Ingázna repülővel? Sokaknak megéri

Honnan jár be a munkahelyére? A sarokról, a város másik végéről, esetleg az agglomerációból, netán vidékről? Egyre többen vannak, akik ennél jóval messzebbre mennek, és nem csak átvitt értelemben: Barcelonából Londonba, vagy Minneapolisból New Yorkba ingáznak – heti vagy akár napi rendszerességgel. Egy menedzser havi 380 ezer forintot spórolhat azzal, ha London helyett Budapesten bérel lakást, és innen jár be dolgozni, fapadossal.

MTI Világ

Barcelona és Madrid szívesen befogadna menekülteket

Barcelona polgármestere bejelentette, hogy létrehozza a menekülteket befogadó városok hálózatát Spanyolországban, kezdeményezéséhez elsőként a madridi városvezetés csatlakozott, de azóta több város is jelezte együttműködési szándékát - közölte a spanyol sajtó szerdán.

1 2 3 4 5 6 7
26
A címlapról ajánljuk