Bodnár Zsolt Kult

John Lennon Gollam akart lenni, Paul McCartney meg Frodó – 60 éves A Gyűrűk Ura

J. R. R. Tolkien hatvan éve megjelent, korszakos alkotása, A Gyűrűk Ura egyszerre volt alapműve a keresztény-konzervatív rétegnek és a hatvanas évek hippimozgalmának. Megfilmesítéséért még a Beatles is küzdött, de csak 28 évvel a szerző halála után készült belőle mozi, majd további két résszel kiegészülve a világ legsikeresebb filmtrilógiájává nőtte ki magát a mitologikus történet. Itthon a Magyar Tolkien Társaság őrzi az író hagyatékát, őket is megkérdeztük: vajon minek köszönhető ez a kultikus státusz?

MTI Kult

A Beatles örök: újabb dokumentumfilm készül

Ron Howard, a két Oscar-díjjal elismert Apollo-13 és a négy Oscar-díjas Egy csodálatos elme című alkotás rendezője szerint a készülő film négy fiatal férfi "elképesztő történetéről" szól, akik 1964-ben valósággal felforgatták a világot.

hvg.hu Kult

45 éve volt a Beatles utolsó koncertje – videó a háztető-showról

1969. január 30-án a zenekar saját kiadója székházának tetején adott erősen zártkörű koncertet a Beatles, ez a rendhagyó buli volt az utolsó fellépésük. A környékbeliek nemigen érzeték át a történelmi esemény súlyát, végül a rendőrség vetett véget a hangoskodásnak.

MTI Kult

Ez a közös a Kraftwerkben és a Beatlesben

Grammy-életműdíjat kap az elektronikus zene pionírjaként számon tartott Kraftwerk. A Beatles és további öt művész, illetve együttes is ugyanebben az elismerésben részesül januárban a díjat odaítélő Hanglemez Akadémia bejelentése szerint.

MTI Kult

Kisemmizték a Beatles-tag testvérét

A tizenkét évvel ezelőtt rákban elhunyt George Harrison Amerikában élő nővére egy centet sem lát fivére 300 millió dollárra (66 milliárd forintra) becsült örökségéből.

hvg.hu Ingatlan

Eladták John Lennon otthonát – fotó

Egy amerikai vásárló szerezte meg John Lennon Liverpoolban található gyerekkori házát. A vételár 480 ezer fontra, körülbelül 120 millió forintra rúg.

hvg.hu Kult

Utolérte a Beatlest Eminem

Sorrendben hetedik brit listavezető nagylemezét produkálta az erős új albummal visszatérő amerikai rapper - jelenti a brit New Musical Express.

MTI Kult

Az új Beatles szeretne lenni a világturnézó tajvani zenekar

A Beatles nyomdokaiba lépne a Mayday nevű tajvani zenekar, amely világkörüli turnéjának európai szakaszára készül. A banda tagjai azt remélik, hogy lendületes zenéjükkel a világ kínai nyelvet beszélő fiatalságának ikonjává válhatnak.

NR Kult

Itt a leggazdagabb brit zenész új dala

Az New című szám a hat év után első, új dalokat tartalmazó Paul McCartney-szólólemez előfutára. Az ex-Beatle nem okoz meglepetést: a szám pont olyan, mintha egy megtalált Beatles-dal lenne.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk