MTI Gazdaság

Mától a Szervita teret is felújítják

Ma kezdődik az V. kerületi Szervita tér felújítása, amelynek során egyebek mellett díszkőburkolatot kap a tér, és kiépítik a templom díszvilágítását; a munkálatok augusztus végéig tartanak - közölte Belváros-Lipótváros Önkormányzata csütörtökön.

hvg.hu/MTI Itthon

Nem mond le a Belváros alpolgármestere, megszólalt az NFM

Nincsen összeférhetetlenség Rubovszky Csillának, a Belváros-Lipótváros alpolgármesterének önkormányzati és a tárcától kapott megbízatása között - írta közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). Korábban Juhász Péter, az Együtt képviselője közölte, Rubovszky Csilla ügyében azonnal intézkedni kéne az összeférhetetlenség miatt. Az alpolgármester az Indexnek azt mondta, nem kell lemondania, ezért nem is mond le.

MTI Gazdaság

ÁSZ: Rogán kerületének gazdálkodása rendben volt

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelentése szerint jogszerűek voltak az V. kerület önkormányzatának vagyonértékesítésekről hozott döntései 2009 és 2013 között. Az ÁSZ három kerület vagyongazdálkodásának értékelésével idén zárta le a fővárosi kerületek ellenőrzését.

MTI Itthon

Eljárás indult Juhász Péter ellen, aki közben feljelentést tett a belvárosi ingatlanügyek miatt

Az ügyészség rágalmazás miatt eljárást indított Juhász Péter, az Együtt társelnöke, V. kerületi önkormányzati képviselő ellen, aki mindeközben feljelentést tesz bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyon hátrányt okozó csalás gyanúja miatt Belváros-Lipótváros önkormányzatának ingatlaneladási gyakorlata miatt. Az V. kerületi önkormányzat szerint Juhász "nagy eséllyel indul, hogy 2015-ben ő legyen a rágalmazás miatt legtöbbször elítélt politikus".

Cs. B. Itthon

Kerékbilincsre cserélték a "mikuláscsomagot" a Belvárosban

Szívesebben alkalmazzák az V. kerületben a kerékbilincselést azoknak a járműveknek az esetében, amelyekre nem vesznek parkolójegyet, vagy az lejárt és autós nem vett újat. Ezt maga az önkormányzat ismerte el azzal együtt, amelyről a hvg.hu egy olvasója beszámolt egy közterület-felügyelő elmondása alapján: ha már el is készült a mikuláscsomag, inkább bilincselnek, a pótdíjat pedig törlik a rendszerből.

Csikász Brigitta Itthon

Magánnyomozók lesnek a parkolóőrökre

Szokatlan módon, magánnyomozókkal ellenőrizteti a XII. kerületi önkormányzat parkolási cége, a Fáber Kft. saját parkolási ellenőreit. A vezetők úgy vélik, ez a leghatékonyabb módja annak, hogy az ellenőr korrekt módon, a lehető legjobban végezze munkáját – magyarázták a hvg.hu megkeresésére. Egy másik kerületben, Belváros-Lipótvárosban nem költenek erre, ott a felettes vezetők figyelik beosztottjaikat.

hvg.hu Itthon

Titokzatos lakásba járogat Habony

A Belváros-Lipótváros egyik patinás, felújított épületében tűnik fel jóformán naponta Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó, a Magyar Narancs pedig megpróbálta kinyomozni, hogy milyen szálon kötődik az ingatlanhoz.

hvg.hu Ingatlan

Ilyen pofás lett a Ferenciek tere - galéria

Átadták a felújított Ferenciek terét. A térnek és környékének átépítése 2012 novemberében kezdődött, a 3,6 milliárd forintos beruházást az állam és az Európai Unió finanszírozta. A téren egyebek mellett kiváltották a korábbi Y-aluljárót, új zöldfelületeket hoztak létre és számos forgalmi rend változás lépett életbe.

hvg.hu Itthon

Megfulladhat, ha Lipótvárosban él?

A Kossuth tér lezárásával az ottani forgalom már Lipótváros kis utcáit terheli, így az ott lakóknak elviselhetetlen szmogban és zajban kell élniük, a káros anyagok koncentrációja – még a lakásokban is – nyolc-kilencszerese a megengedett értékhatárnak – írja a Lipótvárosunk civil kezdeményezés a hvg.hu korábbi cikkéhez fűzött levelében.

MTI Itthon

Schiffer is megverné Rogánt

Bár még tart az LMP-ben a következő választásokon induló egyéni jelöltek kiválasztása, a Magyar Nemzet értesülései szerint már eldőlt, hogy Schiffer András Budapest belvárosában méreti meg magát.

hvg.hu Gazdaság

Tanyafejlesztési pénzeket kapott a Belváros

Három és fél milliárd forintot osztanak szét idén a tanyafejlesztési program keretében. Az 529 pályázó közül a legtöbbet Budapest V. kerülete kapta. A belvárosi tanyaprogram összesen 226 millióból gazdálkodhat.

1 2
A címlapról ajánljuk