Gergely Zsófia Itthon

Megvan, melyik iskolában dugdossa a Klik a fideszes tanárt

Bár a Klik szabályosan eltitkolta, hol alkalmazzák – közpénzből – a diákok alapítványi pénzét felélő tanárt, sikerült megtalálnunk egy pesti iskolában. Napközis csoportot visz, úgyhogy megint gyerekek közt dolgozik, miközben az előző munkahelyén történtek miatt javában nyomoznak sikkasztás gyanújával.

Gergely Zsófia Itthon

Újra iskolában dolgozik a diákok pénzét lenyúló "fideszes tanár"

Újra egy iskolában alkalmazzák azt a tanárt, aki lenyúlta a gyerekek pénzét korábbi munkahelyén az iskolai alapítványból, ráadásul ennek egy részét végül nem is fizette vissza – tudta meg a hvg.hu. A diákokra szánt milliókat meglovasító tanár a belvárosi önkormányzatban a Fidesz által delegált bizottsági tag volt, de pár napja lemondott. Talán mert a sikkasztás miatt indult nyomozás hamarosan lezárul, a Klik viszont így is nemcsak felvette, de szabályosan titkolja, hol alkalmazzák – újra közpénzből – a tanárt.

Gergely Zsófia Itthon

Milliókat vett el, 1592 forintot hagyott meg a diákok pénzéből a „fideszes tanár úr”

Több mint 3,2 millió forint volt annál a „fideszes tanár úrnál”, akiről a hvg.hu írta meg, hogy jogszerűtlenül kezelhette az iskolai alapítvány vagyonát. Tavaly óta folyamatosan vette fel a diákokra szánt pénzt, míg végül alig egy pizza ára maradt a szervezet bankszámláján. Az iskolai alapítvány tiszta helyzetet teremtene, ezért a hvg.hu-nak rekonstruálták, hogyan bukott le végül az V. kerületi önkormányzat jogi bizottságában is tevékenykedő tanár.

Gergely Zsófia Itthon

Lenyúlta a gyerekek pénzét a "fideszes tanár úr" az iskolai alapítványból

Eltűnt egy V. kerületi általános iskola és gimnázium alapítványának pénze, amit a szülők adtak össze a gyerekeik táborozására, kirándulásra, tanulmányi jutalmakra – tudta meg a hvg.hu. Az alapítvány vagyonát kezelő tanár egyben a Fidesz–KDNP delegáltja a kerületi önkormányzatnál. Amikor kiderült, hogy lemerítette a számlát, gyorsan szabadságra ment, a kollégáival pedig aláírattak egy titoktartási nyilatkozatot, nehogy kitudódjon a pénz eltűnése – végül mégsem sikerült eltussolni az ügyet.

MTI Gazdaság

Mától a Szervita teret is felújítják

Ma kezdődik az V. kerületi Szervita tér felújítása, amelynek során egyebek mellett díszkőburkolatot kap a tér, és kiépítik a templom díszvilágítását; a munkálatok augusztus végéig tartanak - közölte Belváros-Lipótváros Önkormányzata csütörtökön.

hvg.hu/MTI Itthon

Nem mond le a Belváros alpolgármestere, megszólalt az NFM

Nincsen összeférhetetlenség Rubovszky Csillának, a Belváros-Lipótváros alpolgármesterének önkormányzati és a tárcától kapott megbízatása között - írta közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). Korábban Juhász Péter, az Együtt képviselője közölte, Rubovszky Csilla ügyében azonnal intézkedni kéne az összeférhetetlenség miatt. Az alpolgármester az Indexnek azt mondta, nem kell lemondania, ezért nem is mond le.

MTI Gazdaság

ÁSZ: Rogán kerületének gazdálkodása rendben volt

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelentése szerint jogszerűek voltak az V. kerület önkormányzatának vagyonértékesítésekről hozott döntései 2009 és 2013 között. Az ÁSZ három kerület vagyongazdálkodásának értékelésével idén zárta le a fővárosi kerületek ellenőrzését.

MTI Itthon

Eljárás indult Juhász Péter ellen, aki közben feljelentést tett a belvárosi ingatlanügyek miatt

Az ügyészség rágalmazás miatt eljárást indított Juhász Péter, az Együtt társelnöke, V. kerületi önkormányzati képviselő ellen, aki mindeközben feljelentést tesz bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyon hátrányt okozó csalás gyanúja miatt Belváros-Lipótváros önkormányzatának ingatlaneladási gyakorlata miatt. Az V. kerületi önkormányzat szerint Juhász "nagy eséllyel indul, hogy 2015-ben ő legyen a rágalmazás miatt legtöbbször elítélt politikus".

Cs. B. Itthon

Kerékbilincsre cserélték a "mikuláscsomagot" a Belvárosban

Szívesebben alkalmazzák az V. kerületben a kerékbilincselést azoknak a járműveknek az esetében, amelyekre nem vesznek parkolójegyet, vagy az lejárt és autós nem vett újat. Ezt maga az önkormányzat ismerte el azzal együtt, amelyről a hvg.hu egy olvasója beszámolt egy közterület-felügyelő elmondása alapján: ha már el is készült a mikuláscsomag, inkább bilincselnek, a pótdíjat pedig törlik a rendszerből.

Csikász Brigitta Itthon

Magánnyomozók lesnek a parkolóőrökre

Szokatlan módon, magánnyomozókkal ellenőrizteti a XII. kerületi önkormányzat parkolási cége, a Fáber Kft. saját parkolási ellenőreit. A vezetők úgy vélik, ez a leghatékonyabb módja annak, hogy az ellenőr korrekt módon, a lehető legjobban végezze munkáját – magyarázták a hvg.hu megkeresésére. Egy másik kerületben, Belváros-Lipótvárosban nem költenek erre, ott a felettes vezetők figyelik beosztottjaikat.

hvg.hu Itthon

Titokzatos lakásba járogat Habony

A Belváros-Lipótváros egyik patinás, felújított épületében tűnik fel jóformán naponta Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó, a Magyar Narancs pedig megpróbálta kinyomozni, hogy milyen szálon kötődik az ingatlanhoz.

1 2

A címlapról ajánljuk