hvg.hu Élet+Stílus

Bocuse d'Or - Lyon előtt 13 nappal

Széll Tamás séf és a magyar csapat január 24-én, a világdöntő első napján foglalja el a Bocuse d’Or versenykonyháját, ahol 5 óra 35 perc áll a rendelkezésükre, hogy bebizonyítsák, a magyar gasztronómia nemcsak Európa, de a világ élvonalába is tartozik.

hvg.hu Nagyítás

Győzelem és vereség a hét képein

Bár remekül szerepeltek kézis lányaink, az utolsó pillanatkban az ellenfél bizonyult jobbnak. Széll Tamás és csapata győzütt a nemzetközi szakácsversenyen, elkészült a Széll Kálmán tér, Kiss László nevét leszedték az uszodáról. A hét legfontosab képei.

Hercsel Adél Élet+Stílus

A kecsegén túl

A professzionális szintre fejlesztett szabadidős tevékenységekkel, teszem azt a gyeplabdával, a ping-ponggal vagy szánkózással ellentétben a főzés egy valódi szakma.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor lefőztük Európát

Egy nap, öt hír - amiről ma este beszélnek: Kiss László purgatórium-napot tartott; megnyerte a budapesti Bocuse D'Or szakácsversenyt Széll Tamás; kiderült, miért lett olyan a Széll Kálmán tér, amilyen lett; jártunk a határon és borzalmakat láttunk; megnéztük, mit okozhat a polgári törvénykönyv módosítása, és azt láttuk, hogy igen kellemetlen helyzetek állhatnak elő a csalódokon belül.

MTI Élet+Stílus

Ma főz a magyar csapat a Bocuse d'Oron

Széll Tamásék a 8-as boxban készíthetik el 5 óra 35 perc alatt a hónapok precíz tervezésével és finomításával kigyakorolt ételeiket. A másik kilenc konyhában Hollandia, Olaszország, Oroszország, Svájc, Horvátország, Franciaország, Belgium, Dánia és Svédország csapata főz.

hvg.hu Gasztro

Mutatjuk, kik közül kerül ki a világ legjobb séfjeinek magyar kihívója

A világ legrangosabb gasztronómiai versenye, a Bocuse d'Or európai döntőjét Budapesten rendezik meg május 10-11-én a SIRHA Budapest nemzetközi vendéglátó-és élelmiszer-ipari szakkiállítás keretében. Hogy ki képviseli a házigazda Magyarországot, az csütörtökön késő délután derül ki.

hvg.hu Gasztro

Bocuse d'Or – a magyar döntő előtt

A Bocuse d’Or magyarországi selejtezőjéből továbbjutott hat versenyző megkezdte felkészülését a február 18-án megrendezendő döntőre, amelyen eldől, ki képviseli majd hazánkat májusban az európai mezőnyben. A január 15-én tartott eligazításon megismerhették a versenyszabályzatot, megkapták a szükséges alapfelszerelést. A napokban az is kiderült, hogy a budapesti európai döntőn Magyarország a második napon versenyez.

MTI/hvg.hu Gasztro

Jövőre Budapesten a Bocuse d'Or - villáminterjú

A világ legrangosabb gasztronómiai versenye, a Bocuse d'Or európai döntőjét Budapesten rendezik meg 2016. május 10 -11-én a SIRHA Budapest nemzetközi vendéglátó-és élelmiszeripari szakkiállitás keretében. A felkészülés már most megkezdődik, tájékoztatták a szervezők a sajtó képviselőit hétfőn délelőtt a New York kávéházban. Az eseményen Jerome Bocuse, a versenyalapító Paul Bocuse fia is részt vett, és válaszolt munkatársunk kérdésére.

hvg.hu Gasztro

Nagy kiállítás - beszédes számok

Több mint 3 000 kiállító, 190 000 szakmai látogató, köztük csaknem 20 000 séf, 725 innováció bemutatása – impozáns számokkal zárt idén a Bocuse d’Or döntőnek is helyszínt adó SIRHA szakkiállítás Lyonban. A látványos magyar standon és VIP szektorban több tízezren ismerkedtek meg a minőségi alapanyagokkal, a magyar gasztronómiával, vendéglátással, amiről Jérôme Bocuse és Olivier Ginon, a szakkiállítást szervező GL-Events elnöke is elismeréssel nyilatkozott.

Csíki Sándor Gasztro

A pisztráng és a gyöngytyúk világkarrierje

A nagy érdeklődéssel kísért Bocuse d’Or szakácsverseny idei lyoni döntőjének két kötelezően előírt alapanyaga a hideg, oxigénben gazdag patakok királya, a barna pisztráng, és a francia minőséget jelképező Label Rouge szülőhelyéről, az erdős Landes vidékéről származó, szabadtartású gyöngytyúk volt.

hvg.hu Gasztro

Magyar tál Gömböccel

„Hihetetlen!” – így kommentálták a műsorvezetők a magyar hústál bemutatását szerda délután a Bocuse d'Or versenyen. A versenymunka kulcsmotívuma a Gömböc volt. S ez igenis begurult a legemlékezetesebb tálak közé.

1 2
A címlapról ajánljuk