Molnár Andor Élet+Stílus

Csirke trikolórban - recept

Ha létezik borok királya, meg királynők bora, akkor miért ne létezhetne a „baromfik királynője” is - gondolhatta Brillat-Savarin, amikor ezzel a jelzővel illette a bresse-i csirkéket.

hvg.hu Élet+Stílus

Széll Tamás köszöni, ennyi volt számára a Bocuse d'Or

Felhagy a versenyzéssel, és saját bisztrójára összpontosít mostantól Széll Tamás. A magyar séf, aki negyedik lett és különdíjat kapott a világ egyik legrangosabb szakácsversenyének, a Bocuse d’Ornak a világdöntőjében, a Pénzcentrumnak adott interjúban arról is beszélt: nem szereti azt hallani, hogy Magyarország felkerült a világ gasztrotérképére.

-gy- Élet+Stílus

"Ez nagyon nagy siker" - díjat kaptak a magyarok a Bocuse d'Or-on

"Léptünk egyet a ranglétrán a magyar gasztronómiában, még okosabbak leszünk, még jobban fejlődünk" - mondta a magyar csapat egyik tagja, miután a negyedik helyet szerezték meg a lyoni Bocuse d'Or 2017 szakácsversenyen. Az örökös másodiknak tűnő Egyesült Államok nyerte az aranyérmet. Széll Tamásék a legjobb csirkés fogás díját elhozhatták, és a legjobb plakát díja is megint a magyaroké.

hvg.hu Élet+Stílus

Bocuse d'Or - a világ élvonalában a magyar csapat

A Bocuse d’Or nemzetközi séfverseny lyoni döntőjének első versenynapján került a zsűri elé a magyar csapat tálon felszolgált húsétele és a tányéron prezentált vegán fogás. A Széll Tamás vezette csapatnak sikerült mindent a tervek szerint végrehajtania, bizakodva várják szerdai eredményhirdetést.

hvg.hu Élet+Stílus

Bocuse d'Or - a stopper leállt

Befejeződött a 30. Bocuse d'Or első versenynapja. Széll Tamásék megvívták csatájukat a legnagyobb ellenféllel, az idővel. S még a végére is jutott egy mosoly.

hvg.hu Élet+Stílus

Bocuse d'Or kisokos

A világ gasztronautái a konyhaboxokon innen s túl ezekben az órákban Lyonban gyülekeznek. A 30. Bocuse d'Or első napján, kedden a 12-es versenyállásban Széll Tamás séf és Szabó Kevin commis. Eredményhirdetés szerdán este 6 óra körül várható.

hvg.hu Élet+Stílus

Bocuse d'Or - Lyon előtt 13 nappal

Széll Tamás séf és a magyar csapat január 24-én, a világdöntő első napján foglalja el a Bocuse d’Or versenykonyháját, ahol 5 óra 35 perc áll a rendelkezésükre, hogy bebizonyítsák, a magyar gasztronómia nemcsak Európa, de a világ élvonalába is tartozik.

hvg.hu Nagyítás

Győzelem és vereség a hét képein

Bár remekül szerepeltek kézis lányaink, az utolsó pillanatkban az ellenfél bizonyult jobbnak. Széll Tamás és csapata győzütt a nemzetközi szakácsversenyen, elkészült a Széll Kálmán tér, Kiss László nevét leszedték az uszodáról. A hét legfontosab képei.

Hercsel Adél Élet+Stílus

A kecsegén túl

A professzionális szintre fejlesztett szabadidős tevékenységekkel, teszem azt a gyeplabdával, a ping-ponggal vagy szánkózással ellentétben a főzés egy valódi szakma.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor lefőztük Európát

Egy nap, öt hír - amiről ma este beszélnek: Kiss László purgatórium-napot tartott; megnyerte a budapesti Bocuse D'Or szakácsversenyt Széll Tamás; kiderült, miért lett olyan a Széll Kálmán tér, amilyen lett; jártunk a határon és borzalmakat láttunk; megnéztük, mit okozhat a polgári törvénykönyv módosítása, és azt láttuk, hogy igen kellemetlen helyzetek állhatnak elő a csalódokon belül.

MTI Élet+Stílus

Ma főz a magyar csapat a Bocuse d'Oron

Széll Tamásék a 8-as boxban készíthetik el 5 óra 35 perc alatt a hónapok precíz tervezésével és finomításával kigyakorolt ételeiket. A másik kilenc konyhában Hollandia, Olaszország, Oroszország, Svájc, Horvátország, Franciaország, Belgium, Dánia és Svédország csapata főz.

1 2

A címlapról ajánljuk