MTI Vállalkozás

"Az Ubert úgysem lehet megállítani"

London polgármestere nyilatkozatával "legalizálta" az Ubert. "A változás elkerülhetetlen, a legjobb amit az ember tehet, hogy megtanul élni vele" – mondta Boris Johnson egy startupokat támogató rendezvényen. Annak tudatában engedélyezték az Uber működését, hogy nagyon meg fogja keseríteni a hagyományos taxiipar életét - tette hozzá.

MTI Világ

Megérné Londonnak az EU otthagyása

Jól járna anyagilag a brit főváros azzal, ha a britek kilépnének az unióból – minderről egy tanulmányban esik szó, amit jövő héten mutatnak be. A londoni polgármester szerint a brit kormányfőnek keményebben kellene tárgyalnia az EU-val, mert ha szakításra kerül a sor, azon kívül is van élet.

hvg.hu Gazdaság

Mindenkit inkább a saját gazdagodása érdekel

Boris Johnson londoni polgármestert megkérdezte egy újságíró, hogy szerinte mi is a davosi Világgazdasági Fórum legnagyobb témája. A polgármester szerint míg mindenki azt mondja, hogy csakis az egyenlőtlenségre tud gondolni, addig igazából a legtöbben arra gondolnak, hogy az újjáéledő gazdasággal jobban megy nekik, mint tavaly.

MTI Karrier

Londoni munka: szigorítana a polgármester

Befolyásos brit politikusok keddi nyilatkozatai szerint évekre meg kellene vonni az Európai Unió közép- és kelet-európai tagállamaiból érkező munkavállalók szociális juttatásait.

MTI Gazdaság

Kínai befektetőket keres a londoni polgármester

Minden jel szerint nagyobb szerepet kaphatnak a kínai vállalatok London építésében - erre utalnak azok a kínai híradások és nyilatkozatok, amelyek Boris Johnson, London polgármesterének és üzleti delegációjának vasárnap kezdődött szűk egy hetes kínai látogatásával kapcsolatosak.

hvg.hu Világ

Kiutálják a toryk a meleg képviselőjüket

A jelek szerint nem indulhat Nagy-Britanniában egy politikus a 2015-ben tartandó választásokon, mert vállalta, hogy meleg. Crispin Blunt-nak 1997 óta biztos helye van a brit konzervatív pártban, ám amióta felfedte szexuális orientációját, több párttársa is megválna tőle.

hvg.hu Plázs

Biciklizzen a város felett

London háztetői felett épülnek a kerékpár utak. Nem csak a bicikliseknek fenntartott aszfaltsávokat, hanem akár a metrót is kiválthatják.

hvg.hu Világ

"Kötélcsúszdán fennakadt seggfej" nyerte a londoni olimpiát

Viccesen néz ki, nyilatkozataival gyakran megsért másokat, botrányok szegélyezik a karrierjét, mégis Nagy-Britannia egyik legnépszerűbb politikusa Boris Johnson, London polgármestere. Az olimpia sikere pedig közelebb hozhatja a miniszterelnöki székhez is.

hvg.hu Világ

Teljes a káosz Londonban az olimpia miatt

Közlekedési káosz alakult ki Londonban, a rosszul kialakított "olimpiai sávok" miatt ugyanis még a helyiek is teljesen megkavarodtak. A sportolók buszai teljesen elvesztek a dugóban.

MTI Sport

"London készen áll az olimpia megrendezésére"

London kevesebb mint 300 nappal a rajt előtt készen áll a jövő évi olimpia megrendezésére - jelentette ki Boris Johnson főpolgármester azon a fogadáson, amelyen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság koordinációs bizottságának tagjait látta vendégül szerdán este.

1 2
A címlapról ajánljuk
Utánanéztük Lázár János számainak - valami nagyon nem stimmel

Utánanéztük Lázár János számainak - valami nagyon nem stimmel

Elég csöppet utána számolni, és kiderül, hogy annak a gazdasági sikerpropagandának, amit Lázár János legutóbb csütörtökön előadott, vannak ám igen gyenge pontjai. Ez önmagában is nagy gond, de ha a kormány tagjai el is hiszik azt, amit saját maguk kozmetikáznak, ott a következmények még súlyosabbak lehetnek.