hvg.hu Autó

A lapos gumi nagyon nem jó gumi - tudja meg, miért

A gumiabroncsokban lévő nyomás ellenőrzése tipikusan azon feladatok közé tartozik, amire nem fordít kellő figyelmet a legtöbb autós. Pedig az előírnál jelentősen – 0,75 barral – laposabb abroncs már komoly baleseti forrás.

hvg.hu Autó

Ezek a legjobb téligumik idén

Kétféle méretben tesztelték a felhozatalt az osztrák szakemberek, melynek eredményeként bebizonyosodott, hogy a nagynevű márkák között is lehet jelentős az eltérés, de összességében még mindig jobb teljesítményt nyújtanak a termékeik, mint az olcsóbb kategóriájú gumiabroncsok.

hvg.hu Vállalkozás

Ontjuk magunkból a gumikat, ez nagyon sokba kerül nekünk

Hatalmas összeggel happolja el a szlovákok elől az Orbán-kormány az indiai gumigyárat, az Apollo Tyrest, pedig pár éve még megfúrta az idetelepülésüket. Ez lesz a negyedik gumiüzem nálunk, és a világban futó autók, tehergépkocsik közül százból kettőn itt gyártott gumi lesz. Ön adna egy munkahelyért 30 millió forintot?

MTI Gazdaság

Orbán tett egy kis kitérőt a Bridgestone gyárba

Míg a tatabányai Bridgestone gyár alapkőletétele a jövő megteremtéséről, addig az árvíz elleni védekezés az eddigi eredmények megőrzéséről szól – mondta Orbán Viktor a gumiabroncsgyár bővítése alkalmából rendezett ünnepségen.

MTI Vállalkozás

A Bridgestone tenyerébe csaptak Orbánék

Stratégiai megállapodást írt alá a kormány pénteken a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.-vel, amely június 7-én teszi le új gyártócsarnokának alapkövét a tatabányai ipari parkban Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében.

hvg.hu Autó

Narancsból lesz a jövő gumija

A tapadás mellett a gumiipar számára egyre fontosabbá vált az alacsonyabb fogyasztást eredményező kisebb gördülési ellenállású zöldabroncsok fejlesztése, és ha bejönnek felfújást nem igénylő a méhsejtszerű kerekek, akkor a durrdefektektől sem kell többé tartanunk.

hvg.hu Autó

Ha itt a nyári gumi ideje

Mennyit bír ki egy-egy garnitúra nyári gumi? Hogyan vezessünk, hogy később kopjon el az abroncsunk? Miért fontos a guminyomás? Mire számíthatunk, ha a nyári szezonban is fennhagyjuk a téli gumiszettet? Hasznos tanácsok gumicsere előtt.

1 2

A címlapról ajánljuk