hvg.hu Itthon

Dohánymutyi: Brüsszel fellépni készül Magyarország ellen

Tavasz óta egyeztet a magyar kormánnyal az Európai Bizottság a dohánykereskedelem mutyigyanús szabályozásáról, de nem tűnik úgy, hogy Brüsszelt meggyőztük: hamarosan kötelezettségszegési eljárás indulhat Magyarország ellen – értesült az Index. Az eljárás vége tetemes bírság vagy bírósági ügy lehet. Az ügyben illetékes uniós biztos szerint az EU-n belül sehol sem ilyen feltűnő, hogy a kormány a csókosainak kedvez. A kormány közleménye szerint nem helyes, hogy a biztos a gazdasági nyomásgyakorlás eszközeként nyilvánult meg.

MTI Vállalkozás

Beérett a trafikrendszer: 180 munkást bocsát el a B.A.T.

A British American Tobacco 2008-ban még évi közel 7 milliárd szál cigarettát értékesített Magyarországon, idén már csak 3 milliárd szálat. A leépítés állítólag nem érinti a Pécsi Dohánygyárat. "Az átszervezés a piaci kereslet csökkenése és az új kereskedelmi rendszer miatt elkerülhetetlen volt" – indokolt a cég.

MTI Vállalkozás

Nőtt a British American Tobacco első féléves profitja

A British American Tobacco 2,74 milliárd fontos üzleti eredményt jelentett az első félévről szerdán, 2 százalékkal többet az egy évvel korábbi 2,691 milliárdnál. A dohányipari csoport világpiaci részesedésben második a Philip Morris International mögött.


A címlapról ajánljuk