hvg.hu Itthon

Budafoki fideszes: Meg kell szabadulni a Fidesz sötét oldalától

Sebes Gábor fideszes önkormányzati képviselő a választás másnapján írt véleményt arról, "Rogán Antal, Semjén Zsolt és Kósa Lajos annyira ostobának és kapzsinak bizonyultak, hogy nincs helyük az ország vezetésében". Most interjút is adott erről.

hvg.hu Itthon

„És ha gyerekek látják meg a sírban elgurult fejet?”

Egy szabadon tátongó sírhelyben fekvő holtestek látványa sokkolta olvasónkat a budafoki temetőben. Hiába szólt, azzal hessegették el, hogy tudnak róla, hetekkel később mégis ugyanúgy hevertek a tetemek. Megkerestük az önkormányzati fenntartót, lett is ideiglenes körbekordonozás, viszont arra hivatkoznak, hogy akinek intézkedni kellene, „betemetésre került”.

MTI Tech

Több ezer éves település maradványaira bukkantak Budafokon

Kora bronzkori település maradványai kerültek napvilágra Budafokon a Budapest komplex integrált szennyvízelvezetése (BKISZ) elnevezésű projekt keretében zajló csatornaépítés során, a munkagödörben őskori kerámia- és állatcsontok töredékeire, illetve faszenes, égett földrétegre leltek, valamint egy leégett ház omladékának maradványait is feltárták.

MTI Gazdaság

Új piac épül a XXII. kerület közepén

Megkezdődött az új piac építése a főváros XXII. kerületének központjában szerdán. A jelenlegi bódés kialakítás helyett fedett csarnok épül, a régi piac már nem felelt meg a műszaki követelményeknek.

hvg.hu Gasztro

Múzeumok éjszakája - palackozott történelem

Csak Budapesten 120 helyszínen várják az érdeklődőket június 21-én a Múzeumok Éjszakáján. A programokhoz szinte mindenütt kapcsolódik egy kis stílusos evés-ivás. Ám vannak helyek, ahol főszerepet kap a "folyékony történelem".

Ember Zoltán Én és a Cégem

Lehet jó csoki nélkül élni, csak nem érdemes

Erős kakaóillat lengi körül a Rózsavölgyi csokoládé műhelyét a Soroksári úton. A frissen pörkölt kakaóbabnak van ilyen szaga. Ez jót jelez, hiszen innen (is) lehet tudni, hogy a kis családi vállalkozás valódi csokoládét készít, valódi kakaóbabból. Bepillantottunk a műhelyükbe, ahol a bonbonok, táblák, szobrok, forró csokoládék, drazsék és még sok minden más készül.

1 2

A címlapról ajánljuk