MTI Sport

Máris rekord született a Budapest Maratonon

Több mint 21 ezren neveztek be előzetesen a szombati Budapest Maraton versenyszámaira, közülük várhatóan 4 ezren érnek majd célba a klasszikus, 42 kilométeres távon. Ennyi előzetes nevezés még sosem érkezett.

MTI Sport

Fotók: rekordot döntöttek a futók a Budapest Maratonon

Az indulók, a maratonisták és a külföldi futók létszámát tekintve is rekord született a vasárnap rendezett 28. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon, amelyen a férfiaknál Józsa Gábor, a nőknél pedig Juhász-Staicu Simona ünnepelhetett magyar bajnoki címet.

MTI Hírek

Ezen a hétvégén sem lehet majd közlekedni Budapesten

A Budapest Maraton és az Egészség Hídja elnevezésű rendezvény miatt vasárnap szinte egész nap jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani a fővárosban - közölte a Budapesti Közlekedési Központ és a maraton szervezője pénteken.

hvg.hu Plázs

Varga Mihályt a maratonban is gátolja az IMF

Október 13-án rendezik meg a hagyományos Budapest maratont, amelyen idén politikusok, színészek, zenészek és gyerekek is részt vesznek majd. A cél, hogy 4 ezer futó célba érjen 42,195 km megtétele után.

Nagyítás

A legnagyobb öröm? Amikor célba érek! - Nagyítás-fotógaléria

A legenda szerint holtan rogyott össze az a görög katona, aki Marathónból Athénba futott, hogy a perzsa seregek közeledtére figyelmeztesse a várost. Az általa megtett 42 kilométer ma is a kitartás és az emberfeletti teljesítmény szimbóluma. A budapesti maratont lefutókat kérdeztük, mi jelent nekik örömöt a futás közben.

MTI Kult

Váltóban színészek is lefutják a Budapest Maratont

Öt színház és egy színházi szakírókból álló csapat képviselteti magát a vasárnapi 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztiválon, amelyen ötfős váltóban futják a művészek a 42 kilométeres maratoni távot.


A címlapról ajánljuk