hvg.hu Gazdaság

És akkor 3,5 millióan tengődtek Magyarországon

Élesítette az atomfegyvert Magyarországgal szemben az EU. A lakosság harmada még mindig a létminimum alatt él, a gáz ára nálunk drágult a legjobban. Hatcsillagos szálloda lesz Etyeken, a mezőkövesdi foci pedig szárnyal. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

MTI / Inforádió Gazdaság

Megjött az első kínai tehervonat. De minek?

Szalag, taps, zászlólengetés is volt a csepeli Szabadkikötőben az első kínai teherszállító vonat megérkezésekor. A kormány és a kínaiak reménye szerint ez egy fellendülő kapcsolat kezdete.

hvg.hu Gazdaság

Kína nagyon aggódik a Budapest-Belgrád vasútvonal miatt

A magyar kormány gyors együttműködése sem vitte előre a Budapest - Belgrád vasútvonal miatti kötelezettségszegési eljárást, ami miatt a befektető kínai fél magyarázatot követel. A Magyar Nemzet birtokába került külügyminisztériumi dokumentumból kiderül: Magyarország Kína beavatkozását javasolja az ügybe.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Ráöntené a pénzét régiónkra Kína

Közép- és kelet-európai befektetési alapot hoztak létre, a magyar kormánnyal a napokban alapítottak közös vasúttársaságot a Budapest-Belgrád vonal felújítására. A vasúti projekthez óriási hitelt folyósítanak.

hvg.hu Gazdaság

Kötelezettségszegési eljárás lehet a Budapest–Belgrád-vasútvonal fejlesztéséből

Akár kötelezettségszegési eljárást is indíthat az Európai Bizottság a Budapest–Belgrád-vasútvonal fejlesztése miatt – állítja a Magyar Nemzet. A lap szerint a testület azért kezdte meg az eljárás előkészítését, mert erősen vitatható, hogy megtérül-e az 550 milliárd forintosra becsült beruházás, és gondok lehetnek a finanszírozási modellel is.

MTI Gazdaság

Egyre közelebbi cél a Budapest-Belgrád vasútvonal

Három előkészítési munka kezdődik meg a Budapest és Belgrád közötti vasútvonal korszerűsítésének ügyében miután a magyar, a szerb és a kínai fél szerdán Belgrádban aláírta az erre vonatkozó együttműködési tervet.

MTI Gazdaság

Csinos kis összegbe kerül a Budapest-Belgrád vasútvonal

Megkezdődtek a tárgyalások pénteken Budapesten a kínai Nemzeti Fejlesztési és Reform Bizottság, valamint a magyar kormány között a Budapest-Belgrád vasútvonal kínai közreműködéssel történő felújításáról. A beruházás költsége a becslések szerint 2,89 milliárd dollár lesz - közölte Szijjártó Péter.

MTI Gazdaság

Kínaiak szállnak be a Budapest-Belgrád vonal felújításába

A Budapest-Belgrád vasútvonal korszerűsítése érdekében kezdődik együttműködés Kína, Magyarország és Szerbia között - erről állapodott meg hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök Li Ko-csiang kínai és Ivica Dacic szerb kormányfővel, akikkel kétoldalú megbeszéléseket folytatott a Bukarestben zajló Kelet-Közép-Európa (KKE)-Kína csúcstalálkozón.

MTI Gazdaság

160-nal száguldhatnánk Belgrádba

A Budapest-Belgrád vasútvonal felújításáról írt alá szándéknyilatkozatot a MÁV és a szerb vasúttársaság vezetője pénteken, Belgrádban - közölte a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárságának sajtófőnöke.

MTI Gazdaság

Kétvágányányúvá tennék a vasutat Belgrád és Budapest között

Március végéig létrehozzák azt a magyar-szerb munkacsoportot, amely a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítását készíti elő. A körülbelül 350 kilométeres vasútvonalból 160 kilométernyi van Magyarországon és 190 kilométernyi Szerbiában. A vonalvezetés nem változna, de a mostani egyvágányú helyett kétvágányú lesz a pálya. A magyar szakasz átlagos életkora csaknem ötven év.


A címlapról ajánljuk