G. M. Itthon

A volt német államfő 1956-ot idézve olvasott be Orbán illiberális álmának

Kifejezetten politikai beszédet tartott Joachim Gauck volt német köztársasági elnök Budapesten, amikor átvette a CEU Nyílt Társadalom díját. Szerinte a magyarok liberalizmusának és demokrácia iránti elkötelezettségének volt példája 1956 és 1989, valamint a liberális demokrácia egyedüli rendszerként tud megoldást ajánlani a jövő számára.

Joó Hajnalka Itthon

Lovász László: Ennél kicsit intelligensebb támadást vártam

A Magyar Tudományos Akadémia mint szervezet ne foglaljon állást a közállapotokat érintő ügyekben, magát a tagságot azonban kifejezetten vitára biztatja az MTA újraválasztott elnöke. Lovász László nem érzi, hogy a CEU melletti kiállása miatt büntetésbe került volna az Akadémia, szerinte az egyetem működése körüli bizonytalanság viszont sokat ártott Magyarország tudományos vonzerejének. Lovász a külföldre távozott magyar kutatók visszacsábításának feltételeiről is beszélt a hvg.hu-nak.

hvg.hu Itthon

Gulyás Gergely: Kizárt, hogy egy fideszes politikus is ott legyen a Pride-on

A Fidesz alelnöke szerint hiába sikeres a pártja, mégsem elég vonzó a fiataloknak, és ezen változtatni kell. Gulyás Gergely a Magyar Időknek adott interjúban beszélt arról is, hogy Németh Szilárd „teleszülős” nyilatkozata „stílusvitát” váltott ki, bár tartalmilag egyetért vele. A politikus az is közölte, hogy az idei Pride helyszínét messziről elkerüli majd.

Windisch Judit Itthon

McDaniel-menü: Lázár János dupla félrevezetéssel szereti

A CEU elleni harcban a McDaniel College budapesti kampusza lett a kormányzati bezzegegyetem. Lázár János szerint a liberalizmusát büszkén hirdető intézmény a bizonyíték arra, hogy meg lehet felelni az új törvény előírásainak. Kis utánajárás után kiderült, a hivatkozott egyetem csak akkor tudja teljesíteni az elvárásokat, ha a magyar kormány pár kedves washingtoni mondatot hivatalos megállapodásnak vesz. A jelek szerint addig működhet, amíg Lázárnak kell egy bezzegintézmény.

hvg.hu Itthon

Orbánék lobbistája meglepően magyarázza a CEU-botrányt

A CEU ügye nem terhelte meg a magyar–amerikai kapcsolatokat, csak az Obama-adminisztrációból hátramaradt hivatalnokok reagálták túl – mondta a Magyar Időknek adott interjújában Connie Mack volt kongresszusi képviselő, a magyar kormány washingtoni lobbistája.

hvg.hu Itthon

Kormányinfó 90: Lázár nem ülne le kávézni Sorossal

Taigetosz-törvény, dőzsölő budavári gondnok, kitartó CEU, Mandiner-tulajdonosváltás, lebomló lakótelepek - ma aztán nem nagyon lennénk a Lázár-Kovács duó helyében. A Kormányinfón előre láthatóan az ATV-től a Breuer Pressig mindenki izzasztani fogja a kormány reprezentánsait. Kivéve azokat, akik nem.

1 2 3 4 5 6 7
24
A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával