Bicsérdi Ádám Kult

Törőcsik Mari: "Ha ez a kurva kezem nem fájna, virágoznék, mint a bazsarózsa!"

Ha valaki évtizedek múltán szeretné tudni, milyen volt kiemelkedő művésznek lenni a XX. és a XXI. század Magyarországán, akkor ezt a könyvet kell elolvasnia. Törőcsik Mari kötélnek állt, és Bérczes Lászlónak szinte a teljes életét elmesélte egy könyv kedvéért. Sörözés és kertben üldögélés közben olyan nevek és sztorik röpködnek, hogy szinte mindegyik külön kötetet érdemelne. Nem túlzás: ez a könyv az örökkévalóságnak készült.

hvg.hu Kult

Cannes-i filmsikerek premier előtt az első Európai Art Mozi Napon

Október 9-én 34 ország több mint ezer művészmozijában szerveznek filmes eseményeket az I. Európai Art Mozi Nap keretében. A nemzetközi kezdeményezéshez a magyar művészmozik is csatlakoznak, a hazai program három friss, díjnyertes európai filmre fókuszál.

hvg.hu Nagyítás

Tüntetés, autóverseny és tésztahíd a hét képein

Tüntettek a tejtermelők, buldózerrel mentek neki a menekülttábornak, avar síremléket mutattak be Kecskeméten, hazatértek a Gripenek, Obama az atomtámadás évfordulója alkalmából látogatott Hirosimába, majdnem 456 kilogrammot bírt a tésztahíd - képes összeállításunk a hét fontosabb eseményeiből.

Szalkai Réka Kult

A szex, a nyomor és a korrupció uralta a cannes-i filmfesztivált

Az elmúlt évek legjobb versenye volt idén Cannes-ban, de a Nemes Jeles Lászlót is magában foglaló zsűri döntései nagy felháborodást keltettek. A két legfontosabb díjat a legfiatalabb (27) és a legidősebb (80) rendező vitte el, de Jarmusch, Verhoeven és Almodóvar is odatette magát – és még egy magyar díj is becsúszott. Beszámolónk Cannes-ból.

hvg.hu/MTI Kult

Döbbenet fogadta Nemes Jelesék döntését Cannes-ban

A filmfesztivál díjkiosztóját követő sajtótájékoztatón az újságírók huhogással fogadták a kilenctagú zsűrit, amely nagyon meglepő, a vetítések után kifújolt filmeket is díjazott.

Túry Gergely - képszerkesztés Nagyítás

Cannes-i fesztivál feketén-fehéren

Cannes-i Kongresszusi és Fesztiválpalota vörös szőnyege 69. alkalommal népesedett be a 2016. május 11. és 22. között tartott filmfesztivál kapcsán. S míg az esti tudósítások a kameráknak pózoló filmcsillagok hamiskás világát tárta elénk, mi inkább távolságtartóan a gesztusok és pózok mögé szerettünk volna látni. Elhagyva a pompát és a színes csillogást. Nézzen mögé ön is! Feketén-fehéren, a pillanatokon keresztül.

MTI Kult

Iggy Pop Cannes-ban: "Úristen, a kor terméke vagyok"

Iggy Pop amerikai rocksztár Jim Jarmusch dokumentumfilmjének főszereplőjeként érkezett csütörtökön a 69. cannes-i fesztiválra, ahol versenyen kívül éjfélkor mutatják be a Gimme Danger című filmet.

Kult

Ismét Cannes-ban a Szerelem

Negyvenöt évvel a cannes-i nemzetközi premier után vasárnap este újra bemutatták Makk Károly Szerelem című alkotását a 69. cannes-i fesztiválon, a nagy klasszikusok felújított változatát bemutató Cannes Classics elnevezésű programban.

hvg.hu Kult

Nézzen bele Jim Jarmusch új filmjébe

Az indie-kedvenc rendező két filmmel is ott lesz idén Cannes-ban, a Paterson a versenyprogramban kapott helyet – ebből jött most ki három részlet.

1 2 3 4 5 6
A címlapról ajánljuk