MTI Világ

Nem találtak bizonyítékot Neruda megmérgezésére

Nem találtak perdöntő bizonyítékot az idegenkezűségre a Pablo Neruda Nobel-díjas chilei költő halálának körülményeit vizsgáló spanyol kutatók – derült ki a szakemberek előzetes jelentéséből.

hvg.hu Gazdaság

Ködből főznek sört a sivatag közepén

Ha sörfőzésről van szó, az ember nem ismer lehetetlent - így lehetnek ezzel az Atacama-sivatag lakói is, akik a világ egyik legszárazabb helyén laknak. A chileiek az arrafelé ritkaságnak számító ködből nyerik a sörhöz nélkülözhetetlen vizet és a sörfőzők elmondása szerint ez az eljárás adja söreik különleges ízért. Beszámolók szerint a köd-sör íze a skót világos sörökhez hasonló.

MTI Világ

Durva madárhalál Chile partjainál

Körülbelül 1300 madár tetemét mosta partra a tenger Chile déli részén. Az állatvédelmi hatóságokat azonnal értesítették Lenga város lakói. A viharmadarak családjába tartozó állatok halászhálóba gabalyodva fulladtak meg, vagy madárinfluenzában pusztultak el – közölte az SAG állatvédelmi szolgálat helyi idő szerint hétfőn.

MTI/hvg.hu Tech

Fotók: Sose figyeltek meg még ilyesmit az űrben

A Földtől 50 millió fényévnyire történő csillagászati eseményt sikerült megfigyelni a chilei Atacama-sivatagból. Először sikerült megfigyelni egy úgynevezett gömbhalmaz születését. A születőben lévő gömbhalmaz óriási sűrűségű, gigantikus tömegű molekuláris gázfelhő, amelyben jelenleg nincsenek csillagok.

MTI Világ

Ünnepi ceremónián köszöntötték az első marihuánaültetvényt Chilében

Latin-Amerikában elsőként Chilében termesztenek gyógyászati célokra marihuánát. Rákos betegek fájdalmait akarják enyhíteni az elültetett növényekből nyert olajjal. A szert kétszáz rákbeteg kapja, őket egy fővárosi hatóság és az orvosi célú marihuána legalizálása mellett kiálló Daya Alapítvány választja majd ki.

1 2 3 4 5 6 7
14

A címlapról ajánljuk