MTI Világ

Öngyilkos lett Pinochet szuperkéme

Öngyilkos lett Augusto Pinochet egykori chilei diktátor börtönre ítélt hírszerző főnöke, mert egy másik büntetés-végrehajtási intézménybe akarták átköltöztetni - közölte vasárnap az ügyvédje.

Nagy Barnabás / Amnesty International Vélemény

40 éve történt a Pinochet-puccs

40 évvel ezelőtt, 1973. szeptember 11-én vette át a hatalmat Chilében Augusto Pinochet, Dél-Amerika egyik legvéresebb kezű diktátora. Rémuralmára az Amnesty International összeállításával emlékezünk.

MTI Világ

Pedofília miatt körözték az Andokban megtalált férfit

Hónapok óta keresték kiskorú sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmény miatt azt az uruguayi férfit, aki vasárnap került elő négy hónapi éhezés után az Andok argentin részén. A chilei államügyészség hétfőn bejelentette, hogy Raúl Fernando Gomez Circunegui Chiléből menekült el, ahol nyolcéves unokaöccsével szemben elkövetett szexuális bűncselekmény miatt keresik.

MTI Világ

Újranyílik a magyar nagykövetség Chile fővárosában

A kormány döntése alapján újranyitják a 2009-ben bezárt Santiago de Chile-i magyar nagykövetséget, a külképviselet akár már az idén megkezdheti tevékenységét - közölte a Külügyminisztérium szerdán az MTI-vel.

MTI Világ

Génteszttel azonosítottak egy 37 éve elrabolt gyereket

Az argentin katonaság chilei menekültek gyermekeként rabolta el harminchét éve azt a férfit, akinek most az Abuelas de Plaza de Mayo nevű emberi jogi szervezet kiderítette a személyazonosságát. A férfi identitására génteszttel derült fényt - közölte a szervezet szerdán Buenos Airesben.

hvg.hu Gasztro

Hova megy a magyar meggy?

Ilyen is van: meggy- és cseresznyetanácskozás. Számos szakember gyűlt össze az Állami Gyümölcstermesztési Kutatóintézet kísérleti telepén. Szakértettek, mérlegeltek, emlékeztek, kóstoltak minap az Elvira majorban.

MTI Világ

Neruda halála: újabb bizonyíték merülhetett fel

Új bizonyíték merülhetett fel Pablo Neruda halálával kapcsolatban: egy orvos, aki a Nobel-díjas chilei költővel volt halálakor, azt állítja, egy másik doktor is jelen volt. A leírás az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség, a CIA egy állítólagos ügynökére is illik.

MTI Világ

Holtan találták a csecsemőgyilkos chilei szektavezért

Holtan találták meg szerdán Peruban annak a chilei szektának a vezetőjét, amely állítólag elevenen égetett el egy újszülöttet, hogy megakadályozza az apokalipszist, a világ pusztulását. A helyi hatóságok szerint a 36 éves férfi öngyilkos lett.

1
4 5 6 7 8
14

A címlapról ajánljuk