Bodnár Zsolt Kult

Leszámolás a vadnyugat hőseivel – 50 éves A Jó, a Rossz és a Csúf

Clint Eastwood harmadjára már nem nagyon akart Sergio Leonéval dolgozni, Charles Bronson inkább A piszkos tizenkettőt választotta, Eli Wallach pedig háromszor is halálközelbe került a forgatás során – kész csoda, hogy A Jó, a Rossz és a Csúf egyáltalán elkészült, ma mégis a műfaj csúcsaként emlegetik. Tarantino konkrétan a világ legjobb filmjének tartja.

Lichter Péter Kult

Tom Hanksszel nem tudott mellélőni Clint Eastwood

A 86 évesen is lendületes rendezői karriert futó Clint Eastwoodra jellemző pátosz megvan a híres légikatasztrófát körbejáró Sully – Csoda a Hudson folyón című filmben is, de Tom Hanks megbízható, emberséges játékának köszönhetően ezt a veterán direktor jobb alkotásai közé sorolhatjuk.

Bodnár Zsolt Plázs

Nem kell a műbalhé: az Amerikai mesterlövész erős film

A háború borzalmait már jó néhányszor filmre vitték, Clint Eastwood és Bradley Cooper azonban most erkölcsi tanmese helyett pszichológiai oldalról közelítette meg a témát. Az amerikai hadsereg leghalálosabb mesterlövésze, Chris Kyle ellentmondásos figura volt: egyesek nemzeti hősként, mások hidegvérű gyilkosként tekintettek rá - a róla készült mozifilm, ami másfél hónap alatt minden idők legtöbb pénzt termelő háborús filmjévé nőtte ki magát, nem kevésbé megosztó.

hvg.hu Kult

A fél világ ezen a hamis babán nevet – videó

A szemfüles nézők az Amerikai mesterlövész című filmben szúrták ki a műbébit. Mondjuk nem kell hozzá nagy szemfülesség, hogy észrevegyük, Bradley Cooper egy bábut csitítgat az Oscar-várományos filmben.

MTI Kult

Clint Eastwood filmje rekordbevétellel robbant be a mozikba

Kilencvenmillió dolláros (25 milliárd forintos) bevételével megdöntötte minden korábbi januári hétvége észak-amerikai mozis rekordját Clint Eastwood hat Oscar-díjra jelölt Amerikai mesterlövész című iraki háborús filmje.

MTI Élet+Stílus

Musicalfilmet rendezett a morózus színész

A Broadwayn is taroló Jersey Boys musical filmvászonra vitelével célozta meg az újabb kasszasikert az időskori alkotásaival beskatulyázhatatlanná vált Clint Eastwood; az előzetest a húsvéti hétvégén bocsátotta ki a Warner Brothers.

MTI Shake

Elválik a 83 éves Clint Eastwood

Elválnak a 83 éves Clint Eastwood és 48 éves feleségei útjai, a pár 17 évi házasság után vet véget kapcsolatának az amerikai sajtóban megjelent hírek szerint.

1 2
A címlapról ajánljuk