MTI / hvg.hu Itthon

Itt vannak az újabb fotók a csepeli óvoda udvarán kiásott háborús bunkerről

Kissé ijesztő látványt nyújt az a világháborús betonbunker, amelyet az egyik felújítás alatt álló csepeli óvoda udvarán ástak ki. A Csepel.hu a dolgozóktól úgy tudja, hogy a menedékhelyet 1942-ben építették, később betemették, a hetvenes években felépítették az óvodát, aztán pedig megfeledkeztek a bunkerről. Az önkormányzat most valószínűleg végleg felszámolja.

Molnár Csaba Vállalkozás

Csirketelepen születnek újjá a kiszuperált Ikarusok

Van egy széthullott Ikarus busza, esetleg egy szolgálatból rég kivont Csepel márkájú katonai mentője? Csak szóljon Tóninak, és fél év múlva csillivilli állapotban kaphatja vissza, amivel aztán nagyot menőzhet a haverok előtt. Polgáron működik egy vállalkozás, amely nemcsak hogy Európában egyedülálló, de lassan az üzleti logikát is megfordítja. Őrültek busz- és teherautó-felújító üzemében jártunk – egy csirketelepen.

hvg.hu Itthon

Blikk: Falnak vezetik a vakokat a csepeli SZTK-nál

Egyenesen a csepeli SZTK falának viszik a látássérülteket egy nemrég lefektetett vakvezető sávval – írja a Blikk. A Vakok és Gyengénlátók Szövetsége szerint valóban nem szerencsés a sáv elhelyezése, bár a város más részein nagyobb hibák is előfordultak már.

Dercsényi Dávid Itthon

"Tartozom azzal, hogy kiállok értük" – Fellázadtak a szülők az óvodák összevonása ellen

Minimális spórolást jelent a fenntartónak, miközben az érintett szülők és pedagógusok is aggodalommal figyelik, hogy több fővárosi kerület is összevonna óvodákat. Az intézkedés szakmailag nincs indokolva, hatástanulmányok nem készültek, az önkormányzatok viszont készek arra, hogy villámgyorsan átpréseljék az elképzeléseiket. A háttérben egy időzített bomba is ketyeg.

hvg.hu Én és a Cégem

GVH-hoz fordul a DK a Netpincér felvásárlása miatt

Miután felvásárolta a Foodpanda, a Netpincért üzemeltető Kft. élére egy csepeli fideszes önkormányzati képviselő került. A DK szerint az éttermek által fizetendő jutalékok megemelése felveti a tisztességtelen piaci magatartás gyanúját.

hvg.hu Közlekedés

Újabb lepukkant utca felújítását kezdik el, most Csepelen

Szombat indul a csepeli Kossuth Lajos utca felújítása. 11 ezer négyzetméternyi új útburkolatot fektetnek le, nagyjából ezer méternyi kiemelt szegély építenek, lesz két új zebra, és az itt lévő hét buszmegállót is felújítják a csepeli HÉV-végállomás parkolóival együtt.

Szabó M. István Én és a Cégem

Fel a Dagi Zetorra, pedáltaposók!

Egyetlen pedálrúgásnyira vagyunk attól, hogy amerikai és holland cruiserek, szíjhajtású city bike-ok és elektromotoros rásegítésű mountain bike-ok lepjék el a (kerékpár)útjainkat. És ennyi a távolság attól is, hogy egy magyar manufaktúra apró, de lényeges hozzáadott értékkel valóban lehetővé tegye: a szívünkbe lopja magát a Bubi. Honnan tudjuk ezt? Benéztünk a Bringaexpóra.

Torontáli Zoltán Vállalat + Vezető

Egy rém egyszerű ötlet, ami rengeteg pénzt hoz

Itt van minden befektető álma: egy olyan szolgáltatás, amire jelentős kereslet mutatkozik Magyarországon, de nincs kínálat a piacon. Ráadásul a megvalósításhoz kezdőtőke igen, de űrtechnológia nem kell, sőt olyan egyszerű, hogy csak azon lehet csodálkozni, hogy eddig más miért nem vágott bele.

MTI Itthon

Meglőttek egy külföldit Csepelen az éjszaka

Gázpisztollyal lőttek meg egy külföldi férfit hétfő éjszaka Csepelen, a férfit – akit előzőleg baseballütővel is megvertek – súlyos sérüléssel vitték kórházba.

1
5 6 7 8 9
18

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával