hvg.hu Élet+Stílus

Amerikai hódolat a magyar furmintoknak

Az idén júniusban 4618 nevezés érkezett az 1980-ban alapított, 36. alkalommal megrendezett San Francisco International Wine Competition (SFIWC) borversenyre. A magyar borok többségét a FurmintUSA promóció küldte a nemzetközi megmérettetésre, valamennyit rangos elismeréssel, éremmel díjazta a zsűri.

hvg.hu Gasztro

Szentek vacsorája

A szentek is tudják, hogy a Balaton télen sincs zárva. Masíroznak a csopaki szőlőhegyre.

hvg.hu Gasztro

Művész a konyhán - Gundel díjas séf

A Gundel Művészeti Díj közel másfél évtizedes történetében először kapott elismerést konyhaművész: Endrédi Zoltán, a csopaki Márga bisztró séfje érdemelte ki a Fiatal Szakácsművészeknek járó Gundel díjat 2015-ben.

hvg.hu/MTI Közlekedés

Fotók: Tonnás vízimalomkereket nyársalt fel egy autó a Balatonnál – szándékosan

A Séd-patak egykori vízimalmának emléket állító malomkerékbe hajtott egy autó hétfőn Csopakon. A nyolc méter átmérőjű, egytonnás malomkereket egy képzőművésztábor hallgatói állították fel két évvel ezelőtt. A balesetben személyi sérülés nem történt, az anyagi kár jelentős. Egy helyi lap szerint az autó vezetője szándékosan ment neki a város látványosságának.

Szauer Judit Gasztro

Ben Spalding: „Nem minden a Michelin csillagról szól”

Ahogy már korábban hírt adtunk róla, a közelmúltban Magyarországon járt London egyik legígéretesebb ifjú séfje, a 27 éves Ben Spalding. A csopaki Szent Donátban adott vacsorái előtt beszélgettünk vele saját stílusáról, a főzésről, példaképekről, street food-ról és Michelin-csillagról.

HavariaPress Közlekedés

Baleset és teljes útzár Csopaknál

Egy ember megsérült, amikor összeütközött két autó a 73-as főúton, Csopaknál. Az utat teljes szélességében lezárták - értesült a HavariaPress.

MTI Shake

Hévíz és Csopak lett a legvirágosabb

Városként Hévíz, faluként Csopak nyerte el az idén a fődíjat a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen, amelyre ezúttal országszerte 298 település nevezett.

MTI Gazdaság

Telkiben élnek a leggazdagabb magyarok

Továbbra is Telkiben a legnagyobb a vásárlóerő Magyarországon, a második helyen Csopak, a harmadikon Üröm áll - derül ki a GfK csütörtökön bemutatott 2012-es vásárlóerő-tanulmányából.

MTI Itthon

Balatonfüreden hal- és borünnep kezdődött

Ünnepélyes megnyitóval kezdetét vette a IX. Balatoni hal- és borünnep Balatonfüreden. A négynapos rendezvényen a közel húsz pincészet borai és a balatoni halakból készült ételkülönlegességek kóstolója mellett kulturális műsorokkal várják a látogatókat Balatonfüred mellett Csopakon, Paloznakon, és Tihanyban.

hvg.hu Itthon

Halálos baleset Csopaknál

Életét vesztette egy 23 éves nő, amikor gépkocsijával frontálisan ütközött egy másik személyautóval Veszprém és Csopak között pénteken – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.


A címlapról ajánljuk