MTI Világ

Lemarad a világ a Curiosity Marsra szállásáról

A NASA új marsjárója, a Curiosity (Kíváncsiság) a tervek szerint augusztus 6-án, közép-európai idő szerint reggel 7 óra 31 perckor száll le a vörös bolygón, ám a landolásról csak késve értesülhetnek a szakemberek, néhány napja ugyanis meghibásodott a Mars Odyssey amerikai űrszonda, amelynek élőben kellett volna "tudósítania" a manőverről.

MTI Tech

Augusztus 6-án landol a Marson az új marsjáró

A Curiosity (Kíváncsiság) nevű legújabb marsjáró a tervek szerint augusztus 6-án landol a vörös bolygón és kezdi meg egyfajta robotgeológusként az élet lehetséges nyomainak kutatását az égitesten az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA bejelentése szerint.

MTI Tech

Sikeresen fellőtték a marslabort

Útnak indították a Curiosity (Kíváncsiság) nevű új amerikai marsjárót szombat délután a floridai Cape Canaveral űrrepülőteréről egy Atlas V-hordozórakétával. A rakétát a terveknek megfelelően, közép-európai idő szerint délután négy óra két perckor lőtték fel.

MTI Tech

Fotó: útra kész a legújabb marsautó

Indulásra kész az újabb amerikai marsautó. A Curiosity (Kíváncsiság) két hét múlva, november 25-én startol a floridai Cape Canaveralről az Atlas V-hordozórakéta "hátán" - jelentették be a NASA illetékesei.

MTI Tech

Videón nézhetjük majd a következő marsraszállást

Videokamerával is felszerelik a következő marsjárót. A nagyfelbontású felvételek rögzítésére alkalmas eszköz a tervek szerint két perccel a bolygóra érkezés előtt kapcsolna be és felvenné az egész leszállási műveletet.

MTI Tech

Egy hatodikos lány nevezte el az új Mars-járművet

Kíváncsiságra (Curiosity) keresztelte az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA a következő Mars-járművet, amely egy hatodik osztályos lánytól kapta nevét - jelentette csütörtökön az AHN hírügynökség.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk