Gergely Zsófia Itthon

Felsült a TV2: Zuschlag volt a tanúja, de nem jelent meg a tárgyaláson

Hiába vetette volna be tanúként Zuschlag Jánost a TV2, a jelenleg is gyanúsított exszocialista másodszor sem ment el a tárgyalásra – tudtuk meg a pert kezdeményező Czeglédy Csaba ügyvédjétől. Andy Vajna csatornájának másik tanúja pedig azért nem tudott megjelenni, mert éppen házi őrizetben van. A legszebb, hogy Zuschlag nem is szerepelt a riportban, amely miatt az eljárás folyik, de azért ő a tanú, mert állítólag egy elsötétítve látható statisztával helyettesítették.

Gergely Zsófia Itthon

Váratlanul kiengedték a börtönből Czeglédy Csaba testvérét

Szabadul az előzetes letartóztatásból hétfőn Czeglédy Péter, a tavaly óta szintén előzetesben lévő Czeglédy Csaba testvére. Ugyanabban a büntetőügyben gyanúsították meg őt is, az egyelőre nem derült ki, most miért engedik el.

hvg.hu Itthon

Váratlanul megváltozott a vád a Czeglédy-ügyet is érintő szegedi perben

Az ítélethirdetésre kitűzött tárgyaláson jelentette be az ügyész, hogy módosítja a vádat: az eddig csalással gyanúsított iskolaszövetkezeti vádlottakat csupán bűnsegédletben marasztalná el. Időközben ugyanis az egyik vádlott vallomásában mindent Czeglédyre hárított. A bíró a bizonyítás folytatása mellett döntött, így még az sem kizárt, hogy ezt a pert egyesítik a Czeglédy-üggyel.

MTI Itthon

Meghosszabbítanák Czeglédy előzetesét

Indítványozta az ügyészség Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásának meghosszabbítását két hónappal. A bíróságnak csütörtökig kell döntenie az indítványról, akkor jár le a jelenleg érvényben lévő, három hónapra szóló kényszerintézkedés határideje.

Gergely Zsófia Itthon

Váratlan húzás: A Tv2 Zuschlag Jánost veti be Czeglédy Csaba ellen

A Czeglédy Csabáról több lejárató riportot készítő Tv2 hirtelen a börtönviselt exszocialistával bizonyítaná igazát – derült ki egy bírósági tárgyaláson. Arra hivatkoznak, hogy a Tényekben korábban elsötétítve bemutatott „tanú” gyakorlatilag Zuschlag magyar hangja volt, csak kvázi statisztaként ismertette a nyilatkozatát. Hiszen Zuschlag börtönben ült, nem is szerepelhetett a riportban, de most, hogy nemrég kiszabadult, már ő lenne a tanújuk.

Gergely Zsófia Itthon

Kifut az időből Czeglédy Csaba: bukhatja önkormányzati mandátumát is?

Elveszítheti önkormányzati képviselői mandátumát a továbbra is előzetesben lévő Czeglédy Csaba, ha nem hívják össze időben a szombathelyi képviselő-testület ülését. A baloldali politikus szerint a Fidesz-KDNP-s polgármester szándékosan él vissza az eljárási határidőkkel, hogy így golyózzák ki a szombathelyi önkormányzatból.

Gergely Zsófia Itthon

Czeglédy-ügy: A kisgyereke mellől elvitt édesanya hazamehet, Czeglédy testvérét börtönben tartanák

Három újabb személyt tartana előzetes letartóztatásban az ügyészség Czeglédy Csaba ügyében, köztük az egykori baloldali politikus testvérét. A hvg.hu információi szerint azt a szintén őrizetbe vett asszonyt viszont hazaengedték, akit 3 éves kisgyereke mellől vittek el hétfőn hajnalban. Mivel a férje ugyanebben az ügyben szintén előzetesben van, így a gyerek kis híján intézetbe került.

Gergely Zsófia Itthon

4,5 milliót kap az igazságügyi szakértő, akit ráállítottak a Czeglédy-ügyre

4,5 millió forintos szakértői díjat állapított meg a NAV annak az adószakértőnek, aki Czeglédy Csaba ügyében készített szakvéleményt. Csakhogy a szombathelyi politikus védőjének számítása szerint a horribilis összeg csak akkor jöhetett ki, ha a szakértő 68 munkanap alatt kétszer ennyit, több mint 130 munkanapon át dolgozott egyfolytában. A nyomozók viszont állítják, ellenőrizték a szakvélemény elkészítését, és jár a fizetség az általuk kirendelt szakértőnek.

Gergely Zsófia Itthon

Besúgó cellatárs vallomásával tarthatták börtönben Czeglédy Csabát

Rabtársa vallott Czeglédy ellen, többek közt erre hivatkozva érte el az ügyészség, hogy meghosszabbítsák a baloldali politikus-jogász előzetesét és így ne kerüljön szabadlábra a vasárnapi választások előtt – derül ki a hvg.hu birtokába került jegyzőkönyvből. Czeglédy ügyvédje szerint több körülmény is arra utal, hogy manipulálhatták az áfa-csalásért ülő férfit, akinek vallomása más szempontból is furcsa.

Gergely Zsófia Itthon

Megszólal Czeglédy: a Tv2 egy statisztát bevetve próbálja lejáratni

Kampánystatisztának tartja Czeglédy Csaba azt a tanút, aki a Tv2-ben azt állította, hogy az előzetesben lévő politikus pénzeli Gyurcsány Ferencet, de még egy jobbikos jelöltet is. Az ügyvédje útján nyilatkozó Czeglédy ezért feljelenti Andy Vajna csatornájának hírigazgatóját, Kökény-Szalai Vivient.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk