Bejelentkezés  

Nagyon régi és nagyon sok fekáliát találtak

Hétszáz éves emberi fekáliát találtak egy ásatás során Odense városában, a helyiek felbolydultak. Az Index arról ír, hogy a hordókban megtalált anyag még most is bűzlik.

hvg.hu

Szexre buzdítanak a dánok - videó

Furcsa versenyt hirdetett egy dán utazási iroda annak érdekében, hogy növekedjen az ország népessége. A cél, hogy minél több gyerek foganjon egy-egy romantikus nyaralás során.

hvg.hu

Dán állatkert: nem lesz újabb zsiráfgyilkosság

Tagadja a dán Jyllands Park Állatkert, hogy egy hím zsiráf megölését tervezné a koppenhágai intézményhez hasonló módon a genetikai örökség értéktelensége miatt. A hétéves állatot egyébként ugyanúgy Mariusnak hívják, mint a Koppenhágában vasárnap megölt patást.

MTI

Ilyen segítségre a halálra ítélt zsiráf sem számított

Ilyen segítségre a halálra ítélt zsiráf sem számított

A csecsen elnök befogadná azt a hétéves hím zsiráfot, amelyet Dániában el akarnak pusztítani, mert értéktelennek tartják a genetikai örökségét.

MTI

Meghalt az 1992-es dán csoda atyja

Hetvenhat évesen csütörtökön elhunyt Richard Möller Nielsen, az 1992-es Európa-bajnokságon óriási meglepetésre aranyérmes dán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

MTI

Újabb zsiráfot ölhetnek meg Dániában

Újabb zsiráfot ölhetnek meg Dániában

Dacolva a hatalmas közfelháborodással, egy másik dán állatkert is azt tervezi, hogy elpusztítja hétéves, szintén Marius nevű zsiráfját, hogy a helyébe egy nőstényt hozzanak.

hvg.hu

Privatizációs vita miatt bomlik a dán kormánykoalíció

Kiléptek a dán kormánykoalícióból a szocialisták egy állami vállalat körüli vita miatt. Így a kormánypártok már csak a parlamenti mandátumok alig több mint egyharmadával bírnak.

MTI

A Goldman Sachs miatt majdnem bukott egy kormány

A Goldman Sachs miatt majdnem bukott egy kormány

Izzik a hangulat a dán kormányban. A skandináv állam kabinetje úgy döntött, hogy a Dong Energy energiaszolgáltató 19 százalékát eladják a Goldman Sachs amerikai befektetési banknak, a döntésre az egyik párt kilépett a kisebbségi koalíciós kormányból.

hvg.hu

Meglepődtek a kutatók egy dán vaskori falu feltárásakor

Egy remek állapotban fennmaradt vaskori falu maradványait tárták fel a régészek az észak-dániai Aalborgban, ahol egy új kórház építési munkálatait megelőzően vizsgálják a szakemberek a beruházásban érintett területeket. A kutatók a vártnál jóval nagyobb mennyiségű lócsontra bukkant a területen.

MTI

Ilyen kocsilopást se látott még, a csomagtartóban bújtak el a tolvajok

Ilyen kocsilopást se látott még, a csomagtartóban bújtak el a tolvajok

Nem mindennapi autólopást rögzített egy ipari kamera Dániában.

hvg.hu

Magazint alapítottak a dán drogosoknak, hogy dolgozhassanak

Drogosokat alkalmaz az Illegal! című dán magazin, hogy legyen miből megvásárolniuk az adagjukat, és ne kényszerüljenek prostitúcióra vagy bűncselekmények elkövetésére. A lapot Michael Lodberg Olsen szociális munkás alapította 2013 szeptemberében, az eladott példányok száma azóta megduplázódtak.

MTI

Rejtélyes eset: összekötözött lábú tehenek tetemét sodorta partra a víz

Titokzatos ügyben nyomoz a svéd hatóság: összekötözött lábú tehenek tetemét sodorta partra a víz Dániában és Svédország déli részén az elmúlt napokban.

MTI

Hosszú a legjobb, Cseh a negyedik idővel továbbjutó

A 26 tagú magyar csapatból 18-an selejteztek, és hatan jutottak tovább a rövidpályás úszó Európa-bajnokság harmadik napján a dániai Herningben.

MTI

Ez az újítás forradalmasíthatja a biciklizést

Egy dán fejlesztés lehetővé teszi, hogy mintegy 32 km/h-s sebességgel haladjunk biciklinkkel anélkül, hogy komolyan meg kellene magunkat erőltetni.

hvg.hu

Őrizetbe vettek félezer dán focidrukkert

A dán rendőrség rendbontás miatt 484 szurkolót őrizetbe vett vasárnap este a Bröndby-Köbenhavn futballmérkőzés után.

MTI

Belebukott a volt kormányfő utazási botrányába a dán fejlesztési miniszter

Lemondott Dánia fejlesztési minisztere csütörtökön a korábbi kormányfő luxusutazásai körüli botrány miatt, miután kiderült, hogy saját szerepével kapcsolatban - állítólag tudtán kívül - hamis információkat közölt a parlamentben.

MTI

Muszlimokat bíráló költőt vertek meg Dániában

Egy terrorizmus miatt korábban elítélt férfi kedden a koppenhágai bíróság előtt beismerte, hogy ő vert meg egy palesztin származású fiatal dán költőt, aki bírálta a helyi muszlim közösséget. A 18 éves Yahya Hassant hétfő este támadták meg a koppenhágai központi pályaudvaron.

MTI

Buszon született egy kisbaba Dániában

A kórház irányába tartó városi buszon született meg egy dán kisbaba Koppenhágában – írta az Ekstra Bladet című napilap szerdai száma.

MTI

16 halottat és romokat hagyott maga után az Észak-Európán végigsöprő ítéletídő

16 halottat és romokat hagyott maga után az Észak-Európán végigsöprő ítéletídő

Nagy-Britanniában öt ember életét követelte a vihar, Dániában és Hollandiában ketten haltak meg, Németországban hét halálos áldozata volt a régen nem tapasztalt erejű viharnak.

MTI

Felpöröghet a grönlandi bányabiznisz, ha a dánok is rábólintanak

A grönlandi parlament feloldotta a sugárzó ásványi anyagok bányászatára 25 évvel ezelőtt elrendelt tilalmat. Ezzel megnyílt az út az urán-, valamint a ritkaföldfém-lelőhelyek feltárása és kitermelése előtt.

MTI
12312

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X