A Siemensnél mást jelent a "Mr. Tízszázalék"

A Siemensnél mást jelent a "Mr. Tízszázalék"

Nem lesz magasabb, és a rotor átmérője is marad a gigantikus 154 méter, de azzal, hogy a generátor hatékonyabb lett, a német szélerőműépítő első számú óriásai egyenként 7.000 háztartásnak elegendő energiát képes termelni évente.

hvg.hu

Kiállították a dán szigeten talált furcsa kis aranyspirálokat

Kiállítás nyílt a dániai Skaelskör múzeumában abból a közelmúltban feltárt mintegy kétezer apró bronzkori aranyspirálból, amely komoly fejtörést okoz a szakembereknek, mert ehhez hasonló leletet korábban még nem találtak az országban.

MTI

Videó: Így tesz arrébb egy Skodát egy megvadult elefánt

Videó: Így tesz arrébb egy Skodát egy megvadult elefánt

Megvadult három cirkuszi elefánt a dán Karrebæksminde kisvárosban, egy Skodát olyan lazán lökött arrébb egyikük, mintha papírból volna.

hvg.hu

Tunézia elhagyására kérte polgárait egy újabb ország

Nagy-Britannia után pénteken Dánia is azt kérte állampolgáraitól, hogy minél előbb hagyják el Tunéziát, mivel jelentős kockázata van egy újabb merényletnek.

MTI

Fellázadtak a Ryanair ellen két országban

A dán szakszervezetek sztrájkot hirdettek a Ryanair ellen egy régóta húzódó vita miatt és melléjük álltak a svéd szakszervezetek is. A légitársaság ezután bejelentette, hogy elviszi Dániából a Koppenhágában állomásozó egyetlen repülőgépét.

hvg.hu

Rejtélyes bronzkori aranyspirálok tartják izgalomban a dán kutatókat

Furcsa kis aranyspirálokat találtak Dániában régészek, nem tudják, mire használhatták őket.

MTI

Dánia vissza akarja állítani a határellenőrzést a német határon

Dánia a schengeni övezet szabályait szem előtt tartva vissza akarja állítani a határellenőrzést a német-dán határon – erről tájékoztatta kedden a nemrég kinevezett Kristian Jensen dán külügyminiszter német kollégáját.

MTI

Illegális spermaimport: megszólalt a gyanúsított cég

Illegális spermaimport: megszólalt a gyanúsított cég

A Krio Intézet nem szegi és nem szegte meg szándékosan a hazai hatályos törvényeket - reagált az illegális spermaimporttal gyanúsított cég az ÁNTSZ pénteki bejelentésére. Az intézet azt állítja, minden segítséget megadott a vizsgálathoz, és vállalja az esetleges jogi következményeket.

hvg.hu

Illegális spermaimport miatt indított eljárást az ÁNTSZ

Illegálisan importált hímivarsejteket Magyarországra dániai sejtbankból egy cég 2013 óta, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat eljárást indított és megtiltott a büntető törvénykönyvbe ütköző gyakorlatot.

MTI

A jobboldali ellenzéki koalíció nyerte a dán választást

Mindössze öt mandátummal szerezhetett többet a dán választásokon nyertes jobboldali koalíció a jelenleg kormányzó baloldaliaknál.

MTI

Dániai választások: Fej-fek mellett végezhet a jobb- és a baloldal

Parlamenti választásokat tartanak csütörtökön Dániában. A közvélemény-kutatások szerint fej-fej melletti eredmények várhatóak a két legesélyesebb párt, vagyis a Helle Thorning-Schmidt miniszterelnök vezette szociáldemokrata és a jobbközép pártszövetség között.

MTI
Hirdetés

Az elmúlt évek legnagyobb delfinmészárlását hajtották végre

Az elmúlt évek legnagyobb delfinmészárlását hajtották végre

Mintegy 150 gömbölyűfejű delfint öltek meg a hétvégén a Feröer-szigeteken, ez az elmúlt évek legvéresebb delfinvadászata.

MTI

Fotó: dán kampány inspirálhatta a kormány bevándorlóellenes plakátjait

Fotó: dán kampány inspirálhatta a kormány bevándorlóellenes plakátjait

"Ha Dániába jössz, dolgoznod kell" - üzeni személyesen a dán miniszterelnök az országba bejutni szándékozó migránsoknak. Az Index szerint a dán kampány hivatkozási alap lehet a magyar kormány bevándorlókkal kapcsolatos plakátterveihez.

hvg.hu

Újabb aranyat nyert Dániában a kajakos Bodonyi Dóra

Szombaton ezer méteren győzött, vasárnap ötször akkora távon. Más magyar nem nyert érmet.

hvg.hu
Hirdetés

Élő rádióadásban öltek meg egy kilenchetes nyulat

Élő rádióadásban öltek meg egy kilenchetes nyulat

Heves tiltakozásokkal találta szemben magát egy dán rádióállomás azután, hogy műsorvezetői állítólag biciklipumpával élő adásban agyonütöttek egy kisnyulat.

MTI

És akkor Orbán veje (is) rájött arra, a méret bizony számít

És akkor Orbán veje (is) rájött arra, a méret bizony számít

A Balatonba 500 méterre benyúló óriáskikötő épül Fenyvesen, miközben Tiborcz István kiszállt a kikötőbizniszből, az após pár ígéret betartásáról inkább lemondott, egy nagy autóberuházást elbukhatunk, de jöhet a magáncsőd. Egy sztárközgazdász szerint olyan nagy az egyenlőtlenség, hogy el kéne venni a szupergazdagok jövedelmének a felét. Dánia pedig meg akarja valósítani a készpénzmentes életet. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu

Szebbnek látjuk a jövőt, de nincs kedvünk vásárolni

Szebbnek látjuk a jövőt, de nincs kedvünk vásárolni

Európa és a világ továbbra is inkább pesszimista, viszont a németek és a dánok pozitívan látják a jövőt. Magyarországon emelkedett a fogyasztói bizalmi index és a saját munkahelyi kilátásokat is többen tartják jónak, mint korábban, ugyanakkor csökkent a vásárlási kedvünk.

hvg.hu

Már nem Hollandia a világ biciklis nagyhatalma

Hollandia elvesztette első helyét a leginkább kerékpárosbarát országok listáján, és immár Dánia van az élen – derült ki az Európai Kerékpár Szövetség jelentéséből, amelyet az NOS holland közszolgálati rádió ismertetett.

MTI

Dániában a közmunka lesz a bevándorlók elleni fegyver

A dán szociáldemokrata kormánypárt arra számít, hogy kevesebb bevándorló érkezik az országba, ha a parlament elfogadja azt a javaslatukat, amely szerint az érintetteknek legalább heti 10 óra közmunkát kell vállalniuk az ellátásért cserébe.

MTI

Heti 10 órát dolgoztatná a menekülteket a dán kormánypárt

Legalább heti tíz órát kellene dolgoznia a menekülteknek azért az ellátásért cserébe, amelyet Dániában kapnak.

MTI
Hirdetés
12314

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X