Atomrakétákkal fenyegeti Moszkva Dániát

Atomrakétákkal fenyegeti Moszkva Dániát

Dánia hadihajói orosz atomrakéták célpontjaivá válhatnak, ha a skandináv ország csatlakozik a NATO tervezett európai rakétavédelmi rendszeréhez - figyelmeztetett Oroszország koppenhágai nagykövete szombati sajtójelentések szerint. A dán külügyminiszter tiltakozott a nyilatkozat miatt.

Lövöldözés volt egy koppenhágai bevásárlóközpontban

Lövöldözés volt egy koppenhágai bevásárlóközpontban szerdán, hárman megsérültek.

Csatlakozni akartak az Iszlám Államhoz, bíróság elé állították őket

Norvégiában most először emeltek vádat a skandináv ország Szíriából hazatérő állampolgárai ellen azzal a váddal, hogy csatlakoztak az Iszlám Államhoz és támogatták a terrorszervezetet. A három férfi ártatlannak vallotta magát, de elismerték: azért mentek el Norvégiából, hogy csatlakozzanak az Iszlám Államhoz.

MTI

Több száz szimpatizáns vett részt a koppenhágai lövöldöző temetésén

A Koppenhágában múlt hétvégén két emberrel végző 22 éves Omar el-Hussein temetésén mintegy 500-an jelentek meg, köztük sok olyan is, akik szimpatizáltak a civileket gyilkoló terroristával.

hvg.hu

Bombariadó volt a koppenhágai kávézónál, ahol lövöldöztek hétvégén

Gyanús csomagot találtak Koppenhágában annál a kávézónál, ahol egy fegyveres lövéseket adott le szombaton – számolt be a francia AFP hírügynökség és az orosz Russia Today hírtelevízió kedden kora délelőtt. A környéket lezárták, de nem sokkal később kiderült, hogy volt robbanóanyag a helyszínen.

hvg.hu

Tízezrek vonultak Koppenhágában az erőszak ellen

Több tízezren vettek részt hétfő este a dán fővárosban szervezett tömegrendezvényen, hogy megemlékezzenek a hétvégi koppenhágai lövöldözések két halálos áldozatáról és kifejezzék tiltakozásukat az erőszak ellen.

MTI

A külügy elítélte a koppenhágai merényleteket

A magyar külügy szerint a koppenhágai "terrorista merénylet" az egész európai közösség ellen irányult.

MTI

Koppenhágai lövöldözések: a rendőrség lelőtte a tettest

Koppenhágai lövöldözések: a rendőrség lelőtte a tettest

Miután szombat délután egy Mohamed-karikatúrákról szóló rendezvényre próbált bejutni egy fegyveres Koppenhágában, az éjjel egy zsinagógánál is lövöldözni kezdett. Hajnalban egy igazoltatáskor nyitott tüzet a rendőrökre, de végül lelőtték a tűzpárbajban.

Koppenhága: lövések karikatúrák miatt

Koppenhága: lövések karikatúrák miatt

Egy férfi lőtt egy vitán, ahol egy Mohamedet is tollára tűző rajzoló volt a fő vendég. Egy résztvevő meghalt.

MTI

Ha így reklámozná magát a BKV, tuti mindenki velük utazna – videó

Ha így reklámozná magát a BKV, tuti mindenki velük utazna – videó

Újabb szenzációs reklámmal rukkolt elő a dán Midttrafik busztársaság. Míg két éve azzal reklámozták magukat, hogy mennyire menőek a buszaik, és a sofőr is mennyire szuper, addig most az utasra helyezik a hangsúlyt. Felgyújtott autó, fantasztikus szendvics és persze egy gyönyörű lány sem maradhatott ki.

hvg.hu

Magyarok lopták a kábelt Koppenhágában – a dánok még nem láttak ilyet

Háromtagú magyar banda bénította meg többször is az elővárosi vonatközlekedést a dán fővárosban. Egy héten hatszor is álltak miattuk a vonatok. Bíróság elé állították őket, akár hat évet is kaphatnak a Dániában eddig precedens nélküli ügyben.

hvg.hu
Hirdetés

Bocsánatot kért a dán trónörökös, mert áthajtott egy hídon

Bocsánatot kért Frigyes dán trónörökös, amiért a tilalom ellenére viharos időben is áthajtott a Nagy-Baelt-tengerszoros fölött átívelő hídon, az ország leghosszabb függőhídján, miközben mindenki másnak órákat kellett várnia az átkelésre.

MTI

Dánia is meg akarja kaparintani az Északi-sarkvidéket

Oroszország és Kanada után Dánia is igényt tart az Északi-sarkvidékre, illetve az Arktisz alatt rejtőző ásványi kincsekre. Az ország külügyminisztere hétfőn terjeszti be hivatalosan igényét az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékes bizottságához.

MTI

Rég örültek ennyire egy kőbaltának

Kőkorszaki fanyelű kőbaltát találtak egy feltáráson Dániában. A rendkívül ritka, neolitikumból származó lelet több mint ötezer éves lehet – számolt be a BBC News.

MTI
Hirdetés

Már a dánok is terrortámadástól tartanak

Norvégia után Dánia a második skandináv ország, amelynek hatóságai bejelentették, hogy terrortámadástól tartanak országukban.

MTI

Most már hivatalos: Újra van vadon élő farkas Dániában

Kétszáz év után újra megtelepedhettek a farkasok a dániai Jütland-félszigeten, ahol a tudósok szerint legalább egy vadon élő hím biztosan van már – adta hírül a The Daily Telegraph internetes kiadása. 2012 óta többször érkeztek hírek arról, hogy vadon élő farkast láttak a félszigeten, de most először erősítették meg ezt hivatalosan.

MTI

Videós kísérlet: A világ legerősebb paprikájából evett a zenekar játék közben

Videós kísérlet: A világ legerősebb paprikájából evett a zenekar játék közben

A dán nemzeti kamarazenekar tagjainak ezúttal nem az érzelmi megrendülésről csorognak a könnyei, miközben a Tango Jalousie című darabot játsszák.

hvg.hu

Dánia, 1992

Dánia, 1992

A miniszter vonattal járt, nem volt saját uszodája. Valahogy mégis boldogultak.

Nem lesz itt semmiféle uniós enyhítés Putyinnal szemben

Nem lesz itt semmiféle uniós enyhítés Putyinnal szemben

Az EU még nem kész arra, hogy enyhítsen az Oroszországgal szembeni szankciókon – mondta a dán és litván kormányfő Luxemburgban.

hvg.hu

Dániában is ebolagyanú miatt vizsgálnak egy embert

Dániában is ebolagyanú miatt vizsgálnak egy embert

Az Orvosok Határok Nélkül segélyszervezet munkatársát tesztelik ebolára Dániában, miután nemrég tért haza Nyugat-Afrikából és felment a láza. Az eredmények csütörtökre várhatók.

hvg.hu
Hirdetés
12313

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X