hvg.hu Gazdaság

Tengeri szélkerékóriást tesztelnek Dániában

Nem, nem nézték el, egyszerűen ki akarják próbálni a Siemensnél, hogy a cég legnagyobb teljesítményű szélturbinája mire képes a szárazföldön. Ha a teszt sikeres lesz, óriások kora jön a kontinensen – és összenőhet, ami amúgy is összetartozik.

hvg.hu Világ

Vörös fejjel üvöltöztek az EP-ben, egy magyar képviselő is részese volt

Ordítozásba torkollt az Európai Parlament emberi jogi bizottságának hétfői ülése. A dán kormány menekültügyi intézkedései voltak napirenden, de Louis Michel liberális képviselő, a belga miniszterelnök édesapja szerint nem volt érdemi vita, és ezért az ülést levezető magyar néppárti képviselőt, Gál Kingát okolta, aki végül berekesztette az ülést – írja az Eurológus információi alapján az Index.

hvg.hu Gazdaság

Kötelező disznóhúst enniük a dán iskolásoknak

Egy dán város kötelezővé tette az iskolai és a napközis menükben a sertéshúst. A város vezetése szerint erre azért van szükség, hogy megőrizzék Dánia gasztronómiai hagyományait. Állítják, hogy nem az országba érkező muszlimok ellen találták ki a furcsa intézkedést.

hvg.hu/MTI Világ

A svédek és a dánok is visszaállították a határellenőrzést

A két ország a menekültválság kapcsán került vitába, ugyanis Dánián keresztül próbálták meg a Svédországba tartó menekültek elérni céljukat. A svéd hatóságok vasárnap jelentették be, hogy hétfőtől ellenőrizni fogják a Dániából az Öresund tengerszoroson keresztül vonattal, busszal és kompokon az országba érkezők útlevelét a migránsáradat feltartóztatása érdekében. Erre reagálva a dán miniszterelnök is bejelentette, hogy a Németországgal közös határon ők is bevezetik az ellenőrzést.

MTI Világ

Feldönthetik a svédek az első schengeni dominót

Útlevél-ellenőrzést vezetne be Svédország a Dániából az Öresund tengerszoroson érkező utasoknál, ami arra kényszerítheti Dániát, hogy szintén ellenőrzést vezessen be a dán-német határon.

hvg.hu Kult

Dánia új büszkesége az Akváriumban

Október 24-én az Akvárium Klubba érkezik a Rangleklods, amely a koppenhágai születésű Esben Nørskov Andersen egyszemélyes projektje, de élőben egy hölggyel, Pernille Smith-Sivertsennel egészül ki.

hvg.hu Világ

“Tedd meg a mamáért”: újabb gyerekcsinálós kampányt indítottak Dániában

A dán társadalom továbbra is demográfiai problémákkal küszködik, még mindig kevés az újszülött. A “Tedd meg Dániáért, tedd meg a mamáért” szlogenű kampánnyal ezen szeretnének változtatni. Egy dániai utazási iroda tavaly versenyt hirdetett a nyaraláson szerelmeskedő párok között. Idén nincs verseny, hanem a szüleiken keresztül próbálják vakációra küldeni, és ezzel gyerekcsinálásra ösztönözni őket.

MTI Plázs

Brutális látványosságra készülnek egy dán állatkertben

A látogatók, köztük gyermekek szeme láttára boncolnak fel egy oroszlánt a dániai Odense állatkertjében, annak ellenére, hogy egy fiatal zsiráf tavalyi megölése és felboncolása a koppenhágai állatkertben nemzetközi felháborodást keltett.

1 2 3 4 5 6 7
15
A címlapról ajánljuk