Élő rádióadásban öltek meg egy kilenchetes nyulat

Élő rádióadásban öltek meg egy kilenchetes nyulat

Heves tiltakozásokkal találta szemben magát egy dán rádióállomás azután, hogy műsorvezetői állítólag biciklipumpával élő adásban agyonütöttek egy kisnyulat.

MTI

És akkor Orbán veje (is) rájött arra, a méret bizony számít

És akkor Orbán veje (is) rájött arra, a méret bizony számít

A Balatonba 500 méterre benyúló óriáskikötő épül Fenyvesen, miközben Tiborcz István kiszállt a kikötőbizniszből, az após pár ígéret betartásáról inkább lemondott, egy nagy autóberuházást elbukhatunk, de jöhet a magáncsőd. Egy sztárközgazdász szerint olyan nagy az egyenlőtlenség, hogy el kéne venni a szupergazdagok jövedelmének a felét. Dánia pedig meg akarja valósítani a készpénzmentes életet. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu

Szebbnek látjuk a jövőt, de nincs kedvünk vásárolni

Szebbnek látjuk a jövőt, de nincs kedvünk vásárolni

Európa és a világ továbbra is inkább pesszimista, viszont a németek és a dánok pozitívan látják a jövőt. Magyarországon emelkedett a fogyasztói bizalmi index és a saját munkahelyi kilátásokat is többen tartják jónak, mint korábban, ugyanakkor csökkent a vásárlási kedvünk.

hvg.hu

Már nem Hollandia a világ biciklis nagyhatalma

Hollandia elvesztette első helyét a leginkább kerékpárosbarát országok listáján, és immár Dánia van az élen – derült ki az Európai Kerékpár Szövetség jelentéséből, amelyet az NOS holland közszolgálati rádió ismertetett.

MTI

Dániában a közmunka lesz a bevándorlók elleni fegyver

A dán szociáldemokrata kormánypárt arra számít, hogy kevesebb bevándorló érkezik az országba, ha a parlament elfogadja azt a javaslatukat, amely szerint az érintetteknek legalább heti 10 óra közmunkát kell vállalniuk az ellátásért cserébe.

MTI

Heti 10 órát dolgoztatná a menekülteket a dán kormánypárt

Legalább heti tíz órát kellene dolgoznia a menekülteknek azért az ellátásért cserébe, amelyet Dániában kapnak.

MTI

Koppenhágai lövöldözés: lemondott a dán hírszerzés feje

A dán hírszerzés vezetője azelőtt néhány órával mondott le, hogy közzétették volna a koppenhágai lövöldözésről készült jelentést.

MTI

Atomrakétákkal fenyegeti Moszkva Dániát

Atomrakétákkal fenyegeti Moszkva Dániát

Dánia hadihajói orosz atomrakéták célpontjaivá válhatnak, ha a skandináv ország csatlakozik a NATO tervezett európai rakétavédelmi rendszeréhez - figyelmeztetett Oroszország koppenhágai nagykövete szombati sajtójelentések szerint. A dán külügyminiszter tiltakozott a nyilatkozat miatt.

Lövöldözés volt egy koppenhágai bevásárlóközpontban

Lövöldözés volt egy koppenhágai bevásárlóközpontban szerdán, hárman megsérültek.

Csatlakozni akartak az Iszlám Államhoz, bíróság elé állították őket

Norvégiában most először emeltek vádat a skandináv ország Szíriából hazatérő állampolgárai ellen azzal a váddal, hogy csatlakoztak az Iszlám Államhoz és támogatták a terrorszervezetet. A három férfi ártatlannak vallotta magát, de elismerték: azért mentek el Norvégiából, hogy csatlakozzanak az Iszlám Államhoz.

MTI

Több száz szimpatizáns vett részt a koppenhágai lövöldöző temetésén

A Koppenhágában múlt hétvégén két emberrel végző 22 éves Omar el-Hussein temetésén mintegy 500-an jelentek meg, köztük sok olyan is, akik szimpatizáltak a civileket gyilkoló terroristával.

hvg.hu
Hirdetés

Bombariadó volt a koppenhágai kávézónál, ahol lövöldöztek hétvégén

Gyanús csomagot találtak Koppenhágában annál a kávézónál, ahol egy fegyveres lövéseket adott le szombaton – számolt be a francia AFP hírügynökség és az orosz Russia Today hírtelevízió kedden kora délelőtt. A környéket lezárták, de nem sokkal később kiderült, hogy volt robbanóanyag a helyszínen.

hvg.hu

Tízezrek vonultak Koppenhágában az erőszak ellen

Több tízezren vettek részt hétfő este a dán fővárosban szervezett tömegrendezvényen, hogy megemlékezzenek a hétvégi koppenhágai lövöldözések két halálos áldozatáról és kifejezzék tiltakozásukat az erőszak ellen.

MTI

A külügy elítélte a koppenhágai merényleteket

A magyar külügy szerint a koppenhágai "terrorista merénylet" az egész európai közösség ellen irányult.

MTI
Hirdetés

Koppenhágai lövöldözések: a rendőrség lelőtte a tettest

Koppenhágai lövöldözések: a rendőrség lelőtte a tettest

Miután szombat délután egy Mohamed-karikatúrákról szóló rendezvényre próbált bejutni egy fegyveres Koppenhágában, az éjjel egy zsinagógánál is lövöldözni kezdett. Hajnalban egy igazoltatáskor nyitott tüzet a rendőrökre, de végül lelőtték a tűzpárbajban.

Koppenhága: lövések karikatúrák miatt

Koppenhága: lövések karikatúrák miatt

Egy férfi lőtt egy vitán, ahol egy Mohamedet is tollára tűző rajzoló volt a fő vendég. Egy résztvevő meghalt.

MTI

Ha így reklámozná magát a BKV, tuti mindenki velük utazna – videó

Ha így reklámozná magát a BKV, tuti mindenki velük utazna – videó

Újabb szenzációs reklámmal rukkolt elő a dán Midttrafik busztársaság. Míg két éve azzal reklámozták magukat, hogy mennyire menőek a buszaik, és a sofőr is mennyire szuper, addig most az utasra helyezik a hangsúlyt. Felgyújtott autó, fantasztikus szendvics és persze egy gyönyörű lány sem maradhatott ki.

hvg.hu

Magyarok lopták a kábelt Koppenhágában – a dánok még nem láttak ilyet

Háromtagú magyar banda bénította meg többször is az elővárosi vonatközlekedést a dán fővárosban. Egy héten hatszor is álltak miattuk a vonatok. Bíróság elé állították őket, akár hat évet is kaphatnak a Dániában eddig precedens nélküli ügyben.

hvg.hu

Bocsánatot kért a dán trónörökös, mert áthajtott egy hídon

Bocsánatot kért Frigyes dán trónörökös, amiért a tilalom ellenére viharos időben is áthajtott a Nagy-Baelt-tengerszoros fölött átívelő hídon, az ország leghosszabb függőhídján, miközben mindenki másnak órákat kellett várnia az átkelésre.

MTI

Dánia is meg akarja kaparintani az Északi-sarkvidéket

Oroszország és Kanada után Dánia is igényt tart az Északi-sarkvidékre, illetve az Arktisz alatt rejtőző ásványi kincsekre. Az ország külügyminisztere hétfőn terjeszti be hivatalosan igényét az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékes bizottságához.

MTI
Hirdetés
12314

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X