Nem kéne messze menni, hogy sokkal boldogabbak lehessünk

Nem kéne messze menni, hogy sokkal boldogabbak lehessünk

Két kelet-európai ország fért bele a brit Legatum Intézet “ahol a legjobb élni” 26-os rangsorába. Talán nem árulunk el nagy titkot, hogy egyik sem Magyarország. A listát Norvégia, Svájc és Dánia vezetik.

hvg.hu

Dánia új büszkesége az Akváriumban

Október 24-én az Akvárium Klubba érkezik a Rangleklods, amely a koppenhágai születésű Esben Nørskov Andersen egyszemélyes projektje, de élőben egy hölggyel, Pernille Smith-Sivertsennel egészül ki.

hvg.hu

Élőben közvetítik egy oroszlán boncolását egy dán állatkerből - videó

Élőben közvetítik egy oroszlán boncolását egy dán állatkerből - videó

11 órakor oroszlánboncolásba kezdett az odenseei állatkert. Az előadás még tart, és a Daily Mail élő közvetítése szerint egész tömeg kíséri figyelemmel. Nem ez az első eset, hogy egy dán állatkert bekerül a hírekbe.

hvg.hu

“Tedd meg a mamáért”: újabb gyerekcsinálós kampányt indítottak Dániában

“Tedd meg a mamáért”: újabb gyerekcsinálós kampányt indítottak Dániában

A dán társadalom továbbra is demográfiai problémákkal küszködik, még mindig kevés az újszülött. A “Tedd meg Dániáért, tedd meg a mamáért” szlogenű kampánnyal ezen szeretnének változtatni. Egy dániai utazási iroda tavaly versenyt hirdetett a nyaraláson szerelmeskedő párok között. Idén nincs verseny, hanem a szüleiken keresztül próbálják vakációra küldeni, és ezzel gyerekcsinálásra ösztönözni őket.

hvg.hu

Brutális látványosságra készülnek egy dán állatkertben

A látogatók, köztük gyermekek szeme láttára boncolnak fel egy oroszlánt a dániai Odense állatkertjében, annak ellenére, hogy egy fiatal zsiráf tavalyi megölése és felboncolása a koppenhágai állatkertben nemzetközi felháborodást keltett.

MTI

Bedobta a törölközőt Dánia védelmi minisztere

Lemondott Dánia védelmi minisztere, miután hetek óta támadások érték a sajtóban politikai tisztességtelenség miatt.

MTI

Videó: Kínos pillanatokat élt át a magyar nagykövet a dán tévében

Videó: Kínos pillanatokat élt át a magyar nagykövet a dán tévében

Nem túl okos kérdést szegeztek Hellebrand Lászlónak, aki végtelennek tűnő másodpercekig csak kereste a szavakat, végül pedig némileg irreleváns választ adott. Természetesen menekültügyben.

hvg.hu

A dánok nem állítják meg a tovább vándorolni akaró menekülteket

Dánia szabad utat enged a menedékkérőknek, hogy területén keresztül Svédországba vagy más északi országba utazzanak - jelentette be csütörtökön a dán rendőrség főnöke, Svédország ugyanakkor "szerencsétlen" lépésnek nevezte Koppenhága döntését.

MTI

Mától kevesebb pénzt kapnak a menekültek Dániában

Életbe lépett kedden Dániában az új liberális kormány menekültügyi reformja, amelynek értelmében az eddiginél lényegesen kevesebb pénzt kapnak a megélhetéshez az országba érkező menekültek.

MTI

A Siemensnél mást jelent a "Mr. Tízszázalék"

A Siemensnél mást jelent a "Mr. Tízszázalék"

Nem lesz magasabb, és a rotor átmérője is marad a gigantikus 154 méter, de azzal, hogy a generátor hatékonyabb lett, a német szélerőműépítő első számú óriásai egyenként 7.000 háztartásnak elegendő energiát képes termelni évente.

hvg.hu

Kiállították a dán szigeten talált furcsa kis aranyspirálokat

Kiállítás nyílt a dániai Skaelskör múzeumában abból a közelmúltban feltárt mintegy kétezer apró bronzkori aranyspirálból, amely komoly fejtörést okoz a szakembereknek, mert ehhez hasonló leletet korábban még nem találtak az országban.

MTI

Videó: Így tesz arrébb egy Skodát egy megvadult elefánt

Videó: Így tesz arrébb egy Skodát egy megvadult elefánt

Megvadult három cirkuszi elefánt a dán Karrebæksminde kisvárosban, egy Skodát olyan lazán lökött arrébb egyikük, mintha papírból volna.

hvg.hu

Tunézia elhagyására kérte polgárait egy újabb ország

Nagy-Britannia után pénteken Dánia is azt kérte állampolgáraitól, hogy minél előbb hagyják el Tunéziát, mivel jelentős kockázata van egy újabb merényletnek.

MTI

Fellázadtak a Ryanair ellen két országban

A dán szakszervezetek sztrájkot hirdettek a Ryanair ellen egy régóta húzódó vita miatt és melléjük álltak a svéd szakszervezetek is. A légitársaság ezután bejelentette, hogy elviszi Dániából a Koppenhágában állomásozó egyetlen repülőgépét.

hvg.hu

Rejtélyes bronzkori aranyspirálok tartják izgalomban a dán kutatókat

Furcsa kis aranyspirálokat találtak Dániában régészek, nem tudják, mire használhatták őket.

MTI

Dánia vissza akarja állítani a határellenőrzést a német határon

Dánia a schengeni övezet szabályait szem előtt tartva vissza akarja állítani a határellenőrzést a német-dán határon – erről tájékoztatta kedden a nemrég kinevezett Kristian Jensen dán külügyminiszter német kollégáját.

MTI

Illegális spermaimport: megszólalt a gyanúsított cég

Illegális spermaimport: megszólalt a gyanúsított cég

A Krio Intézet nem szegi és nem szegte meg szándékosan a hazai hatályos törvényeket - reagált az illegális spermaimporttal gyanúsított cég az ÁNTSZ pénteki bejelentésére. Az intézet azt állítja, minden segítséget megadott a vizsgálathoz, és vállalja az esetleges jogi következményeket.

hvg.hu

Illegális spermaimport miatt indított eljárást az ÁNTSZ

Illegálisan importált hímivarsejteket Magyarországra dániai sejtbankból egy cég 2013 óta, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat eljárást indított és megtiltott a büntető törvénykönyvbe ütköző gyakorlatot.

MTI

A jobboldali ellenzéki koalíció nyerte a dán választást

Mindössze öt mandátummal szerezhetett többet a dán választásokon nyertes jobboldali koalíció a jelenleg kormányzó baloldaliaknál.

MTI

Dániai választások: Fej-fek mellett végezhet a jobb- és a baloldal

Parlamenti választásokat tartanak csütörtökön Dániában. A közvélemény-kutatások szerint fej-fej melletti eredmények várhatóak a két legesélyesebb párt, vagyis a Helle Thorning-Schmidt miniszterelnök vezette szociáldemokrata és a jobbközép pártszövetség között.

MTI
12315

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X