hvg.hu Kult

Hasít a Dunkirk

Igen komoly bevételekkel indított Christopher Nolan új filmje.

Csanádi Márton Nagyítás

Nagymamák Koreában és itthon – Betekintés párhuzamos életekbe

A nagyanyáik történelem viharain átívelő életén keresztül enged párhuzamos bepillantást asszonyi sorsokba az a fotókiállítás, amely május 11. és június 2. között látható a Koreai Kulturális Központban. A fotótárlat a koreai Youn MiMi és a magyar Pályi Zsófia fotóművészek közös munkája, képeik révén Magyarország és Dél-Korea történelmének jelentős fordulópontjaihoz kapcsolódva rajzolódik ki a szemünk előtt a hétköznapi élet, a háborúktól szenvedő nők néhol szomorú, néhol "dicsőséges" élete: szerelem, család, munka és harcok kövezik útjukat, különbözőképpen, mégis alapvetően azonos módon.

László Ferenc Autó

Hyundai Ioniq dupla teszt: a hibrid az elektromos ellen

A dél-koreai gyártó kicsit megkésve, de kapásból hatalmas lendülettel rúgta be a környezettudatosság ajtaját. Megnéztük, hogy az új Ioniq mit tud vegyes-, illetve tisztán elektromos hajtásrendszerrel.

hvg.hu Világ

Kilőtt egy rakétát Észak-Korea

Egy, a déli határtól nem messze lévő városból lőtt ki egy ballisztikus rakátét az észak-koreai hadsereg – jelentették dél-koreai katonai források.

MTI Világ

Röplapháború a két Korea között

Dél-Koreából léggömbökkel röplapok százezreit küldte szombaton Észak-Koreába egy olyan csoport, amely a kommunista országból elszökött emberekből alakult. Az akciót az államalapító Kim Ir Szen születésének 105. évfordulójához időzítették.

Hyundai

10 lépéses arcápolási rítus: így hódítja meg Dél-Korea a szépségipart

Hosszadalmas, bonyolult, de roppant érdekes is: így lehetne leírni a dél-koreai szépségápolási szokásokat. De miért tűnik mindez számunkra megszállottságnak? És hogyan lett a több százéves történelmi hagyományokból építkező szépségkultuszból az állam által komolyan támogatott iparág, ami lassan az egész világot bekebelezi? Cikkünkből kiderül.

1 2 3 4 5 6 7
41
A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával