Hyundai

A világcégek harmada távol-keleti. Tudja mitől sikeresek?

A nyugati ember sokszor nem érti, hogy az ősök, „őselemek” tisztelete, a szigorú viselkedési szabályok, a hierarchia miként pörgeti a fejlődést a keleti világban. A titok a harmóniára való törekvés és a nagy fokú bizalom, amit a több ezer éves, de máig ható filozófiából vezetnek le.

hvg.hu Gazdaság

Egy öleb és egy sértett szerető rendítette meg Ázsia sikerországát?

20 milliárd wont, vagyis 17 millió dollárt adott a dél-koreai cégóriás, a Samsung alapítójának unokája a sámánasszonynak, aki cserébe elintézte neki az elnök asszony jóváhagyását egy zavaros üzleti ügyben. A sámánasszonyt 40 éves barátság fűzte Dél-Korea elnök asszonyához, Park Gun Hje-hez, akit a parlament kétharmados többséggel leváltott államfői posztjáról a korrupciós botrány miatt.

hvg.hu Tech

Plüssmackókkal csaphatják be Kim Dzsong Unt az észak-koreaiak

Az apró memóriakártyák és a plüssmackók a legkedveltebb árufélék az észak-koreaiak számára Dandongban, a megerősített és elszigetelt kínai határvárosban. A játékmackókat többnyire a fiatal nők viszik haza, akik kínai éttermekben és gyárakban dolgoznak. Hazautalásaik egyre komolyabb részét adják Phenjan bevételeinek.

MTI / hvg.hu Világ

Szöul: több százezren tüntettek, követelik az elnök lemondását

Több százezer ember tüntetett szombaton Szöul központjában a korrupciós botrányba keveredett Pak Gun Hje dél-koreai államfő lemondását követelve.A szervezők azt mondják, hogy helyi idő szerint szombat estére már csaknem 800 ezer ember gyűlt össze a Szöul központjában zajló demonstráción, és éjszakára várhatóan másfél milliósra duzzad a tiltakozó tömeg. A rendőrség 25 ezer rendőrt vezényelt a helyszínre.

MTI Világ

Százezrek tüntetnek a dél-koreai elnök ellen

Dél-koreaiak százezrei tüntettek ismét szombaton este Szöulban, a korrupciós botrányba keveredett Pak Gun Hje elnök lemondását követelve. Ez volt a negyedik ilyen szombati megmozdulás: a mostani gyertyás menetben a szervezők szerint ötszázezren vettek részt, a rendőrség 170 ezerre tette a tüntetők számát.

hvg.hu Gazdaság

Sokba kerül a Samsungnak a befolyásos unoka németországi lovastúrája

A Samsung Electronics főhadiszállására toppant be az ügyészség, hogy gyanús szponzori pénzek után tudakozódjon. A világhírű multi szóvivője semmit sem mondott, de a sajtó megírta: az ügyészség azt a korrupciós botrányt vizsgálja, mely megrengette Park elnök asszony hatalmát Dél-Koreában.

MTI Világ

Durvul a dél-koreai korrupciós botrány

Letartóztatták csütörtökön Csoj Szun Szilt, Pak Gun Hje dél-koreai elnök egyik közeli bizalmasát és barátját, akit azzal vádolnak, hogy beleszólása volt kormányügyekbe, anélkül, hogy köztisztséget viselt volna.

1 2 3 4 5 6 7
40
A címlapról ajánljuk