hvg.hu Világ

Szelfiző pingvinek

Már a Déli-sarki pingvinek is tudják, ha kamerát látnak, szelfizni kell.

MTI Sport

Buzz Aldrint ki kellett menekíteni az Antarktiszról

A 86 éves volt űrhajós ezúttal a Déli-sarkon kalandozott, ahol rekordot állított fel mint a legidősebb ember az Antarktiszon. A hegyibetegség azonban erősebb volt nála, ezért sürgősen ki kellett hozni a jégsivatagból.

MTI Shake

Eltraktorozott a Déli-sarkig egy holland nő

Az orosz Novolazarevszkaja kutatóállomásról indult, és az Antarktisz hegyein, szakadékain át 16 nap alatt tett meg traktoron 2500 kilométert egy 38 éves holland nő. Manon Ossevoort rodeóhoz hasonlította az utazást, mert állandóan attól kellett félnie, hogy kiesik a nyeregből.

MTI Élet+Stílus

Harry végre elindulhatott a Déli-sarkra

Vasárnap délután végre elindulhatott a Déli-sarkra Harry herceg és veterán katonákból álló csapata - közölte a Walking With The Wounded veterán szervezet, amelynek javára az expedíció résztvevői adományokat gyűjtenek.

MTI Világ

A Déli-sarknál telelnek a hosszúszárnyú bálnák

A déli féltekén élő hosszúszárnyú bálna, vagy más néven púpos bálna (Megaptera novaeangliae) populációnak csupán egy része vándorol az Egyenlítőhöz az antarktiszi nyár végén, az állomány néhány egyede a téli hónapok alatt is a déli sarkvidék vizeiben marad - állapították meg az Alfred Wegener Sark- és Tengerkutató Intézet biológusai és fizikusai.

MTI Shake

Óriás krátert vájt az áradás Déli-sark jege alatt

Óriási, a Loch Ness tó medrével felérő krátert hagyott maga után az az áradás, amely a mélyben, a Déli-sark jégtáblája alatt zajlott le az utóbbi években – derítették ki brit kutatók, akik szerint a globális felmelegedés hatásainak felmérésekor érdemes lenne egyre nagyobb figyelmet fordítani a hasonló jelenségekre.

MTI Világ

Harry herceg elindult a Déli-sarkra

Harry herceg útra kel a Déli-sarkra: II. Erzsébet királynő unokája hadirokkant brit katonákkal indul a jeges vidékre, és feltett szándéka, hogy az általa vezetett csapat az ausztrál, kanadai és amerikai versenytársak előtt ér célba.

MTI Shake

Óriásmeteoritot találtak a Déli-sarkon

Tizennyolc kilós meteoritra bukkant egy nemzetközi kutatócsoport a Déli-sark keleti jégmezőin. 1988 óta ez a legnagyobb űrobjektum, amelyet a térségben találtak.

1 2 3

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával