Kósa András Itthon

Ezután Orbán dönti el, ki a szélsőséges

A Fideszen kívül mostantól mindenki szélsőséges, erről (is) szólt Orbán Viktor beiktatási beszéde. Az „orbáni középpel” megvalósul az öt éve beígért „centrális erőtér”, elemezték kormánytagok, fideszes képviselők, háttéremberek a hvg.hu-nak a kormányfő szombati beszédét. Igaz, van, aki szerint egyes pártok kikerülhetnek a bélyeg alól, bár „küzdeniük komolyan kell érte”, és van, aki szerint az MSZP például „nem szélsőséges”. A többiek annak örülhetnek, hogy „Orbán szavainak közjogi vonatkozásai természetesen nem lesznek”.

hvg.hu Itthon

A DK Orbánról: a jópofának szánt aforizmák nem segítenek a tényeken

A Demokratikus Koalíció szerint az eltorzított választási rendszerben kétharmadot szerzett miniszterelnök derűről és középhatalmi ambíciókról beszélt, Magyarország „azonban ma a korrupt középszer és a rendszer kritikátlan kiszolgálóinak uralma alatt áll”. Az ellenzéki párttól Orbán Viktor szombati parlamenti beszédére reagáltak így.

MTI Itthon

Visszapattant Gyurcsány az NVB faláról

A Demokratikus Koalíció – még az országgyűlési választásra közös listát állítva – másik négy párttal együtt delegálta Litresits Andrást a Nemzeti Választási Bizottságba, ezért újabb tagot nem küldhetnek.

MTI/hvg.hu Itthon

EP-választás: csak "húzónév" lesz Gyurcsány a DK-lista élén

Gyurcsány Ferenc pártelnök vezeti a Demokratikus Koalíció EP-listáját – döntött a sorrendről a párt elnöksége. Az első öt hely további sorrendje: Molnár Csaba ügyvezető alelnök, Niedermüller Péter alelnök, Kakuk György és Kerék-Bárczy Szabolcs elnökségi tagok.

MTI Itthon

Gyurcsány: "tudtam a 100 milliók eredetéről, Orbánnal megbeszéltük"

Magyarország akkor lesz újra sikeres, ha a múlt helyett képes lesz a jövőbe nézni, "ha nem bezárkózik, hanem több Hankook jön Dunaújvárosba" – mondta a Demokratikus Koalíció elnöke országjárásának utolsó állomásán, Dunaújvárosban. Gyurcsány Ferenc szerint megállíthatatlan a fejlődés, miközben a kormány a múlttal hadakozik: "székely kaput, Trianon- és megszállási emlékművet emel, de egyetlen mondat sem hangzott el Orbán Viktortól arról, mit gondol gyerekeink megélhetéséről".

MTI Itthon

Feljelenti egymást a fideszes Menczer Erzsébet és a DK

Menczer Erzsébet, a Fidesz országgyűlési képviselője feljelenti a Demokratikus Koalíciót (DK), a Gyurcsány-párt "felháborító hazugságai miatt a bíróságon fog felelni". A DK a saját feljelentését már korábban bejelentette - közölte a Fidesz sajtóirodája szombaton.

hvg.hu Itthon

Orbánnak kínos ügyről hallgatott inkább az MTI

Szombaton jár le a nyomozás határideje abban az illegális fakitermelési és falopási ügyben, melyben Orbán Viktor veje is érintett lehet. A DK szerint a rendőrség el akarja tussolni az ügyet. A párt szóvivője azt mondta a hvg.hu-nak, az MTI munkatársa jelen volt ugyan sajtótájékoztatójukon, de közölték velük, hogy akkor sem tudósítanak róla.

hvg.hu Itthon

Hazug Orbán, romlott püspökök - Gyurcsány feltekerte a hangerőt

Ütötte-vágta Orbánt és a Fideszt Gyurcsány Ferenc azon a kampányrendezvényen, ahol a pártja budapesti jelöltjeit mutatta be. Rajongói "Miniszterelnöknek" szólították, könyvei jól fogytak, és azt is megtudtuk, kinek is a pápája Ferenc, mi a baj a magyar püspöki karral. A DK belvárosi jelöltje pedig nem kevesebbet állított magáról mint, hogy aki rá szavaz, az személyesen Orbán ellen szavaz, de a többi jelölt sem hagyta magát megzavarni a tényektől.

hvg.hu Itthon

"Dudálj, ha Orbánnak mennie kell" – videó

Rögtönzött közvélemény-kutatást tartottak a Demokratrikus Koalícióhoz köthető Ifjú Demokraták aktivistái a Hősök terén. Az akció lényege az volt, hogy a térre kiállva az IDE tagjai feltartottak egy táblát a következő felirattal: "Dudálj, ha Orbánnak mennie kell". Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán azzal a kommentárral osztotta meg a felvételt: "Viktor, fújják a kürtöket, kezdhetsz nyergelni." Az autósok reakcióit az alábbi videón nézhetik meg.

MTI Itthon

"Gyurcsány inkább főzőcskézzen"

A szegedi Fidesz képviselője szerint Gyurcsány Ferencnek bocsánatot kéne kérnie az egyébként is nehéz sorsú közfoglalkoztatott emberektől, akikről a korábbi fórumán megalázóan beszélt.

Kósa András Itthon

Őszöd, tévéostrom, jegyzőkönyvek: „ez a csőcselék nem a Fidesz, vagy az MSZP politikai céljait követte”

Semmilyen párthoz, parlamenti politikushoz kötődő szál nem vetődött fel az őszödi beszéd kiszivárgása után bekövetkezett erőszakos cselekmények, a tévészékház megostromlása kapcsán – erről maga Szilvásy György titkosszolgálatokért is felelős miniszter beszélt a parlament rendészeti-, és nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülésén. A jelenlévő képviselők szavain pártállástól függetlenül zavar és döbbenet érződött. Egy hónappal később, amikor a Fidesz október 23-i rendezvénye torkollt véres utcai összecsapásokba, már teljesen más volt a helyzet, több fideszes politikus neve is felvetődött. Újra megnéztük a két érintett ülés jegyzőkönyveit.

MTI Itthon

Gyurcsány elmondta, miért nem bolygatta a melegkérdést

Gyurcsány Ferenc számára a melegek házasságát engedélyező Nagy-Britanna, Dánia, Hollandia, Svédország és Spanyolország a minta, ezzel azonban állítása szerint a Demokratikus Koalíció kisebbségben van az Összefogáson belül.

MTI Itthon

Most már jut ideje Gyurcsányra a püspöknek

Beszélgetésre hívja a szeged-csanádi püspök Gyurcsány Ferencet, miután tavaly a Demokratikus Koalíció szegedi szervezete nyílt levélben szólította meg őt, és bírálta a stadionépítésekben vállalt szerepét.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk