Rónai András Publicisztika

Nem elég a jót akarni

Nem beszélni kell arról, hogy a stadionpénzből meg lehetne oldani a gyermekéhezést, hanem gyerekek etetését megszervezni.

MTI Itthon

Nemzetbiztonsági vizsgálatot kér a DK Lázár ellen

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel Orbán Viktor kormányfőt, hogy rendeljen el átfogó nemzetbiztonsági ellenőrzést Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Miniszterelnökséget vezető miniszterjelölt ellen – ezt az ellenzéki párt alelnöke mondta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

hvg.hu Itthon

Botka átvette az MSZP irányítását

Ideiglenesen a Botka László által irányított országos választási bizottság vette át a párt irányítását. Javában tart az MSZP szombati választmányi ülése, amelyen Mesterházy Attila leköszönő pártelnök beszámolóját vastapssal díjazták, de ő nem sokkal ezután felpattant a motorjára és távozott. Az MSZP előtt gyors választ igénylő, feszítő kérdések vannak: még a nyár elején dönteni kell a szövetségi politikáról az önkormányzati választásokon, és arról is, hogy szocialista képviselők visszaléptetésével juttasssák-e parlamenti frakcióhoz az Együtt-PM-et, illetve a DK-t.

Kósa András Itthon

„Társadalmi igény van rá” – Szétszedik az MSZP-frakciót?

Listán bejutott szocialistákat léptetnének vissza, hogy a helyükre DK-s, Együtt-PM-es képviselők kerüljenek, ez utóbbiak frakcióalakítása érdekében. Egy forrásunk szerint erre van „társadalmi igény”. Vannak MSZP-sek, akik már „egyéni menekülőutakat” keresnek.

MTI Itthon

DK: vállalhatatlan az új kormánynévsor

A Demokratikus Koalíció szerint egy nem szabad és nem demokratikus választás után Orbán Viktor miniszterelnök komolyan gondolja egyszavas kormányprogramját, és "folytatják az ámokfutást" – így reagált csütörtökön a harmadik Orbán-kormány névsorára a párt szóvivője.

Kósa András Itthon

Ezután Orbán dönti el, ki a szélsőséges

A Fideszen kívül mostantól mindenki szélsőséges, erről (is) szólt Orbán Viktor beiktatási beszéde. Az „orbáni középpel” megvalósul az öt éve beígért „centrális erőtér”, elemezték kormánytagok, fideszes képviselők, háttéremberek a hvg.hu-nak a kormányfő szombati beszédét. Igaz, van, aki szerint egyes pártok kikerülhetnek a bélyeg alól, bár „küzdeniük komolyan kell érte”, és van, aki szerint az MSZP például „nem szélsőséges”. A többiek annak örülhetnek, hogy „Orbán szavainak közjogi vonatkozásai természetesen nem lesznek”.

hvg.hu Itthon

A DK Orbánról: a jópofának szánt aforizmák nem segítenek a tényeken

A Demokratikus Koalíció szerint az eltorzított választási rendszerben kétharmadot szerzett miniszterelnök derűről és középhatalmi ambíciókról beszélt, Magyarország „azonban ma a korrupt középszer és a rendszer kritikátlan kiszolgálóinak uralma alatt áll”. Az ellenzéki párttól Orbán Viktor szombati parlamenti beszédére reagáltak így.

MTI Itthon

Visszapattant Gyurcsány az NVB faláról

A Demokratikus Koalíció – még az országgyűlési választásra közös listát állítva – másik négy párttal együtt delegálta Litresits Andrást a Nemzeti Választási Bizottságba, ezért újabb tagot nem küldhetnek.

MTI/hvg.hu Itthon

EP-választás: csak "húzónév" lesz Gyurcsány a DK-lista élén

Gyurcsány Ferenc pártelnök vezeti a Demokratikus Koalíció EP-listáját – döntött a sorrendről a párt elnöksége. Az első öt hely további sorrendje: Molnár Csaba ügyvezető alelnök, Niedermüller Péter alelnök, Kakuk György és Kerék-Bárczy Szabolcs elnökségi tagok.

MTI Itthon

Gyurcsány: "tudtam a 100 milliók eredetéről, Orbánnal megbeszéltük"

Magyarország akkor lesz újra sikeres, ha a múlt helyett képes lesz a jövőbe nézni, "ha nem bezárkózik, hanem több Hankook jön Dunaújvárosba" – mondta a Demokratikus Koalíció elnöke országjárásának utolsó állomásán, Dunaújvárosban. Gyurcsány Ferenc szerint megállíthatatlan a fejlődés, miközben a kormány a múlttal hadakozik: "székely kaput, Trianon- és megszállási emlékművet emel, de egyetlen mondat sem hangzott el Orbán Viktortól arról, mit gondol gyerekeink megélhetéséről".

MTI Itthon

Feljelenti egymást a fideszes Menczer Erzsébet és a DK

Menczer Erzsébet, a Fidesz országgyűlési képviselője feljelenti a Demokratikus Koalíciót (DK), a Gyurcsány-párt "felháborító hazugságai miatt a bíróságon fog felelni". A DK a saját feljelentését már korábban bejelentette - közölte a Fidesz sajtóirodája szombaton.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk