Gavra Gábor - Kósa András Itthon

Az ellenzéki alku és a DK: Bajnaiék egy lépést hátrálhatnak

Nyolc egyéni képviselői körzetben indulhatna el jövőre a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció – információink szerint egy ilyen felállást tartanak elképzelhetőnek az Együtt-PM részéről arra az esetre, ha a Bajnai-mozgalomnak és az MSZP-nek újra kellene nyitnia az augusztus végén megkötött megállapodást. Erre pedig egyre nagyobb az esély, mivel a DK támogatottsága kezdi megközelíteni az Együtt-PM-ét. Gyurcsány Ferenc azt mondta lapunknak, "az Együtt jelenleg tapasztalható gyengülése éppúgy életveszélyes a kormányváltás ügyére nézve, mint az, ha a DK nem kerülne egyértelműen 5 százalék fölé".

MTI Itthon

Gyurcsány Ferenc Magyarországon marad

Gyurcsány Ferenc nem indul egyéni körzetben a 2014-es választáson, mert a pártelnöknek az egész országban kampányolnia kell. Várhatóan ugyanakkor a pártelnök lesz a DK listavezetője az országgyűlési és az európai parlamenti választáson is. A DK elnöke ugyanakkor 2014 utáni politikai pályafutását is Magyarországon tervezi.

MTI Kult

DK: Tarlós sikertelenné tenné a Vígszínházat is

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Tarlós István főpolgármester a Vígszínházat is sikertelenné tenné, ha nem szakmai, hanem politikai alapon nevezné ki az intézmény új igazgatóját.

Kósa András - M. László Ferenc Itthon

Orbán kottájából kell majd játszani – interjú Gyurcsány Ferenccel

„Két gyurcsányozás és három miatyánk esténként, és már jól is érzik magukat, nem kell bevenniük Xanaxot” – mondta a Fideszről és támogatóiról Gyurcsány Ferenc a hvg.hu-nak adott interjúban, azt azonban már visszautasította, hogy ő lenne a baloldal Kövér Lászlója. A Demokratikus Koalíció vezetője szerint azzal, hogy „már-már megalázóan utasította el” őt Mesterházy Attila, sok szavazót megsértett a baloldalon, és ezzel stratégiai hibát követett el. Bajnai Gordonról úgy vélekedett, nem rendelkezik egy hatékonyan mozgósítani tudó politikus minden képességével.

hvg.hu Itthon

Lezárja a Szabadság hidat a DK

Politikai évadnyitó gyűlést, illetve demonstrációt tart szombat délután a Demokratikus Koalíció (DK) a Szabadság hídon, ahol beszédet mond Gyurcsány Ferenc pártelnök. A hidat déli 12 órától este 8 óráig zárják le az autós forgalom és a tömegközlekedés elől.

hvg.hu Itthon

Szigetvári: Gyurcsányt terheli a felelősség a DK kudarcáért

Kizárólag Gyurcsány Ferencet terheli a felelősség azért, hogy a DK kimaradt az ellenzéki pártok összefogásából – mondta Szigetvári Viktor, az Együtt társelnöke a Republikon Intézet csütörtöki konferenciáján. Tóbiás József MSZP-pártigazgató szerint a Fidesz baloldali programmal váltható le.

hvg.hu Itthon

„Miért kellene még egy SZDSZ, amikor az Együtt 2014-gyel már van egy?”

Bajnai Gordonékkal már becsatornázták az egykori SZDSZ szavazóit az ellenzéki táborba, és leszerelték a liberális értelmiség kritikáit is, emiatt nincs szükség sem a Demokratikus Koalícióra, sem Fodor Gábor pártjára – információink szerint ezt közölték az érintettekkel az MSZP vezetői hétfőn. Úgy tudjuk, arra is hivatkoztak, egy Fodorral vagy Gyurcsánnyal kötött megállapodás „belső feszültségeket” okozna.

MTI Itthon

Ezért nem kért az MSZP Gyurcsányékból

Az MSZP elsősorban Gyurcsány Ferenc megosztó személyisége miatt nem támogatta, hogy a Demokratikus Koalíció elnöke a szocialista párt támogatásával induljon a 2014-es választáson – mondta Mesterházy Attila kedden.

hvg.hu Itthon

Lapértesülés: kikosarazza az MSZP Gyurcsányt

Hiába ül le kedden Mesterházy a Demokratikus Koalíció (DK) elnökével, keresztet vethet Gyurcsány az ellenzéki együttműködésre. Egy MSZP-s a Népszavának ezt azzal magyarázta, hogy Gyurcsánynak jó, ha nyolcvanezres szavazótábora van, viszont személye félmillió embert tarthat vissza attól, hogy egy esetleges közös listára szavazzon.

MTI Itthon

"Eladtátok Magyarországot!" - tüntetők várták Gyurcsányt

Gyurcsány Ferenc szerint szociális katasztrófa fenyegeti az országot, mivel most érik el majd a nyugdíjkorhatárt azok, akik eddig minimálbérért dolgoztak, illetve százezrek kerültek ki a rokkantellátásból az "igazságtalan felülvizsgálatok" miatt. A volt miniszterelnök erről a Demokratikus Koalíció nyíregyházi nagygyűlésén beszélt pénteken. A nagygyűlés előtt tüntetők várták Gyurcsány Ferencet.

hvg.hu Itthon

Tarlós tagadja a zsidózást

A főpolgármester szerint félremagyarázták a Hír TV-nek adott csütörtöki interjúját, amelyben azt mondta, hogy a Demokratikus Koalíció tagjai leginkább az Ószövetséget szokták forgatni. Tarlós István péntek este rövid közleményben reagált, amelyben „nevetségesnek és szánalmas próbálkozásnak” nevezte szavai félremagyarázását.

hvg.hu Itthon

Lezsidózta a DK-sokat Tarlós a Hír Tv-ben

A Demokratikus Koalíció (DK) tagjai leginkább az Ószövetséget szokták forgatni – mondta Tarlós István budapesti főpolgármester a Hír Tv-ben az ellenzéki párt hajléktalankérdéssel kapcsolatban kiadott közleményére reagálva.

MTI Itthon

DK: csalni akar a kormány a választásokon

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke egy korábbi interjúban beismerte, hogy "nem képes a választás korrekt lebonyolítására", mert a törvény – főleg a levélben való szavazásnál – teret ad a visszaéléseknek.

MTI Itthon

"Habzó szájjal cigányoznak" – Orbán és Áder szavára vár az MSZP

Az MSZP elvárja, hogy a kormányfő és az államfő szólaljon meg, és ítélje el, bélyegezze meg mindazokat, akik a romák elleni gyilkosságok elkövetőihez hasonlóan gondolkodnak. A Demokratikus Koalíció is reagált a romagyilkosságok ügyében hozott ítéletre: szerintük a legszigorúbban kell büntetni az etnikai alapú bűntetteket. Az LMP szerint kevés azt mondani, hogy ez nem ismétlődhet meg, az Együtt-PM pedig felszólítja a kormányzatot, hogy fordítson nagyobb figyelmet a romák integrációjára és a társadalmi együttélés erősítésére.

MTI Itthon

Gyurcsány feje lepi el az országot

Imázskampányt indított csütörtökön a Demokratikus Koalíció, a Gyurcsány Ferenc elnököt ábrázoló, Összefogással a Köztársaságért feliratú óriásplakátokkal folytatott akcióval jobban meg szeretnék ismertetni a DK nevét a közvéleménnyel.

hvg.hu Itthon

Tanácsok 670 ezerért: főügyészség elé kerül a vízipólós szerződése

Ismét feljelentésként értelmezte és megküldte a Fővárosi Főügyészségnek Polt Péter főügyész a Demokratikus Koalíció (DK) parlamenti kérdését. Az ellenzéki párt most azt kérdezte Polttól, nem színlelt-e az a szerződés, amely alapján Kárpáti György volt vízilabdázó havi 670 ezer forintért ad tanácsokat telefonon.

MTI Itthon

DK: Orbán Viktor nem érti a 21. századi világot

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban, a székelyföldi Tusnádfürdőn elmondott szombati beszédéből az derül ki, hogy "nem érti a 21. századi világot, amikor nemzetállami gazdaságpolitikát tart helyesnek".

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk