MTI Itthon

"Eladtátok Magyarországot!" - tüntetők várták Gyurcsányt

Gyurcsány Ferenc szerint szociális katasztrófa fenyegeti az országot, mivel most érik el majd a nyugdíjkorhatárt azok, akik eddig minimálbérért dolgoztak, illetve százezrek kerültek ki a rokkantellátásból az "igazságtalan felülvizsgálatok" miatt. A volt miniszterelnök erről a Demokratikus Koalíció nyíregyházi nagygyűlésén beszélt pénteken. A nagygyűlés előtt tüntetők várták Gyurcsány Ferencet.

hvg.hu Itthon

Tarlós tagadja a zsidózást

A főpolgármester szerint félremagyarázták a Hír TV-nek adott csütörtöki interjúját, amelyben azt mondta, hogy a Demokratikus Koalíció tagjai leginkább az Ószövetséget szokták forgatni. Tarlós István péntek este rövid közleményben reagált, amelyben „nevetségesnek és szánalmas próbálkozásnak” nevezte szavai félremagyarázását.

hvg.hu Itthon

Lezsidózta a DK-sokat Tarlós a Hír Tv-ben

A Demokratikus Koalíció (DK) tagjai leginkább az Ószövetséget szokták forgatni – mondta Tarlós István budapesti főpolgármester a Hír Tv-ben az ellenzéki párt hajléktalankérdéssel kapcsolatban kiadott közleményére reagálva.

MTI Itthon

DK: csalni akar a kormány a választásokon

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke egy korábbi interjúban beismerte, hogy "nem képes a választás korrekt lebonyolítására", mert a törvény – főleg a levélben való szavazásnál – teret ad a visszaéléseknek.

MTI Itthon

"Habzó szájjal cigányoznak" – Orbán és Áder szavára vár az MSZP

Az MSZP elvárja, hogy a kormányfő és az államfő szólaljon meg, és ítélje el, bélyegezze meg mindazokat, akik a romák elleni gyilkosságok elkövetőihez hasonlóan gondolkodnak. A Demokratikus Koalíció is reagált a romagyilkosságok ügyében hozott ítéletre: szerintük a legszigorúbban kell büntetni az etnikai alapú bűntetteket. Az LMP szerint kevés azt mondani, hogy ez nem ismétlődhet meg, az Együtt-PM pedig felszólítja a kormányzatot, hogy fordítson nagyobb figyelmet a romák integrációjára és a társadalmi együttélés erősítésére.

MTI Itthon

Gyurcsány feje lepi el az országot

Imázskampányt indított csütörtökön a Demokratikus Koalíció, a Gyurcsány Ferenc elnököt ábrázoló, Összefogással a Köztársaságért feliratú óriásplakátokkal folytatott akcióval jobban meg szeretnék ismertetni a DK nevét a közvéleménnyel.

hvg.hu Itthon

Tanácsok 670 ezerért: főügyészség elé kerül a vízipólós szerződése

Ismét feljelentésként értelmezte és megküldte a Fővárosi Főügyészségnek Polt Péter főügyész a Demokratikus Koalíció (DK) parlamenti kérdését. Az ellenzéki párt most azt kérdezte Polttól, nem színlelt-e az a szerződés, amely alapján Kárpáti György volt vízilabdázó havi 670 ezer forintért ad tanácsokat telefonon.

MTI Itthon

DK: Orbán Viktor nem érti a 21. századi világot

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban, a székelyföldi Tusnádfürdőn elmondott szombati beszédéből az derül ki, hogy "nem érti a 21. századi világot, amikor nemzetállami gazdaságpolitikát tart helyesnek".

MTI Gazdaság

Gyurcsányék újabb adóktól tartanak

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter fél évvel hivatalba lépése után másodszor mondta, hogy nem tart szükségesnek adóemelést. Azonban az előző ilyen kijelentése után emelték a bankok adóterhelését és a pénzügyi tranzakciós illetéket, amit az ügyfelek fizetnek meg - közölte a párt.

MTI Itthon

"Veled vagyok, Szilvásy Gyuri" – Gyurcsány a Facebookon üzen

"Veled vagyok, Szilvásy Gyuri" – fogalmazott Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke pénteken a Facebookon közzétett videoüzenetében arra reagálva, hogy a volt szocialista titokminiszter a "kémkedési perként" ismert büntetőügyben első fokon letöltendő börtönbüntetést kapott.

hvg.hu Itthon

Horn Gyula utcát szeretnének Budapesten Gyurcsányék

A Demokratikus Koalíció levélben fordul Tarlós István főpolgármesterhez kezdeményezve, hogy a Fővárosi Közgyűlés nevezzen el közterületet Horn Gyuláról. Tarlós István úgy reagált, ebben a ciklusban már nem akar utcát átnevezni.

MTI Itthon

DK: padláslesöprés a Varga-csomag

A DK véleménye szerint a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által hétfőn bejelentett pénzügyi intézkedéseket egy szóval „padláslesöprésként” lehet leírni – mondta budapesti sajtótájékoztatóján Molnár Csaba.

MTI Itthon

Fidesz: se a PM, se a DK nem alakíthat frakciót

Az alkotmányügyi bizottság pénteken beterjesztett házszabály-módosító javaslata lehetőséget ad, hogy a Párbeszéd Magyarországért (PM) parlamenti képviselői is frakciót alakíthassanak, így ha az Országgyűlés elfogadja az indítványt, a PM benyújtja frakcióalakítási kérelmét – mondta Jávor Benedek. A fideszes Gulyás Gergely szerint viszont sem a PM-nek, sem a DK-nak nincs joga a frakcióalakításra.

MTI Itthon

DK: Gyulay Zsolt mondjon le MOB-tagságáról

Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) pártigazgatója, független országgyűlési képviselő pénteken Budapesten tartott, demonstrációval egybekötött sajtótájékoztatóján arra szólította fel Gyulay Zsoltot, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezetőjét, hogy mondjon le a Magyar Olimpiai Bizottságban (MOB) betöltött tagságáról.

hvg.hu Itthon

Pénzt kérnek Gyurcsányék a lakossági fórumokon

Háromszáz forintos belépő ellenében léphetnek be a Demokratikus Koalíció lakossági fórumaira az érdeklődők – írja a Bors. A párt szerint erre az állami támogatások híján van szükség.

hvg.hu Itthon

Vadai nekiment Bajnainak

Nyílt levelet írt Vadai Ágnes Bajnai Gordonak Juhász Péter kijelentései miatt. A DK politikusa azt kérdezte, Orbánnal együtt Gyurcsány Ferencet is el akarja-e tűntetni a közéletből. A Haza és Haladás szerint viszont Bajnai többször is kiállt Gyurcsány Ferenc mellett.

MTI Itthon

DK: nincs ok az ünneplésre

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az Európai Bizottság a túlzottdeficit-eljárás megszüntetésével "ajándékozta meg harmadik születésnapjára az Orbán-kormányt". Bauer Tamás, az ellenzéki párt alelnöke MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: "Orbán ünnepel, a magyarok millióinak azonban nincs rá oka".

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk