MTI Gazdaság

Gyurcsányék újabb adóktól tartanak

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter fél évvel hivatalba lépése után másodszor mondta, hogy nem tart szükségesnek adóemelést. Azonban az előző ilyen kijelentése után emelték a bankok adóterhelését és a pénzügyi tranzakciós illetéket, amit az ügyfelek fizetnek meg - közölte a párt.

MTI Itthon

"Veled vagyok, Szilvásy Gyuri" – Gyurcsány a Facebookon üzen

"Veled vagyok, Szilvásy Gyuri" – fogalmazott Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke pénteken a Facebookon közzétett videoüzenetében arra reagálva, hogy a volt szocialista titokminiszter a "kémkedési perként" ismert büntetőügyben első fokon letöltendő börtönbüntetést kapott.

hvg.hu Itthon

Horn Gyula utcát szeretnének Budapesten Gyurcsányék

A Demokratikus Koalíció levélben fordul Tarlós István főpolgármesterhez kezdeményezve, hogy a Fővárosi Közgyűlés nevezzen el közterületet Horn Gyuláról. Tarlós István úgy reagált, ebben a ciklusban már nem akar utcát átnevezni.

MTI Itthon

DK: padláslesöprés a Varga-csomag

A DK véleménye szerint a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által hétfőn bejelentett pénzügyi intézkedéseket egy szóval „padláslesöprésként” lehet leírni – mondta budapesti sajtótájékoztatóján Molnár Csaba.

MTI Itthon

Fidesz: se a PM, se a DK nem alakíthat frakciót

Az alkotmányügyi bizottság pénteken beterjesztett házszabály-módosító javaslata lehetőséget ad, hogy a Párbeszéd Magyarországért (PM) parlamenti képviselői is frakciót alakíthassanak, így ha az Országgyűlés elfogadja az indítványt, a PM benyújtja frakcióalakítási kérelmét – mondta Jávor Benedek. A fideszes Gulyás Gergely szerint viszont sem a PM-nek, sem a DK-nak nincs joga a frakcióalakításra.

MTI Itthon

DK: Gyulay Zsolt mondjon le MOB-tagságáról

Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) pártigazgatója, független országgyűlési képviselő pénteken Budapesten tartott, demonstrációval egybekötött sajtótájékoztatóján arra szólította fel Gyulay Zsoltot, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezetőjét, hogy mondjon le a Magyar Olimpiai Bizottságban (MOB) betöltött tagságáról.

hvg.hu Itthon

Pénzt kérnek Gyurcsányék a lakossági fórumokon

Háromszáz forintos belépő ellenében léphetnek be a Demokratikus Koalíció lakossági fórumaira az érdeklődők – írja a Bors. A párt szerint erre az állami támogatások híján van szükség.

hvg.hu Itthon

Vadai nekiment Bajnainak

Nyílt levelet írt Vadai Ágnes Bajnai Gordonak Juhász Péter kijelentései miatt. A DK politikusa azt kérdezte, Orbánnal együtt Gyurcsány Ferencet is el akarja-e tűntetni a közéletből. A Haza és Haladás szerint viszont Bajnai többször is kiállt Gyurcsány Ferenc mellett.

MTI Itthon

DK: nincs ok az ünneplésre

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az Európai Bizottság a túlzottdeficit-eljárás megszüntetésével "ajándékozta meg harmadik születésnapjára az Orbán-kormányt". Bauer Tamás, az ellenzéki párt alelnöke MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: "Orbán ünnepel, a magyarok millióinak azonban nincs rá oka".

Tóta W. Árpád w.hvg.hu

Tóta W.: Másról szól ez a kurva ország

Meg akartam változtatni az országot – meséli Gyurcsány Ferenc, így, múlt időben, mert a múltról van szó, és mert a jövőt nem ő fogja megváltoztatni. Hanem leginkább Orbán Viktor a csapatával.

MTI / hvg.hu Gazdaság

"Gőzerővel folyik a trafikpályázatok megsemmisítése"

A Demokratikus Koalíció szerint "gőzerővel folyik" a számítógépek lecserélése a fejlesztési minisztériumnál és a dohánykereskedelmi cégnél. Azokat a gépeket, amelyeken a pályázati előkészítése zajlott vagy lecserélik, vagy fejlesztés címén kicserélik az adathordozóikat – mondta Varju László. A tárca közleményben cáfolta a Varju által elmondottakat.

MTI Itthon

Feljelenti a DK Gaudi-Nagyot auschwitzos hozzászólása miatt

Feljelenti a Demokratikus Koalíció (DK) Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselőt a parlamentben csütörtökön a holokausztról tett kijelentése miatt – közölte Molnár Csaba, a DK színeiben politizáló független képviselő pénteken az MTI-vel.

hvg.hu Itthon

Gyurcsány: velem nem nyerne az ellenzék

Őszre kiderül, hogy Mesterházy Attila vagy Bajnai Gordon áll az ellenzéki összefogás élére – mondta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke az MR1-Kossuth Rádió műsorában. A volt kormányfő arról is beszélt, nem lesz jelölt, vele ugyanis biztosan nem nyernének.

MTI Gazdaság

Trafikmutyi: a DK nyilatkozatot követel a fideszesektől

A Demokratikus Koalíció (DK) azt várja, hogy a Fidesz és a KDNP parlamenti képviselői, illetve polgármesterei nyolc napon belül írásban nyilatkozzanak arról, nem vettek részt a trafikpályázatok előkészítésében és nem tettek javaslatot a nyertesek személyére.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk